Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Guar Gum
Guar guma (Cyamopsis tetragonoloba)

Cena sa PDV-om:
200,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Guar Gum 

  Naziv sirovine: Guar guma

  INCI ime: Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum

  CAS: 9000-30-0

  Hemijska klasifikacija: Gume, hidrofilni koloidi i derivati

  Funkcionalna kategorija: Sredstvo za vezivanje, Stabilizator ~ Stabilizator emulzija, Modifikator viskoznosti ~ Povećanje, Sastojak za parfeme

  Lot broj: 253679

  Datum proizvodnje: 06/2022

  Rok trajanja: 06/2025

  Opis:  Guar guma je prirodni polimer dobijen iz semena biljke guar (Cyamopsis tetragonoloba). Hemijski to je polisaharid sastavljen od dugih lanaca jedinica mannoze i galaktoze. Pripada grupi galaktomanana. Obično se pojavljuje u formi belog odnosno žućkasto-belog praha. Veličina čestica: 200 Mesha. Nema miris i ima neutralan ukus. Prah je rastvorljiv u hladnoj, a bolje u vrućoj vodi, a u organskim rastvaračima ima ograničenu rastvorljivost. Jedno od ključnih svojstava guar gume je njena sposobnost povećanja viskoznosti. Kada se guar guma rasprši po  vodi i omogući hidratacija, formira se gusti gel zbog sposobnosti interakcije sa molekulima vode i formiranja vodoničnih veza. Viskoznost zavisi od faktora kao što su koncentracija, temperatura i stopa smicanja. Viskozitet 1% rastvora nakon 2h iznosi 6000 - 7000 cps.. Guar guma je stabilna u širokom pH opsegu, obično između 2 i 10. Ima higroskopska svojstva, što znači da može apsorbovati i zadržavati vlagu iz okoline. To može uticati na njenu stabilnost pri skladištenju. Guar guma je kompatibilna sa širokim spektrom drugih sastojaka i aditiva.  

  Benefiti: 

  • Sredstvo za ugušćivanje: Guar guma je efikasan ugušćivač koji povećava viskoznost i teksturu kozmetičkim proizvodima. Pomaže u poboljšanju stabilnosti i konzistencije krema, losiona i gelova, dajući im glatki i luksuzni osećaj.

  • Stabilizator emulzija: Deluje kao stabilizator emulzija, sprečavajući razdvajanje uljne i vodene faze u kozmetičkim emulzijama. Pomaže u stvaranju stabilnih i dugotrajnih formulacija, poput krema i losiona.

  • Svojstva hidratacije: Ima hidratantna svojstva i može pomoći u poboljšanju hidratacije kože i kose. 

  • Sredstvo za formiranje filma: Kada se nanese na kožu ili kosu, guar guma može formirati tanki film koji pruža zaštitnu barijeru. Ovaj film pomaže u zadržavanju vlage, štiti od zagađivača iz okoline i zaglađuje površinu kože.

  • Sredstvo za kondicioniranje: U proizvodima za negu kose, deluje kao sredstvo za kondicioniranje, čineći kosu mekšom, glađom i lakšom za oblikovanje. Pomaže u smanjenju "neposlušnosti" kose i poboljšava teksturu kose.

  • Kompatibilnost sa drugim sastojcima: Guar guma je kompatibilna sa širokim spektrom kozmetičkih sastojaka. Može se kombinovati sa drugim ugušćivačima, emolijensima, aktivnim sastojcima i konzervansima 

  • Prirodni i bezbedni kozmetički sastojak: Guar guma se dobija iz prirodnog izvora, što je čini supstancom izbora prilikom izrade prirodnih i organskih kozmetičkih formulacija. Smatra se bezbednim sastojkom za lokalnu upotrebu. 

  • Univerzalnost: Guar guma je kompatibilna sa širokim spektrom drugih sastojaka i aditiva.  Može se koristiti u raznim kozmetičkim proizvodima, uključujući kreme, losione, serume, maske, šampone, regeneratore i proizvode za stilizovanje kose. 

  Način upotrebe: Gumu rastvoriti u vodi i dobro promešati.  Uobičajne koncentracije guar guma u kozmetičkim proizvodima se kreću između 0,2 - 2%. Samo za spoljašnju upotrebu.  

  Izvor sirovine: Seme biljke guar (Cyamopsis tetragonoloba).

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA) 

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029