Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Palmitoyl Hexapeptide-12
Zaštičena imena i sinonimi: SpecPed® POP (Palmitoyl Hexapeptide-12) - Spec-Chem Industry Inc; SunPEP Hexa-100 - Sunfine Unifine Global Co., Ltd.; Elastyl™ MB - Corum Inc.; SpecPed® SC-PO - Spec-Chem Industry Inc; WKPep®Elastin - Shenzhen Winkey Technology Co., Ltd.

Cena sa PDV-om:
720,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
Palmitoyl-Hexapeptide-12
 • Palmitoyl Hexapeptide-12

  Naziv proizvoda: Palmitoil heksapeptid-12

  INCI ime: Glycerin,  Palmitoyl Hexapeptide-12,

  CAS: 56-81-5, 171263-26-6,

  Sekvenca: Val-Gly-Val-Ala-Pro-Gly

  Sinonimi: Palmitoyl Hexapeptide; Lipopeptide Acetate; Palmitoyl Oligopeptide; palmitoyl-Val-Gly-Val-Ala-Pro-Gly-OH

  Hemijska klasifikacija: Mikstura

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose.

  IUPAC naziv: 2-[[(2S)-1-[(2S)-2-[[(2S)-2-[[2-[[(2S)-2-(hexadecanoylamino)-3-methylbutanoyl]amino]acetyl]amino]-3-methylbutanoyl]amino]propanoyl]pyrrolidine-2-carbonyl]amino]acetic acid

           Palmitoyl hexapeptide-12

  Poreklo sirovine: SAD/Kina

  Hemijsko-fizičke osobine: Molekul Palmitoil heksapeptid-12 predstavlja konjugat (kombinaciju) palmitinske kiseline i heksapeptida. Palmitinska kiselina je vrsta zasićene masne kiseline i igra ključnu ulogu u obezbeđivanju lipidnih karakteristika ovog molekula. Zbog svojih lipidnih svojstava, molekul ima poboljšanu sposobnost da se rastvara u uljima i mastima. Heksapeptidni deo se sastoji od šest aminokiselina koje mogu varirati, ali često uključuju glicin, histidin, lizin, treonin i serin. Peptidni lanac je taj koji daje ovom molekulu sposobnost interakcije sa biološkim sistemima, posebno u stimulaciji kožnih ćelija. Prisustvo estarske veze između palmitinske kiseline i peptidnog lanca je ključno. Ova estarska veza može biti mesto za reakcije hidrolize, posebno u prisustvu esteraza ili pri visokim pH vrednostima. Aminokiseline unutar peptida sadrže aminske (-NH2) i karboksilne (-COOH) funkcionalne grupe koje su uključene u formiranje peptidnih veza i koje mogu formirati vodonične veze sa molekulima vode. Ovo jedinjenje je dizajnirano tako da bude biološki aktivno i stabilno u složenim formulacijama kozmetičkih proizvoda. U formulacijama za negu kože koristi se u izuzetno niskim procentima, ponekad čak i do 0,0000001%. Iako se koristi u tako malim količinama, naučna istraživanja su pokazala da i te male doze mogu imati značajan efekat i da se mogu postići izvanredni rezultati na koži. Proizvod je u formi viskozne tečnosti karakterističnog mirisa, što ukazuje na to da ima gušću i lepljiviju konzistenciju u poređenju sa vodenim tečnostima. Refraktivni indeks je između 1.465 i 1.485. To su vrednosti koje su specifične za određene organske supstance i mogu pomoći u identifikaciji ili potvrđivanju identiteta supstance u kontrolisanim uslovima. Specifična težina se kreće između 1.255 i 1.275. Ovo je važno za formulisanje proizvoda, jer gustina može uticati na način distribucije i mešanja proizvoda sa drugim komponentama u formulacijama. Sadržaj peptida iznosi 100 ppm. Ovaj peptid se smatra sigurnim za upotrebu u kozmetičkim proizvodima. 

  Delovanje na kožu i benefiti

  • Stimulacija sinteze kolagena: Palmitoil heksapeptid-12 funkcioniše kao signalni peptid, što znači da može komunicirati sa ćelijama kože na molekularnom nivou. Specifično, ovaj peptid podstiče fibroblaste, ćelije odgovorne za proizvodnju kolagena u dermisu. Aktivacijom ovih ćelija, peptid povećava proizvodnju kolagena, što je ključno za održavanje strukture kože, smanjenje bora i poboljšanje čvrstoće kože.

  • Povećanje elastina: Pored kolagena, Palmitoil heksapeptid-12 može stimulisati proizvodnju elastina, još jednog vitalnog proteina koji pruža koži elastičnost. Kako koža stari, proizvodnja elastina opada, što dovodi do gubitka elastičnosti i pojavljivanja bora. Stimulacijom proizvodnje elastina, peptid pomaže u održavanju elastične i čvrste kože.

  • Jačanje barijerne funkcije kože: Palmitoil heksapeptid-12 pomaže u jačanju barijerne funkcije kože, što je ključno za zadržavanje vlage i zaštitu od spoljašnjih iritanata i patogena. Jačanje barijerne funkcije takođe pomaže u smanjenju transepidermalnog gubitka vode, što dovodi do bolje hidrirane i zdravije kože.

  • Signalizacija za obnovu kože: Kao signalni peptid, Palmitoil heksapeptid-12 može "reći" koži da započne procese obnove i reparacije. Ovo može uključivati podsticanje raznih ćelijskih aktivnosti kao što su rast, deoba i popravka oštećenih ćelija kože. Ova aktivnost pomaže u ubrzanju obnove kože, čineći kožu vizuelno mlađom i zdravijom.

  • Optimizacija penetracije: Palmitoil heksapeptid-12 je konjugovan sa palmitinskom kiselinom, što poboljšava njegovu sposobnost da prodire kroz lipidni sloj kože. Ovo poboljšanje penetracije omogućava da peptid efikasnije dopre do dubljih slojeva kože gde može izvršiti svoje funkcije.

  • Svestrana upotreba: Zbog svojih koristi i stabilnosti, koristi se u različitim kozmetičkim proizvodima, uključujući serume, kreme, losione i ciljane tretmane. Ova svestranost ga čini popularnim izborom za formulatore koji žele da poboljšaju anti-aging svojstva svojih proizvoda. 

  Način upotrebe: Uobičajno se koristi u koncentracijama od 5 do 10%. Deo je vodene faze emulzionog sistema. Samo za spoljašnju upotrebu. 

  Primena: Proizvod se koristi u kremama, losionima i maskama za oči, losionima i kremama za učvršćivanje kože, losionima i kremama protiv bora, losionima i kremama za obnavljanje kože, kao i u proizvodima protiv starenja.

  Čuvanje: Čuvati u frižideru.

  Način dobijanja: Palmitoil heksapeptid-12 se sintetiše tehnikom poznatom kao fazna sinteza peptida na čvrstom nosaču (solid-phase peptide synthesis - SPPS). Ovaj metod omogućava precizno spajanje aminokiselina po određenom redosledu. Nakon što se peptid sintetiše, konjuguje se sa palmitinskom kiselinom. Konjugacija se obično vrši aktiviranjem karboksilne grupe palmitinske kiseline kako bi se olakšalo formiranje amidne veze sa peptidom. Nakon sinteze i konjugacije, smeša se podvrgava pročišćavanju kako bi se uklonile neželjene supstance i dobila čista forma Palmitoil heksapeptid-12. Pročišćavanje se često vrši korišćenjem hromatografskih tehnika.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP),  Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029