Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Artichoke Leaf Powder

Cena sa PDV-om:
750,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Artichoke Leaf Powder

  Naziv sirovine: Ekstrakt artičoke u prahu 10:1 

  INCI naziv: Cynara Scolymus Leaf Extract

  CAS: 84012-14-6

  Sinonimi: Globovka, Srčika, Biljka čička, Karduna, Zelena artičoka, Globe artichoke, French artichoke, Green artichoke

  Poreklo sirovine: Kina

  Opis: Artičoka (Cynara scolymus) je višegodišnja biljka iz porodice čičaka koja potiče iz Mediteranske regije. Odlikuje se velikim, srebrno-zelenim listovima koji formiraju rozetu, pri čemu biljka može dostići visinu do 2 metra. Artičoke nose velike, okrugle cvetne glave, poznate kao globusi, koje su obavijene debelim, zelenim listićima sa mekanom, mesnatom bazom - delom koji se najčešće konzumira. Te cvetne glave cvetaju u velike, ljubičaste cvetove ako se ne uberu. Biljka najbolje uspeva u blagim, vlažnim klimama i zahteva dobro drenirano, plodno tlo za rast. Neke od glavnih fikohemikalija prisutnih u artičoci su: Cinarin, Kvercetin, Luteolin, Galna kiselina, Saponini i Inulin.  Ekstrakt listova  artičoke je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta je 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. Prah je rastvorljiv u vodi , glicerinu i glikolima. .

  Benefiti:  

  • Antioksidativna zaštita: Visok nivo antioksidanata u prahu lista artičoke, kao što su kvercetin, luteolin i cinarin, pomaže u zaštiti kože od oksidativnog stresa izazvanog ekološkim zagađivačima i UV zračenjem. Ovo može smanjiti znake starenja, kao što su bore i sitne linije.

  • Hidratacija kože: Artičoka sadrži jedinjenja koja mogu pomoći u poboljšanju hidratacije kože poboljšavajući funkciju barijere kože. To sprečava gubitak vlage i održava kožu punom i hidriranom.

  • Poboljšanje teksture Kože: Nutrijenti u prahu lista artičoke mogu pomoći u poboljšanju teksture kože, čineći je glatkom i elastičnom. Fibroblasti su ćelije u dermisu (srednjem sloju kože) odgovorne za proizvodnju kolagena. Neki fitokemikalije prisutne u artičoki mogu stimulisati aktivnost fibroblasta, podstičući ih na veću proizvodnju kolagena. Ovo direktno doprinosi poboljšanju čvrstoće i elastičnosti kože. Ekstrakt lista artičoke može takođe delovati inhibiranjem aktivnosti određenih enzima, kao što su metaloproteinaze matriksa (MMPs), koji razgrađuju kolagen i druge proteinske komponente ekstracelularnog matriksa. Smanjenjem aktivnosti ovih enzima, ekstrakt lista artičoke pomaže u očuvanju postojećeg kolagena, doprinoseći time boljoj strukturi i izgledu kože.

  • Smanjenje upale: Upala može negativno uticati na proizvodnju kolagena i dovesti do degradacije kolagenih vlakana. Zahvaljujući svojim protivupalnim svojstvima, ekstrakt lista artičoke može smanjiti upalu u koži, čime indirektno podržava sintezu i očuvanje kolagena. Protivupalna svojstva lista artičoke mogu pomoći u smanjenju crvenila i iritacije kože. To ga čini korisnim za upotrebu u proizvodima namenjenim osetljivoj koži ili stanjima kože poput ekcema i rozacee.

  • Detoksikaciona svojstva: Artičoka je poznata po svojim detoksikacionim efektima na jetru, a ove koristi se prenose i na kožu. Može pomoći u pročišćavanju kože, smanjenju izgleda pora i poboljšanju sveukupnog zdravlja kože.

  • Posvetljivanje i ujednačavanje tona kože: Komponente u prahu lista artičoke mogu inhibirati enzim tirozinazu, koji je uključen u proizvodnju melanina. To može pomoći u smanjenju hiperpigmentacije i ujednačavanju tona kože, čineći kožu svetlijom i sjajnijom.

  • Kontrola akni i sebuma: Zahvaljujući svojoj sposobnosti da pomaže u regulaciji proizvodnje sebuma i svojim antibakterijskim svojstvima, prah lista artičoke može biti efikasan sastojak u proizvodima namenjenim tretmanu kože koja je sklona pojavi akni. 

  Skladištenje/rok trajanja: Stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029