Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Avocado Butter
Avokado buter

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Avocado butter

  Naziv sirovine: Avokado buter

  INCI ime: Persea Gratissima Oil, Palmitic/Stearic Triglyceride, Beeswax

  CAS: 8024-32-6, 67701-30-8, 8012-89-3

  Hemijska klasifikacija: Masti i ulja

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože, modifikator viskoznosti, okluziv

  Opis: 100% prirodni proizvod. Buter je sastavljen od avokado ulja, miksture triglicerida palmitinske i stearinske kiseline i pčelinjeg voska. Nehidrogenizovani trigliceridi palmitinske i stearinske kiseline su reološki modifikatori i stabilizatori viskoznosti i koriste se za geliranje ulja. Pčelinji vosak se koristi kao uguščivać. Buter je mekan, bez mirisa. Rastvorljiv je u alkoholu i uljima, a nerastvorljiv u vodi.

  Delovanje na kožu: Avokadovo ulje (butter) sadrži visok procenat tokoferola, oleinske kiseline i neosapunjivih sterola. Oleinska kiselina i steroli poboljšavaju penetraciju aktivnih komponenti u dublje slojeve kože, Tu spopsobnost nemaju druga trigliceridna ulja. Buter ispoljava uz emolijentna i okluzivna svojstva na površini kože. Poseduje izvanredne sposobnosti regeneracije i pomladjivanja kože zbog visokih koncentracija esencijalnih masnih kiselina koje sprečavaju isušivanje i održavaju elastičnost kože. Ulje (butter) usporava pojavu znakova starenja jer podstiče metabolizam kolagena, povećava njegovu topivost u dermisu, a visoki sadržaj vitamina E pomaže u neutralizovanju slobodnih radikala. Ima svojstva apsorpcije UV-zraka. Od svih biljnih ulja pokazao se kao najefikasnije sredstvo za zaštitu od štetnog delovanja sunčevih zraka. Sprečava nastanak pega na koži i opekotine. Pored lecitina i fitosterola kojim je bogat, sadrži i vitamine A, B1, B2, D, E, pantotensku kiselinu, proteine, Vlaži i omekšava kožu, pogotovo suvu i zrelu, sprečava prevremeno starenje kože (deluje protiv bora). 

  Benefiti:

  • Duboka hidratacija: Buter od avokada je visoko emolijentan i pruža duboku hidrataciju koži. Omekšava suve i grube delove kože, ostavljajući je glatkom.

  • Bogat nutrijentima: Buter je pun esencijalnih masnih kiselina, vitamina A, D i E, kao i minerala. Ovi nutrijenti doprinose ishrani kože, promovišući zdrav i blistav ten.

  • Anti-aging svojstva: Kombinacija vitamina i antioksidanata pomaže u smanjenju znakova starenja. Može poboljšati elastičnost kože i čvrstoću, potencijalno smanjuući pojavu sitnih linija i bora.

  • Umirujuće dejstvo: Umiruje osetljivu ili iritiranu kožu. Može pomoći u ublažavanju crvenila i upala. 

  • Zaceljivanje ožiljaka: Regenerativna svojstva mogu pomoći u zaceljivanju ožiljaka i oštećene kože. Može biti koristan u podsticanju regeneracije ćelija kože.

  • Zaštita od UV zračenja: Buter od avokada sadrži prirodna jedinjenja koja pružaju određeni nivo zaštite od UV zračenja. Iako nije zamena za specijalne preparate za sunčanje, može pružiti dodatnu zaštitu.

  • Nega kose: Buter od avokada je koristan u proizvodima za negu kose. Pomaže u kondicioniranju i hranjenju kose, pružajući joj sjaj i lakoću oblikovanja. Može se koristiti u maskama za kosu, regeneratorima i proizvodima za stilizovanje.

  • Prirodni emolijent: Buter od avokada deluje kao prirodni emolijent, pomažući u spajanju uljanih i vodenih sastojaka u kozmetičkim formulacijama. To ga čini pogodnim za kreme, losione i balzame.

  • Poboljšava teksturu kože: Redovna upotreba butera od avokada može doprineti poboljšanju teksture kože. Pomaže u održavanju elastičnosti i glatkoće kože.

  Način upotrebe: Pre upotrebe zagrejati da se istopi, dodati u masnu fazu formulacija. Uobičajena koncentracija za proizvode nege kože i usana je 4-20%. Samo za spoljnu upotrebu.

  Primena: Može se koristiti u širokoj paleti kozmetičkih proizvoda, uključujući proizvode za negu kože, proizvode za sunčanje, kondicionere za negu kose, proizvode za kupanje, a svoje mesto je našao i u dekorativnoj kozmetici.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Persea Gratissima (avocado) oil, Palmitic/Stearic Triglyceride, Beeswax

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS)Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029