Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Glycolic Acid 10% solution
Glikolna kiselina 10% rastvor

Cena sa PDV-om:
290,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Glycolic Acid 10% solution

  Naziv sirovine: Glikolna kiselina (hidroksisirćetna kiselina) 10% rastvor

  INCI ime: Glycolic acid

  CAS: 79-14-1

  Hemijska klasifikacija: Karboksilna kiselina/derivat  

  Funkcionalna kategorija: Regulator pH/pufersko sredstvo; eksfolijant, sredstvo za piling 

  Lot broj: AL0138

  Datum proizvodnje: 07/2022

  Rok trajanja: 07/2025

  Opis: Najmanja α-hidroksi kiselina (AHA). Ekstrahuje se iz šećerne repe, trske ili grožđa, a proizvodi se i sintetski.  Bezbojna do blago žućkasta tečnost, karakterističnog mirisa, lako rastvorljiva u vodi. Nije toksična supstanca. Koncentracija: glikolna kiselina 10% (90% vode). pH vrednost 0.5-2.0.

  Strukturna formula glikolne kiseline:

                    Chemical structure of glycolic acid

   

  Benefiti:   

  • Smanjuje pojavu finih bora i linija ekspresije, nepravilne pigmentacije, staračke pege

  • Smanjuje proširene pore

  • Odstranjuje površinski mrtvi sloj ćelija kože (korneociti)

  • Podstiče obnavljanje sloja ćelija kože

  • Povećava hidrataciju kože čime se poboljšava fleksibilnost gornjeg sloja kože.

  • Primenom kozmetičnih proizvoda na bazi glikolne kiseline koža postaje glatka i svetlija

  Delovanje na kožu:  Ubrzava procese obnavljanja kože i ćelija, uklanja nečistoće i mrtve ćelije, postepeno posvetljuje ten, ublažava pigmentaciju i tamne fleke. Omekšava kožu, utiče na smanjenje pojave bora, koži vraća blistavost i pojačava prodiranje proizvoda koji se naknadno nanose. Odličan je eksfolijator, pošto rastvara ”lepak” kojim su povezane mrtve ćelije na površini kože. Uklanja komedone, mrtve ćelije, nečistoće sa površine kože i pomaže u sintezi kolagena. Efikasna je kao ovlaživač. Dokazano je da stimuliše fibroblaste i ima protivupalno i antioksidantno dejstvo. 

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se u kozmetičkim proizvodima za svakodnevnu negu kože u koncentracijijama od 5-10%. Proizvodi niže pH vrednosti imaju veći sadržaj AHA u molekulskom obliku, što je i njihov aktivni oblik. Evropskim propisima je dozvoljeno maksimalno 10% AHA za ličnu upotrebu, što je zahtev i od strane FDA (engl. Food and Drug Administration). Glikolna kiselina se u obliku losiona, krema ili gelova pokazala veoma uspešnom u tretiranju pigmentacionih lezija na koži (melazma, solarni lentigo i postinflamatorne hiperpigmentacije), ali i u tretmanu fotoostarele kože. Mehanizam depigmentišućeg dejstva se objašnjava remodelovanjem epidermisa i ubrzavanjem deskvamacije površinskih slojeva kože, ali i direktnom inhibicijom formiranja melanina u melanocitima.

  Često postavljana pitanja:

  Da li je bezbedno svakodnevno koristiti glikolnu kiselinu?:  Ne u početku. Glikolna kiselina može da iritira vašu kožu i može proći neko vreme da se koža navikne na nju. Počnite sa primenom tri puta nedeljno. Ako vaša koža nije crvena ili iritirana, nanesite je četiri puta sledeće nedelje. Polako povećavajte broj dana u kojima koristite glikolnu kiselinu ukoliko je vaša koža uspešno podnosi.  Ako vaša koža u bilo kom trenutku počne pokazivati znake iritacije, napravite pauzu i prestanite upotrebe kiseline dok crvenilo i iritacija ne nestanu.

  Da li glikolna kiselina može ukloniti ožiljke? Ne. Uprkos marketinškim tvrdnjama, ne postoje naučni dokazi koji podržavaju upotrebu glikolne kiseline za uklanjanje ožiljaka. Glikolna kiselina može pomoći u ublažavanju izgleda ožiljaka, ali neće učiniti da oni nestanu.

  Šta bi trebalo znati pre upotrebe glikolne kiseline? Glikolna kiselina može učiniti vašu kožu osetljivijom na sunce. Neophodno je nositi kremu za sunčanje na otvorenom kada koristite glikolnu kiselinu. Nemojte istovremeno koristiti lokalne retinoide i glikolnu kiselinu. Izbegavajte upotrebu drugih proizvoda koji izazivaju piling kože dok koristite glikolnu kiselinu. Ako trenutno posećujete dermatologa, razgovarajte sa njim pre upotrebe bilo kog proizvoda koji sadrži glikolnu kiselinu.

  Kako se izvodi hemijski piling: Za izvođenje hemijskog pilinga glikolna kiselina se koristi u visokim koncentracijama (30 - 70%) i to u kratkotrajnim tretmanima isključivo pod nadzorom dermatologa. Hemijski pilinzi se izvode u okviru anti-age tretmana, dodatnog tretmana akni, rosacee i hiperpigmentacije na koži. Pilinzi na licu mogu izazvati jake iritacije na koži (pečenje, žarenje, opekotine, oticanje, eritem, osip, svrab, depigmentaciju), ako se ne izvode u skladu sa preporukama i od strane stručnog osoblja. Kod osoba sa osetljivom kožom, kao neželjeni efekat mogu se javiti peckanje, svrab i crvenilo trenutno nakon nanošenja proizvoda. Generalno, kada se koristi u koncentraciji do 10%, u finalnom proizvodu čiji je pH ≥3,5%, glikolna i mlečna kiselina, kao i njihove soli i jednostavni estri spadaju u bezbedne kozmetički aktivne supstance. Za profesionalnu upotrebu je bezbedna u koncentraciji ≤30%, pri pH vrednostima proizvoda ≥3 i to kod kratkotrajnih intervencija izvedenih od strane stručnih lica, nakon kojih se spiraju sa kože (preporuke Cosmetic Ingredient Review - CIR). Zbog eksfolijantnog efekta koji ostvaruju, može se javiti preosetljivost kože pri izlaganju sunčevoj svetlosti, pa se preporučuje upotreba proizvoda za zaštitu od sunca ili primena proizvoda u vreme jesenjih ili zimskih meseci. Glikolna kiselina se ne koristi koncentrovana, već isključivo diluirana. 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Zemlja porekla: SAD

  Tarifni broj/HS Code: 29181990

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA) 

  Korisne informacije: Glikolna kiselina za lice i sve njene prednosti i mane

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029