Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Decyl Oleate
Sinonimi: Saboderm NDO - Sabo S.p.A; Zetemol DO - Zschimmer & Schwarz; Pelemol® DO - Phoenix Chemical, Inc.; Cetiol® V - BASF; C'ester V - Ethox Chemicals; Weichol 158 N - Indústrial Química Lasem S.A.

Cena sa PDV-om:
220,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Decyl Oleate

    Naziv sirovine: Decil Oleat

    INCI Naziv: Decyl Oleate

    CAS: 3687-46-5

    Hemijska klasifikacija: Estar 

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože, emolijens 

    Poreklo sirovine: Italija 

    Opis: Decil oleat je voskasti estar koji nastaje kondenzacijom karboksilne grupe oleinske kiseline sa hidroksilnom grupom dekanola. Ima dobra svojstva podmazivanja i nisku viskoznost. Deluje kao omekšivač u kozmetičkim preparatima. Stvara zaštitni sloj na koži koji pomaže u zadržavanju vlage. Zahvaljujući svojoj sposobnosti da formira stabilne emulzije često se koristi u formiranju krema, losiona i drugih proizvoda za negu kože. Visoka vrednost logP ukazuje na to da je značajno hidrofoban, što se poklapa sa njegovom nerastvorljivošću u vodi. Hidrofobna priroda čini ga odličnim izborom za proizvode namenjene suvoj koži, dok njegova struktura omogućava da se lako kombinuje s drugim sastojcima. Pri temperaturi od 25°C decyl oleate je žučkasta tečnost, karakterističnog mirisa. Specifična težina: 0.8500-0.8900. Indeks refrakcije: 1.4525-1.4556 Kiselinska vrednost mgKOH/g: 1.0 Maximum. Saponifikacijski broj, mgKOH/g: 130 - 145. Jodni broj: 50-65 Maximum. Praktično je nerastvorljiv u vodi, ali se meša sa etanolom (96%), hloroformom i lakim naftnim derivatima (tačka ključanja: 40-60 °C).  HLB = 11. 

     Benefiti: 

    • Odličan emolijens: Decyl Oleate ne privlači vodu iz okoline direktno, već pomaže u zadržavanju vlage u koži stvaranjem zaštitne barijere. Formiranjem zaštitnog sloja na površini kože efikasno sprečava transepidermalni gubitak vode čime se osigurava dugotrajna hidratacija kože.

    • Poboljšava teksturu kože: Kao emolijens doprinosi mekoći i glatkoći kože. Pruža zaštitu koži koja je sklona iritacijama zahvaljujući svojim umirujućim svojstvima.

    • Nizak rizik od začepljenja pora: Ima nisku komedogenost pa je rizik od začepljenja pora i formiranja akni minimalan, što ga čini pogodnim za sve tipove kože. 

    • Prirodno poreklo: Decyl Oleate se dobija iz prirodnih izvora. Oleinska kiselina je mononezasićena masna kiselina koja se prirodno nalazi u raznim biljnim uljima kao što su maslinovo ulje, avokado, suncokretovo ulje i ulje repice. Decyl Oleate se formira esterifikacijom, hemijskim procesom u kojem se oleinska kiselina kombinuje sa decil alkoholom, koji je takođe prirodnog porekla. Decyl Oleate je zato pogodan za formulacije koje teže ka "zelenijim", održivim i etičkim standardima. 

    Upotreba: Decyl Oleat se često koristi za izradu hidratantnih krema, krema za sunčanje i krema za ruke i stopala. Koristi se za uklanjanje šminke. Uobičajne koncentracije u kozmetičkim proizvodima kreću se do 10%.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Zemlja porekla: Velika Britanija/Italija

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat Analize (COA), Sertifikat analize (COA)

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029