Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Alpha-Arbutin
SpecWhite® 03 - Spec-Chem Industry Inc; Alpha Arbutin - Hubei Artec Biotechnology Co., Ltd.

Cena sa PDV-om:
690,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Alpha-Arbutin 

    Naziv sirovine: Alfa Arbutin 

    INCI ime: Alpha-Arbutin

    CAS: 84380-01-8

    Hemijska klasa: Fenol, karbohidrat

    Funkcionalna kategorija:  Sredstvo za posvetljivanje kože, Kondicioner za kožu, antioksidans

    IUPAC naziv: (2R,3S,4S,5R,6S)-2-Hydroxymethyl-6- (4-hydroxyphenoxy)oxane-3,4,5-triol

                      Image result for Alpha Arbutin

    Opis: Alpha-arbutin je beli, fini prah, kristalne strukture. Rastvorljiv je u vodi i alkoholu. Rastvorljivost može varirati u zavisnosti od pH vrednosti rastvora. Obično se koristi u kozmetičkim formulacijama sa pH vrednostima koje su neutralne ili blago kisele. Alpha-arbutin može biti osetljiv na svetlo i toplotu. Prirodni je sastojak. Dobija se ekstrakcijom iz biljake (Arctostaphylos uva-ursi). Pomaže u posvetljivanju kože, smanjenju diskoloracija, zaštiti kože od oksidativnog stresa i promociji ravnomernijeg tena. Mehanizam delovanja nije potpuno razjašnjen. Veruje se da deluje tako što blokira ili ograničava aktivnost tirozinaze, enzima u koži koji proizvodi melanin. Kao antioksidans, može pomoći neutralizaciji slobodnih radikala koji oštećuju kožu. Istraživanja su pokazala da alfa-arbutin deluje sinergijski sa drugim sastojcima za izbeljivanje kože, uključujući traneksamičnu kiselinu, vitamin C, niacinamid i retinaldehid (retinal). 

    Benefiti: 

    • Posvetljuje kožu:  Alfa-arbutin je poznat po svojim sposobnostima posvetljivanja kože. Pomaže u smanjenju hiperpigmentacija i tamnih fleka na koži

    • Smanjuje diskoloracije: Efikasno smanjuje pojavu diskoloracija izazvanih sunčevim zrakama, starenjem kože ili aknama. Pomaže u izjednačavanju tonusa kože.

    • Antioksidativna zaštita: Ima antioksidativna svojstva koja pomažu neutralizaciji slobodnih radikala. Pomaže u zaštiti kože od oksidativnog stresa i prevremenog starenja.

    • Prihvatljiva alternativa: Za razliku od nekih drugih sastojaka za posvetljivanje kože kao što je hidrokinon, alfa-arbutin se smatra blažom i manje iritirajućom opcijom, što ga čini pogodnim kod osoba sa osetljivom kožom. 

    Način upotrebe:  U proizvodima koji se ne ispiru, uobičajeno se koristi u koncentraciji od 0,2 do 2%.  Dodaje se u vodenu fazu formulacije. Za postizanje najboljih rezultata potrebno ga je koristiti najmanje 2-3 meseca. S obzirom da alfa-arbutin ima veću aktivnost u odnosu na Beta-arbutin , preporuka Naučnog komiteta za bezbednost potrošača, (The Scientific Committee on Consumer Safety, SCCS) je da se u kremama za lice koristi u koncentraciji do 2%, a u losionima za telo do 0,5%. dok se Beta-arbutin u kremama za lice može koristiti u koncentraciji do 7%. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Alfa-arbutin nalazi široku primenu u izradi proizvoda za posvetljivanje kože, uključujući losione, kreme, proizvode dekorativne kozmetike.

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Hydroquinone, dextrine  

    Način dobijanja: Dobija se reakcijom hidrokinona i dekstrina (šećera) uz pomoć glikozilacionih enzima.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija:  Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA) 

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029