Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Wheat Protein, Hydrolyzed
Hidrolizovani protein pšenice

Cena sa PDV-om:
150,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Wheat Protein, Hydrolyzed

  Naziv sirovine: Hidrolizovani protein pšenice

  INCI ime: Hydrolyzed Wheat Protein, Benzylalcohol, Potassium sorbate, Sodium benzoate 

  CAS: 70084-87-6, 100-51-6, 532-32-1, 24634-61-5

  Hemijska klasifikacija: Proteini, derivati 

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose 

  Poreklo sirovina: EU

  Opis: Hidrolizovani protein pšenice je bistar tečni proizvod amber boje, karakterističnog mirisa. Rastvorljiv je u vodi, što ga čini pogodnim za dodavanje u različite formulacije kao što su šamponi, regeneratori i losioni. Viskoznost rastvora je relativno niska. Sadržaj proteina može varirati u zavisnosti od stepena hidrolize i specifičnog proizvoda, obično sadrži 10-15% proteina. Hidrolizovani protein pšenice sadrži mešavinu amino kiselina, uključujući esencijalne i neesencijalne amino kiseline, koje predstavljaju gradivne blokove proteina. Hidrolizovani protein pšenice može imati higroskopska svojstva, što znači da ima sposobnost da privuče i zadrži vlagu iz okoline. Ovo svojstvo može doprineti hidrirajućem dejstvu na kožu i kosu. Zadržavajući vlagu štiti kožu od isušivanja te je čini mekom i kondicioniranom. Hrani, omekšava folikul dlake i čini da kosa izgleda voluminoznije.  pH vrednost između 4,0 -5,0. Gluten free. 

  Benefiti: 

  • Hidratacija: Hidrolizovani protein pšenice ima higroskopska svojstva, što znači da može privući i zadržati vlagu iz okoline. To ga čini efikasnim sastojkom koji hidrira kožu i kosu, pomažući održavanju ravnoteže vlage.

  • Formiranje filma:  Na površini kože formira tanki film koji povećava čvrstinu kože, štiti je od isušenja i čini je mekom i regenerisanom.

  • Nega kose: U proizvodima za negu kose poput šampona i regeneratora, hidrolizovani protein pšenice može pomoći poboljšanju upravljivosti kose, glatkoće i sjaja. Pruža zaštitnu barijeru protiv toplotnog oblikovanja i oštećenja koja dopiru iz okoline.

  • Jačanje i volumen: Hidrolizovani protein pšenice sadrži amino kiseline, koje su gradivni blokovi proteina. Ove amino kiseline mogu pomoći u jačanju vlasišta, dodavanju volumena i smanjenju lomljenja kose.

  • Kondicioner: U proizvodima za negu kože, može delovati kao kondicionirajući agens. Uz redovnu primenu smanjuje pojavu površinskih tankih linija na licu i smanjiti bore. 

  • Antistatička svojstva: Može pomoći smanjenju statičkog elektriciteta, posebno u proizvodima za negu kose, čineći kosu lakšom za oblikovanje i stilizovanje.

  • Prehranjivanje kože i kose: Manji peptidni fragmenti u hidrolizovanom proteinu pšenice potencijalno mogu prodreti kroz površinu kože i dostaviti korisne amino kiseline, podstičući zdravlje i obnovu kože i folikula dlake. 

  • Jačanje noktiju: Hidrolizovani proteini pšenice utiču na jačanje noktiju, što ih čini potencijalnim sastojkom u proizvodima za negu noktiju.

  • Unapređenje performansi proizvoda: Hidrolizovani protein pšenice može poboljšati ukupne performanse i stabilnost formulacija kozmetičkih proizvoda pružajući kontrolu viskoznosti, pomažući stabilnosti emulzija i promovišući ravnomernu distribuciju proizvoda.

  • Prirodno poreklo: Potiče od pšenice, što ga čini prirodnim i biorazgradivim sastojkom koji se uklapa u preference potrošača koji traže održive i ekološki prihvatljive kozmetičke opcije.

  Način upotrebe: Hidrolizovani  proteini pšenice su deo vodene faze formulacije. Preporučene koncentracije su između 0,5  do 5%.  Samo za spoljašnju upotrebu. Čuvati u frižideru pri temperaturi između 4 i 8 °C.

  Primena: Ulazi u sastav kvalitetnih proizvoda za negu kože i kose Koristi se kao aktivna komponenta u izradi krema, losiona, šampona i regeneratora (posebno za suvu kosu), sredstva za zaštitu od sunca, proizvoda posle sunčanja i proizvoda dekorativne kozmetike.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), GMO Deklaracija, Deklaracija o prosečnoj molekulskoj težini proteina, Sertifikat analize (COA),

  HS Code: 35040090

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029