Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Polyglyceryl 10 Laurate
Sinonimi: PGLLA 110KC - KCI Limited; Poleryl 10 LA - Medolla Iberia S.L (Spain) ; PGLLA 110WKC - Charkit Chemical Company; Barsolve NS-100 - Barnet Products; Sunsoft M-12J(MB) - Iwase Cosfa USA INC.

Cena sa PDV-om:
800,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Polyglyceryl-10 Laurate

    Naziv sirovine: Poligliceril 10 laurat

    INCI Naziv: Polyglyceryl 10 Laurate 

    CAS: 34406-66-1

    Hemijska klasifikacija: Gliceril ester/derivat

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože, ko-surfaktant/ko-emulgator, solubilizator 

    Poreklo sirovine: Španija

    Opis: Polyglyceryl-10 laurat je nejonski poliglicerol estar laurinske masne kiseline, bez PEG-a. Koristi se kao deterdžent/agens za penjenje, ali i kao solubilizator za parfeme i eterična ulja. U poređenju sa drugim estrima poliglicerolnih masnih kiselina, ovaj ingredijent ima visoku vrednost HLB-a. (HLB = 18). Bistra do blago žućkasta tečnost, karakterističnog mirisa. 

    Benefiti: 

    • Poboljšava teksturu proizvoda: Kao emulgator, omogućava fino mešanje vode i ulja. Finalni proizvodi dobijaju glatku i prijatnu teksturu koja se lako nanosi na kožu. ne ostavljajući masan ili lepljiv osećaj na koži.

    • Povećava stabilnost formulacije: Pomaže u održavanju stabilnosti emulzija, produžavajući rok trajanja proizvoda. 

    • Blag prema koži: Smatra se blagim i neiritirajućim agensom, što ga čini pogodnim za upotrebu u proizvodima namenjenim osetljivoj koži.

    • Poboljšava vlažnost kože: Kao sastojak koji kondicionira kožu, može pomoći u zadržavanju vlažnosti u koži, ostavljajući je mekom i hidriranom.

    • Eko-friendly opcija: Smatra se ekološki prihvatljivim izborom zbog svoje biorazgradivosti i korišćenja obnovljivih sirovina u proizvodnji.

    Način upotrebe: Kao solubilizator za parfeme i etarska ulja, koristi se u odnosu 5:1 odnosno 10:1 sa supstancama koje treba rastvoriti. Supstance koje se rastvaraju mešaju se sa Polyglyceryl-10 lauratom dok se ne postigne providan rastvor, a zatim se dodaje vodena faza. Da bi se olakšala solubilizacija, može se koristiti rastvarač poput propanediola u odnosu 1:1 sa Polyglyceryl-10 lauratom. U slučaju supstanci koje je teško rastvoriti i koje stvaraju mlečni rastvor, može pomoći dodavanje 5%-20% etanola (poboljšava se transparentnost). Kao koemulgator meša se sa ostatkom baze surfaktanta ili se jednostavno rastvori u vodi. U nekim sistemima surfaktanata može doći do blagog smanjenja viskoziteta i u tom slučaju, viskoznost se mora podesiti na kraju procesa (npr. blago se poveća koncentracija elektrolita). Obično se koristi u koncentracijama od 1-5%. Kao koemulgator koristi se u koncentracijama od 0,7 – 2,8%. 

    Primena: 100% prirodan solubilizator, odličan za izradu vrhunskih,  providnih, vodenenih formulacija, kao što su tonici, micelarne vode, rastvori za vlažne maramice, sredstva za pranje tela, tečni sapuni, šamponi i balzami za kosu. .

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029