Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Walnut Leaf Infused Oil

Walnut Leaf Infused Oil
Infuziono ulje lista oraha

Cena sa PDV-om:
210,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Walnut Leaf Infused Oil

  Naziv sirovine: Infuziono ulje lista oraha

  INCI naziv: Walnut Leaf Infused Oil 

  CAS: 84012-43-1

  Sinonimi: Oleum Juglandis, Walnut Leaf Oil 

  Hemijska klasifikacija: Mikstura

  Funkcionalna kategorija: Sredstvo za negu kože ~ okluziv, Sredstvo za kondicioniranje kože ~ Emolijens,  Antioksidans

  Metoda ekstrakcije: Infuziono ulje lista oraha se dobija maceracijom suvog biljnog materijala (listova oraha) u odgovarajućem biljnom ulju tkz. "Stove-Top" metodom. Lekovite supatance polako iz listova oraha prelaze u biljno ulje, pri čemu dolazi do sumiranja lekovitosti biljnog ulja i aktivnih komponenti listova oraha koji se maceriraju. Kao "carrier oil" koristi se hladno presovano suncokretovo ulje linolnog tipa, koje sadrži veći udeo esencijalne linolne kiseline i tek manju količinu oleinske kiseline. Ulje je bez mirisa. Stabilno je  i ne kvari se brzo. Konzervisano je sa vitaminom E, Biljni macerat je 100% prirodni proizvod.

  Delovanje na kožu: Infuziono ulje lista oraha sadrži omega 3, 6 i 9 nezasićene masne kiseline, fosfor, selen, kalcijum, gvožđe i jod. Ulje je bogato vitaminima E, B1 i B6. Elaginska kiselina je snažan antioksidans. Ulje poseduje antibakterijsko, antivirusno i antiseptičko delovanje, a takođe deluje i protivupalno. Ulje se preporučuje se kod zapaljenjskih procesa na koži i sluzokoži. Antioksidansi iz listova oraha štite kožu od UV zraka. Ulje sprečava preterano isušivanje kože, korisno je protiv opekotina i za jačanje kose. Masažom ulja listova oraha koža će postati svetlija, mekša i nežnija.

  Benefiti: 

  • Antioksidativna svojstva: Antioksidansi prisutni u ulju, kao što su flavonoidi i fenolne kiseline, mogu neutralizovati slobodne radikale. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji mogu oštetiti ćelije i potaknuti upalne procese. Neutralizacijom ovih molekula, ulje pomaže u smanjenju oksidativnog stresa i upale. Zahvaljujući prisustvu antioksidansa ulje može pomoći u smanjenju pojavljivanja sitnih linija i bora.

  • Antiinflamatorni efekti: Ulje ima antiinflamatorna svojstva, koja ga čine korisnim za smirivanje iritirane kože. Ulje listova oraha sadrži jedinjenja koja mogu inhibirati aktivnost enzima kao što su ciklooksigenaza (COX) i lipooksigenaza (LOX). Ovi enzimi su ključni u proizvodnji prostaglandina i leukotriena, koji su važni medijatori upale. Smanjenjem njihove aktivnosti, infuziono ulje lista oraha može smanjiti proizvodnju upalnih medijatora i time umanjiti upalu. Fitohemikalije u ulju mogu uticati na signalne puteve u ćelijama koje regulišu proizvodnju upalnih citokina, kao što su tumor nekroza faktor alfa (TNF-α) i interleukini (IL-1, IL-6). Smanjenjem ekspresije ovih citokina, ulje može doprineti smanjenju upalnih odgovora što može biti posebno korisno u stanjima poput ekcema, psorijaze, kao i drugih inflamatornih problema na koži. 

  • Poboljšanje barijerne funkcije kože: Upalni procesi mogu narušiti barijernu funkciju kože, čineći je podložnijom iritacijama i infekcijama. Komponente prisutne u orahovom ulju mogu pomoći u obnovi i očuvanju barijerne funkcije kože, čime se smanjuje upala i poboljšava opšte stanje kože.

  • Adstrigentno delovanje: Tanini prisutni u orahovom ulju imaju snažna adstrigentna svojstva. Adstrigenti su supstance koje izazivaju stezanje i skupljanje tkiva, što može dovesti do smanjenja veličine pora na koži. Kada se nanese na kožu, ulje može privremeno zategnuti kožu i pore, čime se poboljšava ukupni izgled kože i smanjuje vidljivost pora.

  • Regulacija proizvodnje sebuma: Prekomerna proizvodnja sebuma može dovesti do masne kože i pojave akni. Komponente u orahovom ulju mogu pomoći u regulaciji proizvodnje sebuma, čime se smanjuje masnoća kože i sprečava začepljenje pora. Ovo regulisanje sebuma je ključno za održavanje zdravog balansa kože. 

  • Poboljšanje teksture kože: Flavonoidi i fenolni spojevi u orahovom ulju pomažu u smanjenju crvenila i iritacije kože. Ovi efekti, zajedno sa adstrigentnim delovanjem, doprinose glađoj i ujednačenijoj teksturi kože.

  • Podsticanje obnove ćelija: Neki sastojci u orahovim listovima mogu stimulisati procese obnove ćelija kože, promovisati uklanjanje mrtvih ćelija kože i podsticati rast novih, zdravih ćelija. Ovo može revitalizovati kožu, poboljšavajući njen ton i teksturu.

  • Antimikrobna svojstva: Ulje poseduje antimikrobna svojstva, koja mogu pomoći u sprečavanju rasta određenih bakterija i gljivica na koži. To ga čini odličnim sastojkom u proizvodima namenjenim koži sklonoj aknama kako bi se sprečio razvoj bakterija koje uzrokuju akne.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Danas se infuziono ulje listova oraha koristi u izradi mnogih kozmetičkih proizvoda, često kao osnov za kreme, losione, sredstva lične higijene. Takođe se dodaje i u razne prirodne meleme za zarastanje rana i protiv opekotina. Ulje čini kožu nežnom i glatkom, čini bore manje uočljivim, a može ublažiti i pege i druge ožiljke (na primer, od akni). Koristi se i za masažu. 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP)Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)  

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029