Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Hyaluronic Acid (100-500kDa)
Hijaluronska kiselina srednje molekulske mase (100 - 500kDa)

Cena sa PDV-om:
1400,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Hyaluronic Acid MMW (100-500kDa)

  Naziv sirovine: Hijaluronska kiselina srednje molekulske mase (100 - 500kDa)

  INCI ime: Hyaluronic Acid MMW

  CAS: 9067-32-7

  Hemijska klasifikacija: Biološki polimer/derivat;  Ugljeni hidrati

  Funkcionalna kategorija: Humektans, Modifikator viskoznosti ~ Povećanje; Sredstvo za negu kože ~ Ostalo

  Poreklo sirovine: Kina 

  Opis:  Hijaluronska kiselina (HA) je prirodna supstanca koja se nalazi u ljudskom telu i pripada porodici glikozaminoglikana. Nalazi u različitim tkivima i tečnostima, kao što su koža, zglobovi i oči. Igra važnu ulogu u kontroli propustljivosti tkiva, zaštiti i lubrikaciji ćelija, zadržavanju fluida i makromolekularnom transportu između ćelija. Veže veliku količinu vode koja može biti 500 puta veća od njene težine. MMW označava "srednju molekulsku težinu", što se odnosi na veličinu molekula hijaluronske kiseline. U slučaju MMW, molekulska težina hijaluronske kiseline se kreće od 100 do 500 kilodaltona (kDa).  Hijaluronska kiselina srednje molekulske mase ima uticaj na povećanje koncentracije neophodnih enzima u koži, kao i na opšte zdravlje kože. Aktivno pomaže u ćelijskoj diferencijaciji prilikom formiranja novih ćelija epiderma. Pomaže da se koža odbrani od faktora starenja, negativnog uticaja sunčevog zračenja, zagađenja životne sredine i štetnog delovanja nekih hemikalija. Jača i balansira odbrambene mehanizme i time normalizuje funkcionisanje zdrave kože.  MMV je beli prah, bez mirisa, rastvorljiv u vodi. Rok trajanja do 3 godine ako se čuva zaštićena od vlage i mikrobiološke kontaminacije. 

  Strukturna formula hijaluronske kiseline: 

                 Haworth projection of hyaluronan.svg

  Benefiti: 

  • Hidratacija i vlaženje: MMW hijaluronska kiselina je poznata po svojoj sposobnosti da privuče i zadrži vlagu u koži. Često se koristi u hidratantnim kremama, serumima i kremama kako bi se postigla hidratacija kože i poboljšao nivo vlage u gornjim slojevima kože. 

  • Anti-aging: Često se koristi u "anti-age" proizvodima za negu kože. Sa godinama, prirodni nivoi hijaluronske kiseline u koži opadaju, što dovodi do smanjene hidratacije i pojave finih linija i bora. Dodavanjem MMW hijaluronske kiseline u formulacije pomaže se obnavljanje nivoa hijaluronske kiseline u koži, podstičući mlađi i puniji izgled.

  • Čvrstoća i elastičnost kože: MMW hijaluronska kiselina stimuliše proizvodnju kolagena, proteina odgovornog za održavanje čvrstoće i elastičnosti kože. Poboljšavanjem sinteze kolagena, MMW hijaluronska kiselina pomaže u poboljšanju teksture kože, zatezanju kože i unapređenju opšte čvrstoće.

  • Smirivanje i umirivanje kože: MMW hijaluronska kiselina ima umirujuća svojstva koja mogu pomoći u smirivanju i olakšavanju iritirane ili osetljive kože. Formira zaštitnu barijeru na koži, smanjujući gubitak vlage i pružajući umirujući efekat na suva ili iritirana područja.

  • Poboljšava apsorpciju aktivnih kozmetičkih supstanci: MMW hijaluronska kiselina može delovati kao sistem dostave, poboljšavajući apsorpciju i efikasnost drugih aktivnih sastojaka za negu kože. Njena sposobnost prodiranja u kožu omogućava joj da prenese druge aktivne sastojke dublje u slojeve kože, maksimizirajući njihove prednosti.

  Način upotrebe: Obično se koristi u koncentracijama 0,1-5%. MMV hijaluronska kiselina je lako rastvorljiva u vodi i uguščavanjem formira "tanke" gelove. Hijaluronsku kiselinu je potrebno pažljivo dispergovati u vodi uz stalno mešanje velikom brzinom (najbolje ručnim mikserom ili vorteks mikserom). Smeša počinje da se uguščava stvarajući "tanak" gel. U tom trenutku se ne može dodati dodatna hijaluronska kiselina jer nema vode u kojoj bi se hijaluronska kiselina rastvorila (dodatna hijaluronska kiselina bi samo formirala grudvice). Rastvorljivost se može povećati zagrevanjem rastvora do maksimalnih 60°C (140 °F).

  Primena: Koristi se u kozmetičkim proizvodima za vlaženje kože i povećanje njenog elasticiteta, proizvodima za negu lica, krema i seruma, anti-age proizvodima, losionima pre /i posle sunčanja, kozmetičkim proizvodima za osetljivu ili suvu kožu.

  Način dobijanja: Glukoza, sojin pepton i ekstrakt kvasca 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumantacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

  Stručna literatura: Safety Assessment of Hyaluronates as Used in Cosmetics   

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029