Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Resveratrol Powder
Antioksidans / Agens protiv starenja kože

Cena sa PDV-om:
740,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Resveratrol Powder

  Naziv sirovine: Resveratrol 

  Lot broj: HTR200824  

  Datum proizvodnje: 01/2022

  Rok trajanja: 01/2024

  Int. Shipping: HS Code 2936270000

  Opis: Prirodni polifenol (stilbenoid, tip prirodnog fenola i phytoalexin). Snažan je antioksidans. U prirodi je prisutan u malim količinama u vinu, kikirikiju, dudu i japanskom čvorastom korovu. Dobija se biotehnološkim postupkom iz kvasca i glukoze. Predklinička i klinička ispitivanja su pokazala da ima antikarcinogeno i antiinflamatorno dejstvo, snizuje nivo krvnog šećera i pokazuje čitav niz korisnih kardiovaskularnih učinaka.  Uz snažan antioksidativni efekt utvrđeno je da posvetljuje kožu. (98- 100% čistoće.) Ograničeno je rastvorljiv u vodi (3 mg/ 100 ml) i etanolu  (50 mg/ ml).

  Strukturna formula: Resveratrol  je 3,5,4'-trihidroksi-trans-stilben, tip prirodnog fenola. 

              Chemical 9–69 structure of trans-resveratrol

  INCI ime: Resveratrol

  CAS: 501-36-0

  Delovanje na kožu: Poseduje više mehanizama pomoću kojih posvetljuje kožu. Efikasniji je od L-askorbinske kiseline i kojic kiseline. Deluje brzo sa vidljivim i značajnim rezultatima za samo 2 nedelje (primenjuje se 3 puta dnevno). Smanjuje znake starenja kože zbog dobrih antioksidativnih efekata.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Pojavljuje se u obliku praška. Dodaje se u vodenu fazu formulacije ili na kraju postupka izrade uz intezivno mešanje. Takođe se može dodati u u već napravljenu kremu. Najčešće se koristi u koncentraciji od 0.2- 1%, što je ujedno i maksimalna dozvoljena koncentracija. Može se kombinovati sa ostalim supstancama za posvetljivanje kože.  Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Ulazi u sastav proizvoda za posvetljivanje kože lica i tela. Sastavni je deo brojnih anti-age kozmetičkih proizvoda, kao i kozmetičkih proizvoda za zaštitu kože od sunca / UV zračenja.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Kvasac i glukoza   

  Način dobijanja: Proizvodi se biotehnološki postupkom uz pomoć Saccharomyces cerevisiae,  jednoćelijskih mikroorganizama iz skupine gljivica koji metaboliziraju šećere u ugljikov dioksid i alkohol. Glukoza se koristi kao bazni supstrat

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Primer formulacije 

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU