Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Vitamin B3 (Niacinamide)

Vitamin B3 (Niacinamide)
Sinonimi: SpecWhite® VB3 - Spec-Chem Industry Inc; RonaCare® Nicotinamide - Merck KGaA; Niacinamide - Alpha Environmental; SinoWhite NCA(H) - Sunfine Global Co., Ltd.; WActive® Nicotinamide - Shenzhen Winkey Technology Co., Ltd.

Cena sa PDV-om:
370,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Vitamin B3 (Niacinamide) 

  Naziv sirovine: Niacinamid

  INCI ime: Niacinamide

  CAS: 98-92-0

  Sinonimi: Nicotinamide, 3 Pyridinecarboxamide, 3-Pyridinecarboxamide, Enduramide,  Papulex, Vitamin PP

  Hemijska klasifikacija: Amid, Heterocikličko jedinjenje

  IUPAC naziv: pyridine-3-carboxylic acid

                      Nicotinamid.svg

  Funkcionalna kategorija: Vitamin, Kondicioner za negu kože i kose

  Poreklo sirovine: Kina 

  Opis: Vitamin B3, takođe poznat kao niacin ili nikotinska kiselina je jedan od esencijalnih vitamina B-kompleksa. Postoje dve glavne forme vitamina B3 - nikotinska kiselina (niacin) i nikotinamid (niacinamid). Ove forme se mogu konvertovati jedna u drugu u telu.  Beli prah, praktično bez mirisa, lako rastvorljiv u vodi i etanolu, rastvorljiv u glicerolu. Čistoća 99-100%, pH 6-7,5 (5% vodeni rastvor). 

  Benefiti: 

  • Jača zaštitnu barijeru kože: Niacinamid pomaže u jačanju prirodne zaštitne funkcije kože. Podstiče proizvodnju ceramida, lipida koji igraju ključnu ulogu u zadržavanju vlage i sprečavanju suvoće i osetljivosti kože.

  • Hidratacija: Može poboljšati nivo hidratacije kože povećavajući proizvodnju prirodnih faktora za vlaženje (NMF). To može rezultirati glađom, mekšom i elastičnijom kožom.

  • Smanjuje crvenilo i nadraženost kože: Ima antiinflamatorna svojstva. Pomaže u smirivanju i ublažavanju nadražene ili crvene kože. Često se koristi u proizvodima koji su namenjeni osobama sa osetljivom kožom. 

  • Smanjuje vidljivost pora: Niacinamid može pomoći u smanjenju vidljivosti proširenih pora regulišući proizvodnju sebuma (ulja). Poboljšava elastičnost kože. Pozitivno deluje na kožu sklonu aknama. Efekat gela sa 4% niacinamida u nezi kože sklone aknama je uporediv sa efektima 1% klindamicin gela (Shalita i sar., 1995). 

  • Izjednačava ton kože: Može izbledeti tamne fleke, hiperpigmentaciju i neujednačen ten inhibiranjem transfera melanina na površinu kože. To dovodi do ujednačenijeg tena.

  • Anti-Aging efekt: Niacinamid je poznat po svojim anti-aging svojstvima. Deluje kao inhibitor transfera melanozoma od melanocita do keratinocita, te dovodi do poboljšanja facijalnih hiperpigmentacija. U kulturi fibroblasta, povećava stvaranje kolagena, što posledično dovodi do povećanja elastičnosti kože i smanjenja finih bora. Može stimulisati proizvodnju kolagena i elastina, proteina koji održavaju kožu čvrstom i mladolikom.  Može pomoći u smanjenju vidljivosti sitnih linija i bora,

  • Zaštita od sunčevog šetnog zračenja: Niacinamid može pomoći u zaštiti kože od štetnih efekata ultraljubičastog (UV) zračenja. 

  • Povećava efikasnost drugih sastojaka: Niacinamid se može koristiti u kombinaciji s drugim sastojcima za negu kože kao što su antioksidansi, hijaluronska kiselina i retinol kako bi se poboljšala njihova efikasnost i smanjila potencijalna iritacija.

  • Odlična podnošljivost: Niacinamid je generalno dobro podnošljiv za većinu tipova kože, uključujući osetljivu kožu. 

  Način upotrebe: Daje laganiju teksturu kozmetičkim proizvodima, što ga čini pogodnim za upotrebu u dnevnim kremama. U kozmetičkim proizvodima za negu lica uobičajeno se koristi  u koncentraciji od 1% do 6%. Poželjno je da pH proizvoda sa niacinom bude u opsegu od 4 do 7, kako bi se izbegla hidroliza. Takođe, trebalo bi izbegavati kombinaciju Vitamina B3 sa  askorbinskom kiselinom, kao i sa salicilnom kiselinom zbog mogućih reakcija iritacije kože. 

  Sirovina iz koje dobija:  3-methyl-1 ,5-diaminopentan.  

  Dobijanje: Niacinamid se dobija sintetski iz 3-metil-1,5-diaminopentana koji se prerađuje u pikolin (3-metilpiridin), koji je amoksidiran, a zatim biokatalitički hidroliziran u niacinamid.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP)Sertifikat analize (COA)Sertifikat analize (COA)

  Dodatna dokumentacija: Toxicological and Eco-toxicological data

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029