Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Xanthan Gum, Ultra Soft
Sinonimi: Keltrol ® CG-SFT - CP Kelco; Cosphaderm® X soft - Cosphatec GmbH; Vanzan® NF-C - Vanderbilt Minerals, LLC

Cena sa PDV-om:
1200,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Xanthan Gum, Ultra Soft

  Naziv sirovine: Ksantan guma  (60 mesh < 250 μm)

  INCI ime: Xanthan Gum

  CAS: 11138-66-2

  Hemijska klasifikacija: Guma, hidrofilni koloid 

  Funkcionalna kategorija: Modifikator viskoznosti, stabilizator emulzija

  Hemijska formula: C35H49O29 (monomer)

                                

  Opis: Anjonski polimer prirodnog porekla. Sastoji se od čistih prirodnih polisaharida (šećera), glukoze, manoze i glukuronske kiseline.  Beli prašak, bez mirisa. Veličina čestica: 100 % USS 60 mesh (< 250 μm). Guma je prethodno-hidrirana za lako mešanje. 800 - 1400 cP (1 % rastvor),  pH=5,81. Bez glutena. Poboljšava viskoznost, zapreminu i stabilizator je pene. Stabilizira emulzije. Jednostavan za upotrebu i lako je  rastvorljiv  u hladnoj i toploj vodi. Jednostavnim mešanjem praha u koncentraciji 0,5% sa vodom, dobija se potpuno čist, bistar, transparentni gel. Po tome se razlikuje od ostalih klasičnih ksantan guma koje stvaraju zamućen i netransparentni gel. Zbog ove osobine koristi se za izradu bistrih, transparentnih seruma i losiona. 

  Benefiti: 

  • Ugušćivanje: Ksantan guma u interakciji sa vodom ima sposobnost da ugusti rastvore. Kada se ksantan guma rastvori u vodi, zbog njene velike molekulske težine i sposobnosti da formira vodonične veze sa molekulima vode, formira viskoznu, gel-sličnu strukturu, što poboljšava teksturu finalnog proizvoda i iskustvo primene.

  • Stabilizacija emulzija: Ksantan guma pomaže u stabilizaciji emulzija stvaranjem viskoznog mrežnog sistema koji može "zaključati" kapljice ulja i sprečiti ih da se spoje i formiraju veće kapljice. Ovo je ključno za održavanje homogene teksture krema i losiona.

  • Suspendovanje čestica: Zbog svoje gel-slične konzistencije, ksantan guma može efikasno suspendovati čestice unutar tečnog medijuma. To znači da se čvrste čestice, kao što su mikrogranule za piling ili pigmenti, mogu ravnomerno rasporediti i održati u suspenziji bez taloženja na dno ambalaže.

  • Hidratacija kože: Na koži, može formirati tanki film koji pomaže u zadržavanju vlage na površini kože. Ovo svojstvo je korisno u proizvodima namenjenim za hidrataciju kože, jer ovaj film može smanjiti isparavanje vode i poboljšati ukupnu hidrataciju kože.

  • Podrška prirodnim formulacijama: Budući da se ksantan guma dobija prirodnim putem i kompatibilna je s mnogim prirodnim sastojcima, često se koristi u formulacijama koje promovišu "zelene" ili "eco-friendly" proizvode. Dodatna prednost ksantan gume je njena stabilnost u širokom spektru pH vrednosti i pod različitim temperaturnim uslovima.

  Upotreba: Ugušćuje emulzije. Raspoređuje/apsorbuje se na  granici uljane i vodene faze i stabilizijuje ih mehanizmom sterne stabilizacije. Primenjuje se u niskim koncentracijama (0.2%-1.0%) i pogodan je za stabilizaciju niskoviskoznih, tzv. "sprej emulzija". Rastvara se u toploj vodi (idealno ga je posuti polako po površini vode pri konstantnoj brzini mešanja). Formiranje grudvica se može izbeći ako se puder rasprši u glicerolu ili propandiolu pre dodavanja vode. Može se dodati propilenglikol ili butilenglikol u vodenu fazu (3 dela glikola, 1 deo ksantan gume) za najbolju disperziju. Takođe, dodavanje do 0,5% natrijum hlorida povećava viskozitet gela. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Šamponi, regeneratori, losioni, kreme, kupke, gelovi za tuširanje.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Bakterija Ksanthomonas campestris   

  Način dobijanja: Ksantan guma se proizvodi se pomoću bakterija Ksanthomonas campestris prisutnih u rastvoru ugljenih hidrata. Ksantan polimer se istaloži iz podloge dodavanjem izopropil alkohola. Precipitat se osuši i melje kako bi se na kraju tehnološkog procesa dobio prah.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029