Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Emulgent Blend® BTM-CAT
Behentrimonium Methosulfate & Cetearyl alcohol (cetyl alcohol + stearyl alcohol)

Cena sa PDV-om:
700,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Emulgent Blend® BTM-CAT

  Naziv sirovine: Behentrimonium Methosulfate & Cetearyl alcohol  (cetyl alcohol + stearyl alcohol)   

  INCI ime: Behentrimonium Methosulfate, Cetearyl Alcohol 

  CAS: 81646-13-1, 67762-27-0/ 8005-44-5

  Sinonimi: Varisoft® BTMS PLT MB; Fentacare® BTMS 25EF; AccessQUAT BTMS25

  Hemijska klasifikacija: Mikstura

  Funkcionalna kategorija:  Modifikatori viskoznosti ~ povećava viskoznost, surfaktant ~ pojačivač pene, stabilizator ~ emulzijski stabilizator, sredstvo za zamućenje/ pearlescentni sastojak koji daje sedefast efekat, kondicioner za kosu, antistatičko sredstvo   

  Lot broj: 230318304

  Datum proizvodnje: 03/2023

  Rok trajanja: 03/2025

  Opis: Mikstura prirodnog, katjonskog, samoemulgujućeg vosaka i kvaternog kondicionera. Proizvod je sastavljen od 75% cetearyl alkohola (mikstura cetyl alkohola i stearyl alkohola) i 25% behetrimonijum metosulfata.Cetearyl alkohol je masni alkohol koji potiče iz prirodnih izvora (kokosovo i palmino ulja), a behetrimonijum metosulfat se dobija iz uljane repice. Cetearyl alkohol se koristi u kozmetici kao emolijens, ugušćivać i stabilizator, a behentrimonijum metosulfat je jedinjenje koje deluje kao sredstvo za kondicioniranje i kao emulgator. Ova kombinacija stvara emulzifikacioni sistem sa jedinstvenim karakteristikama. U kremama i losionima, može se koristiti sam kao jedini emulgator, a odličan je izbor i za sisteme koji su teški za emulzifikaciju. Može emulzifikovati sisteme koji sadrže visok nivo silikona. Budući da je kationski, veže se za kosu i kožu. U nezi kose pruža odlično kondicioniranje i poboljšava češljanje kako mokre, tako i suve kose. Može se koristiti za kreiranje ispirajućih regeneratora, kao i za kondicionere koji se ne ispiraju i sprejeve za lakše češljanje. U nezi kože, pruža mekan i elegantan osećaj nakon upotrebe, dok u proizvodima koji se ispiraju olakšava depoziciju (taloženje) drugih nejonskih kondicionera i hidratantnih sredstava. Proizvod je u formi beličastih ljuspica, blagog mirisa.  HLB vrednost=15 (daje U/ V emulzije). pH vrednost: 5-7 (2% rastvor).

  Benefiti: 

  • Behentrimonijum Metosulfat smanjuje neposlušnost i poboljšava upravljivost kose. Kosi daje mekoću tako što zaglađuje kutikulu dlake. Pomaže u smanjenju statičkog elektriciteta u kosi, što je posebno korisno kod osoba sa neposlušnom ili kovrdžavom kosom. 
    
  • BTM-CAT pomaže u spajanju vodenih i uljanih sastojaka u kozmetičkim formulaciji. Stvara stabilne emulzije, poput krema i losiona, gde je potrebno sjediniti vodu i ulje.

  • BTM-CAT se smatra blagim sastojakom i pogodan je za osetljive tipove kože i kose. Često se koristi u regeneratorima za kosu koji se ne ispiru, kao i u onima koje ispiramo.

  • Cetearyl alkohol je masni alkohol koji potiče iz prirodnih izvora poput kokosovog i palminog ulja. Koristi se u kozmetici kao emolijens, ugušćivać i stabilizator. U sinrgističkom je odnosu sa BTMS-om. 

  • Cetearyl alkohol je dobar emolijens koji obezbeđuje vlagu koži i kosi, čineći ih mekom i glatkom.

  • U formulacijama poput krema i losiona, cetearyl alkohol pomaže da proizvodi imaju gušću i luksuzniju teksturu. 

  • Pomaže u stabilizaciji emulzija. Sprečava razdvajanja uljanih i vodenih sastojaka u kozmetičkim proizvodima.

  • Cetearyl alkohol može poboljšati razmazivost proizvoda i pružiti prijatan, neljepljiv osećaj formulacijama.

  Način upotrebe: Prethodno zagrejati ili otopiti. Uobičajne koncentracije u formulacijama su 2-10%. Daje katjonske emulzije sa mekanim, puderastim senzacijama. Odličan stabilizator i ugušćivač, sposoban da emulguje i do 50 % silikona. Koristi se u proizvodima za negu kože, a i u preparatima za negu kose. Prijatan za proizvode "leave-on" (proizvodi koji ostaju na koži/kosi duži vremesnki period). Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Hidratantne kreme i losione, silikonske emulzije, antiperspiranti i dezodoransi, različiti preparati za negu kose (kondicioneri, boje za kosu, za opuštanje kose, leave-on tretmani).

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Kanola ulje (ulje uljane repice), kokosovo ulje i biljna ulja   

  Način dobijanja: Behentrimonium methosulfat se dobija iz masnih kiselina kanola ulja, koje se "kvaternizuju" alkilacijom tercijarnih amina da bi se dobilo kvaterno amonijumovo jedinjenje. Cetearil alkohol je smeša masnih alkohola cetil alkohola i stearil alkohola, a dobija se katalitičkom hidrogenacijom triglicerida dobijenih iz biljnih i kokosovog ulja. Oksidacija se odvija uz pomoć trietilaluminijumskog katalizatora.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Alternativa za Behentrimonijum Metosulfat: Behentrimonijum Chlorid, Cetrimonium Chlorid 

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029