Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Witch Hazel Extract

Witch Hazel Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt hamamelisa

Cena sa PDV-om:
220,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Witch Hazel Extract

    Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt hamamelisa  

    INCI ime: Glycerin, Aqua, Hamamelis Virginiana Leaf Extract, Caprylhydroxamic acid, Glyceryl caprylate

    CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 84696-19-5, 7377-03-9, 26402-26-6

    Botanički naziv: Hamamelis virginiana L

    Sinonimi: Američka leska, Avellano de Bruja, Hamamélis de Virginie, Hazel, Noisetier des Sorcières, Snapping Tobacco Wood, Spotted Elder, Winter Bloom

    Hemijska klasifikacija: Mikstura

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože, kondicioner za negu kose, humektans, emolijens

    Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz.

    Opis ekstrakta: Ekstrakt je svetlo žučkaste boje, bez mirisa. Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom.

    Fitohemikalije:  Ekstrakt hamamelisa je bogat taninima, posebno hamamelitaninom i proantocijanidinima. Tanini imaju adstrigentna svojstva i kada se primenjuju na koži odgovorni su za efekat zatezanja kože. Ekstrakt sadrži nekoliko flavonoida, kao što su kvercetin, kemferol i epikatehin. Ova jedinjenja imaju antioksidativna i antiinflamatorna svojstva, što može pomoći u zaštiti kože od oksidativnog stresa i poboljšati opšte stanje kože. Galna kiselina je fenolna kiselina i ona doprinosi antioksidativnim i antiinflamatornim svojstvima ekstrakta. Pomaže u neutralisanju slobodnih radikala.  Katehini su vrsta flavonoida sa snažnim antioksidativnim svojstvima. Pomažu u zaštiti kože od oštećenja izazvanih UV zračenjem i zagađivačima iz okoline. Proantocijanidini su vrsta flavonoida koji mogu doprineti anti-aging svojstvima ekstrakta tako što podstiču sintezu kolagena i smanjuju pojavu finih linija i bora.

    Benefiti: 

    • Adstrigentna svojstva: Ekstrakt hamamelisa je prirodni adstrigent. Pomaže zatezanju kože i ovo svojstvo ga čini efikasnim u smanjenju vidljivosti proširenih pora, što doprinosi glatkom izgledu kože.

    • Protivupalno dejstvo: Ekstrakt sadrži protivupalna jedinjenja, kao što su tanini i flavonoidi, koji mogu pomoći u umirivanju iritirane kože i smanjenju crvenila i otoka. 

    • Antioksidativna aktivnost: Flavonoidi i galna kiselina prisutni u ekstraktu imaju antioksidativna svojstva i štite kožu od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima i stresom iz okoline. Antioksidanti pomažu u sprečavanju prevremenog starenja i održavaju mladolik izgled kože.

    • Kontrola sebuma: Ekstrakt hamamelisa utiče na sekreciju sebuma i može pomoći u uklanjanju viška masnoće, prljavštine i nečistoća, što ga čini korisnim za masnu kožu i kožu sklonu aknama.

    • Dobra podnošljivost: Ekstrakt hamamelisa se generalno dobro podnosi.  Za razliku od nekih agresivnijih adstrigenata, manje je verovatno da će izazovati iritaciju, što ga čini dobrim izborom kod osoba sa osetljivom kožom.  Zbog svojih adstrigentnih svojstava, ekstrakt se može koristiti kao tonik. Pomaže u balansiranju vrednosti pH kože. 

    • Protuupalno dejstvo: Protivupalni efekti ekstrakta mogu doprineti smanjenju otečenosti oko očiju i umiriti kožu koja deluje umorno.

    • Opekotine od sunca: Kada se nanese na kožu, ekstrakt hamamelisa može pružiti osvežavajući osećaj i olakšanje od opekotina izazvanih suncem.

    Način upotrebe: Dodaje se vodenoj fazi formulacije u koncentracijama od 1% do 10%. Samo za spoljašnju upotrebu. 

    Primena: Koristi se u proizvodima za negu ispucale, masne, osetljive kože i kože sklone aknama. Koristi se za izradu krema, losiona, tonika, maski za lice. Dodaje se i u proizvode za posle brijanja i negu kože posle sunčanja. 

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP),  Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029