Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Coconut Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt kokosa

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Coconut Extract 

  Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt kokosa 

  INCI ime: Glycerin, Aqua, Coconut (Cocos nucifera) Extract, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

  CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 91722-67-7, 7377-03-9, 26402-26-6

  Hemijska klasifikacija: Mikstura

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, humektans, emolijens

  Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korisćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C.

  Opis ekstrakta:  Ekstrakt je svetle boje, bez mirisa, Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom.   

  Fitohemikalije: Ekstrakt kokosa sadrži polifenolne spojeve, poput galne kiseline i katehina, koji imaju antioksidativna svojstva. Antioksidansi pomažu u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i mogu imati različite korisne efekte na zdravlje kože. Osim galne kiseline, ekstrakt može sadržavati i kvercetin.  Ova jedinjenja su poznata po svojim antioksidativnim i protivupalnim svojstvima. Apigenin je flavonoidni polifenol koji se može naći u nekim vrstama kokosa. Ima antioksidativna i potencijalna protivupalna svojstva. Kaempferol je još jedan flavonoidni polifenol koji takođe ima antioksidativna i protivupalna svojstva. Ekstrakt može sadržavati terpenoide, aromatična jedinjenja odgovorna za karakterističan miris kokosa (Limonen, Myrcene, Linalool, α-terpineol, β-caryophyllene i Geraniol). Kokosov ekstrakt sadrži različite fitoosterole, ali njihov sadržaj obično nije visok (Beta-sitosterol,  Campesterol i Stigmasterol). Od vitamina sadrži tokoferole, uključujući alfa-tokoferol (oblik vitamina E), koji ima antioksidativna svojstva i koristan je za zdravlje kože, zatim vitamin C u manjim količinama, kao i vitamine B-kompleksa (npr. tiamin, riboflavin). Kokosov ekstrakt je dobar izvor kalijuma, a u manjim količinama sadrži fosfor,  magnezijum,  gvožđe, selen, natrijum i kalcijum,

  Benefiti: 

  • Hidratacija: Ekstrakt kokosa je bogat masnim kiselinama, uključujući laurinsku kiselinu, koja može pomoći u hidrataciji kože.

  • Antioksidativna svojstva: Ekstrakt sadrži antioksidanse, poput vitamina E i određenih polifenola, koji mogu pomoći u zaštiti kože od oštećenja slobodnim radikalima. Ovi antioksidansi mogu usporiti proces starenja i doprineti zdravijem izgledu kože.

  • Protivupalno dejstvo: Ekstrakt može imati protivupalna svojstva, što ga čini pogodnim za umirivanje nadražene ili osetljive kože. Može pomoći u smanjenju crvenila i upala. 

  • Antibakterijsko i antifungalno delovanje: Komponente poput laurinske kiseline i kaprinske kiseline u ekstraktu imaju prirodna antibakterijska i antifungalna svojstva. To ga čini korisnim u proizvodima namenjenim za borbu protiv akni i u slučajevima drugih kožnih problema izazvanih bakterijama ili gljivicama.

  • Nega kose: Ekstrakt kokosa se koristi u mnogim proizvodima za negu kose, kao što su šamponi i regeneratori, zbog svoje sposobnosti da hidrira i neguje kosu, smanjuje neposlušnost i poboljšava teksturu kose. Takođe može doprineti zdravijem stanju kože glave.

  • Uklanjanje šminke: Ekstrakt kokosa je blag prema koži i često se koristi kao prirodno sredstvo za uklanjanje šminke, posebno vodootporne. Može efikasno otapati šminku i čistiti kožu bez agresivnih hemikalija.

  • Piling: U nekim kozmetičkim proizvodima, ekstrakt kokosa može se koristiti kao prirodno sredstvo za piling. Kada se kombinuje s drugim sastojcima, može pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija kože i poboljšanju glatkost kože. 

  • Zaštita od sunca: Ekstrakt kokosa može pružiti određeni stepen prirodne zaštite od sunca zbog svojih antioksidativnih svojstava. Iako se ne sme koristiti kao jedino sredstvo za zaštitu od sunca, može se naći u proizvodima za sunčanje i nakon sunčanja kako bi se umirila i zaštitila koža od UV oštećenja.

  Način upotrebe:  Dodaje se vodenoj fazi formulacije u koncentracijama od 1% do 10%. Samo za spoljašnju upotrebu. 

  Primena: Kreme i losioni, maske i šamponi.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029