Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Dihydroxyacetone
Tanbest® DHA - Spec-Chem Industry Inc;

Cena sa PDV-om:
220,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Dihydroxyacetone

    Naziv sirovine: Dihidroksiaceton

    INCI naziv: Dihydroxyacetone

    CAS: 96-26-4

    Sinonimi: 1,3-Dihydroxypropanone, Dihydroxyacetone, DHA, Glycerone,  Dihiksal, Otan, Oksantin.

    Hemijska klasifikacija: Alkohol, Keton 

    IUPAC naziv:  1,3-Dihydroxypropan-2-one

                Skeletal formula of dihydroxyacetone

    Funkcionalna kategorija: Sredstvo za tamnjenje kože, Kondicioner za negu kože 

    Lot broj: 20230307

    Datum proizvodnje: 03/2023

    Rok trajanja: 03/2025

    Opis: Dihidroksiaceton (DHA) je sjajni, fini kristalni prah. Ima karakterističan miris i slatkasti, osvežavajući ukus. Vrlo je higroskopan, što znači da ima sposobnost da apsorbuje vlagu iz okoline. U vodi se rastvara polako i pri tom procesu se može konvertovati iz dimera u monomer. Rastvori DHA su stabilni u opsegu pH vrednosti između 4 i 6. Međutim, u baznim rastvorima može da se degradira u smeđi produkt. Koristi se kao sredstvo za samopotamnjivanje. Odobren je od strane FDA. Dobija se bakterijskom degradacijom prirodnog fosfatnog šećera. DHA reaguje sa proteinima u koži, čime se inicira formiranje, smeđe jedinice, slične melanoidinu u roku od 2 sata i time se doprinosi stvaranju preplanulog tena. Ovaj ten nije štetan kao onaj koju se dobija pod dejstvom sunčevih zraka.

    Benefiti: 

    • Samopotamnjivanje: DHA se koristi kao aktivni sastojak u losionima, sprejevima, kremama i drugim proizvodima za samopotamnjivanje. Kada se nanese na kožu, reaguje sa amino kiselinama u gornjem sloju epidermisa i stvara tamnu pigmentaciju koja simulira prirodnu preplanulost. Ovo je bezbedna alternativa izlaganju kože UV zračenju i potencijalnim štetnim efektima sunčevih zraka.  

    • Uravnotežuje ten kože: Samopotamnjivanjem se prikrivanju nepravilnosti na koži, kao što su fleke, ožiljci ili neravnine.

    • Brza primena: Proizvodi sa DHA omogućavaju brzu i jednostavnu primenu bez potrebe za dugim izlaganjem suncu ili odlaskom u solarijum.

    • Samokontrola: DHA omogućava korisnicima da imaju veću kontrolu nad svojom bojom kože i da postepeno postižu željeni ten.

    • Bezbednost: DHA je obično bezbedan za kožu kada se koristi prema uputstvima proizvođača i ne uzrokuje ozbiljne nuspojave.

    • Hidratacija: Mnogi proizvodi sa DHA sadrže hidratantne sastojke koji pomažu u održavanju vlažnosti kože.

    Način upotrebe: DHA se može dodati u kozmetički proizvod  u svom izvornom obliku. Uobičajeno se koristi u koncentracijama od 2% do 12%. Niža koncentracija se koriste za blaži ten ili lice, veća koncentracija za tamniju nijansu i telo. DHA može izgubiti svoj efekat (ili izazvati diskolorizaciju) kada se kombinuje sa alfa-hidroksi kiselinama, titanijum - dioksidom, cinkovim -oksidom, pigmentima oksida gvožđa ili određenim parfemima. Treba izbegavati upotrebu amino kiselina, proteina, peptida, EDTA u kombinaciji sa proizvodima koji sadrže DHA. pH kozmetičkog proizvoda sa DHA treba da bude u rasponu od 3,5 do 5, što će sprečiti njegovu ranu degradaciju. Obično se kombinuje sa eritrulozom za dublji, prirodni izgled. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Važna napomena: Dihidroksiaceton (DHA) u alkalnom pH okruženju, prolazi kroz tkz. Maillardovu reakciju. Ova reakcija uključuje interakciju između aminokiselina prisutnih u površinskim proteinima kože i karbonilne grupe DHA, što rezultira formiranjem smeđih spojeva, nazvanih melanoidini. Melanoidini su odgovorni za pojavu narandžaste do tamnosmeđe boje koja se razvija na koži nakon nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje koji sadrže DHA. Blago kiseli pH može pomoći u regulisanju Maillardove reakcije, usporavajući je i sprečavajući formiranje neželjenih melanoidina. Ovo ukazuje na potrebu uspostave kiselog pH kozmetičkog proizvoda kako bi se sprečile neželjene diskoloracije.  

    Čuvanje: Čuvati u frižideru (4-8°C/ 39-46°F).

    Primena: DHA ulazi u sastav svih vrsta kozmetičkih proizvoda za samopotamnjivanje uključujući kreme i losione (U/V i V/U emulzije) odnosno kreme baze. 

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

    GMO: Nije GMO

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Primer formulacije, Primer formulacije

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029