Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Microcrystalline Wax Pastilles
Mikrokristalični mineralni vosak u pastilama

Cena sa PDV-om:
1000,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Microcrystalline Wax Pastilles

  Naziv sirovine: Mikrokristalne voštane pastille 

  INCI ime: Microcrystalline wax

  CAS: 63231-60-7

  Hemijska klasifikacija: Vosak

  Funkcionalna kategorija:
  Modifikator viskoznosti, Emulzioni stabilizator,  Vezivo

  Lot broj: 26744/23

  Datum proizvodnje: 01/2023

  Rok trajanja: 01/2026

  Poreklo sirovine: USA 

  Opis:  Mineralni vosak, strukturiran je u formi finih kristala. Ima složenu strukturu sastavljenu od zasićenih ugljovodonika sa većom molekulskom težinom u odnosu na parafinski vosak. Boja mikrokristalnih voštanih pastila može varirati od bele do svetložute, u zavisnosti od stepena prečišćavanja. Obično nemaju miris. Nerastvorljive su u vodi i polarnim rastvaračima, a rastvorljive u uljima i drugim rastopljenim voskovima. Tačka topljenja: 79.4-86.7 °C. Gustina mikrokristaličnih voštanih pastila je veća od gustine parafinskog voska, obično se kreće od 0,87 do 0,92 g/cm³. Mikrokristalne voštane pastille maju sposobnost vezivanja ulja i rastvarača (sprečavaju tzv. ,,znojenje” ruževa). Osiguravaju  visoku zateznu čvrstoću i konzistenciju (bolju od parafina). Osiguravaju postojanost boje i kompatibilane su sa svim vrstama ulja i voskova.

  Benefiti: 

  • Emolijens: Mikrokristalni vosak deluje kao emolijens, stvarajući zaštitnu barijeru na površini kože pomažući da se zadrži vlaga i spreči gubitak vode. Kožu čini hidriranom, mekom i elastičnom.

  • Tekstura i stabilnost: Mikrokristalni vosak pruža stabilnost i strukturu raznim kozmetičkim proizvodima kao što su kreme, losioni i balzami za usne. Pomaže da ovi proizvodi imaju glatku i kremastu teksturu, što olakšava nanošenje i ravnomerno razmazivanje na koži.

  • Sredstvo za vezivanje: U kozmetičkim formulacijama, mikrokristalni vosak funkcioniše kao sredstvo za vezivanje, pomažući da se sastojci održe zajedno i očuva konzistencija proizvoda. U emulzijama mikrokristalni vosak sprečava razdvajanje sastojaka na bazi ulja i vode. 

  • Filmogeno dejstvo: Mikrokristalni vosak formira tanak, fleksibilan film na koži, što može poboljšati trajnost šminke, kao što su ruževi i podloge, pružajući bolje prianjanje i postojanost.

  • Ugušćivač: Zahvaljujući svojoj viskoznosti, mikrokristalni vosak se koristi kao sredstvo za ugušćivanje u raznim kozmetičkim proizvodima, doprinoseći željenoj teksturi i konzistenciji.

  • Sjaj i blještavost: U balzamima za usne, sjajevima za usne i proizvodima za kosu, mikrokristalni vosak daje sjaj i blještavost usnama i kosi, poboljšavajući sveukupni izgled.

  • Stabilnost u formulacijama: Mikrokristalni vosak ima odličnu stabilnost u raznim formulacijama, što pomaže da se produži rok trajanja kozmetičkih proizvoda.

  • Kompatibilnost: Kompatibilan je sa raznim kozmetičkim sastojcima, što ga čini pogodnim za upotrebu u različitim formulacijama i proizvodima.

  • Nekomedogenost: Generalno je nekomedogen, što znači da ne začepljuje pore, što ga čini pogodnim za upotrebu u kozmetičkim proizvodima namenjenim osetljivoj koži i osobama koji imaju sklonost nastanku akni  

  • Lako uklanjanje: Mikrokristalni vosak se lako uklanja sa kože uobičajenim čišćenjem, obezbeđujući uklanjanje šminke bez ostavljanja masnih ostataka. 

  Način upotrebe: Dodaje se u zagrejanu uljanu fazu formula. Tipičan nivo upotrebe 1 - 30% u zavisnosti od proizvoda i željenog viskoziteta. Koristi se samo za spoljašnu upotrebu. 

  Primena: Dodaje se u hidratantne kreme i losione kako bi poboljšao teksturu, pružio hidrataciju i stvorio zaštitni sloj na koži. Upotrebljava se u balzamima za usne kako bi se hidrirale i zaštitile usne, pružajući im mekoću i sprečavajući isušivanje. U proizvodima kao što su ruževi za usne i sjajevi, mikrokristalni vosak pomaže u postizanju dugotrajnosti i bolje postojanosti boja. U nekim formulacijama podloga i pudera, može pomoći u stvaranju glatke i mat površine na koži. Dodaje se u šampone, regeneratore i maske za kosu kako bi se poboljšala mekoća, sjaj i upravljivost kose. Koristi se u formulacijama za jačanje i hidrataciju noktiju, kako bi se smanjilo lomljenje i pucanje noktiju. U nekim voskovima za depilaciju, mikrokristalni vosak može pomoći u stvaranju fleksibilnog filma koji se lako uklanja sa kože. U proizvodima za oblikovanje kose, kao što su voskovi i gelovi, mikrokristalni vosak pomaže u oblikovanju i fiksiranju frizure. Upotrebljava se u proizvodima nakon brijanja kako bi umirila i hidrirala koža i sprečile iritacije. Koristi se i za izradu sveća, zbog visoke tačke topljenja i kompatibilnosti sa mirisima i bojama. Univerzalnost, kompatibilnost s drugim sastojcima i raznovrsna svojstva čine ga popularnim i široko upotrebljavanim sastojkom u mnogim kozmetičkim formulacijama.

  Sirovina iz koje se dobija: Nafta   

  Način dobijanja: Mikrokristalni vosak se dobija odmaščivanjem vaselina u okviru procesa rafinacije nafte. Za razliku od parafinskog voska, mikrokristalni vosak sadrži veći procenat izoparafinskih ugljovodonika i naftenskih ugljovodonika i karakteriše ga finoća njegovih kristala

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA) 

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029