Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Vanillyl Butyl Ether

Vanillyl Butyl Ether
Sinonimi: SpecKare® VBE - Spec-Chem Industry Inc; Vanillyl Butyl Ether - COSROMA; Vanilly Butyl Ether - Hangzhou Rebtech Novel Material Co., Ltd.; AC-VBE -SOHO ANECO Chemicals Co., Limited

Cena sa PDV-om:
980,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Vanillyl Butyl Ether

  Naziv sirovine: Vanilil Butil Etar 

  INCI ime: Vanillyl Butyl Ether           

  CAS: 82654-98-6

  Sinonimi: 4-(Butoxymethyl)-2-methoxyphenol, Butyl vanillyl ether, 4-(butoxymethyl)-2-methoxy-Phenol

  Hemijska klasifikacija: Fenol, Etar

  Funkcionalna kategorija:  Sredstvo za kondicioniranje kože - Razno

  IUPAC naziv: 4-(butoxymethyl)-2-methoxyphenol

                                        Vanillyl Butyl Ether

  Poreklo sirovine: Kina

  Opis: Vanilil butil etar (VBE) je organsko jedinjenje koje se sastoji od vanilina i butil etarske grupe. Butil etarska grupa (CH3-(CH2)3-O-) vezana je za fenolni deo vanilina (C6H3-(OH)-(CH3)) preko kiseonikovog atoma i odgovorna je za njegov efekat zagrevanja. Vanilil butil etar se koristi u kozmetici i proizvodima za ličnu negu kako bi se na koži stvorio osećaj toplote odnosno zagrevanja. Pri sobnoj temperaturi je u tečnom obliku, bezbojna do svetložuta tečnost, blagog prijatnog mirisa, sličan vanili. Nerastvorljiv je u vodi. Rastvorljiv je u organskim rastvaračima, poput etanola, etilacetata i raznih ulja. Može se rastvoriti i u propilen glikolu i sličnim supstancama. Tačka topljenja može varirati, ali uglavnom se kreće u rasponu od 55°C do 65°C. Generalno je stabilan pri normalnim uslovima skladištenja. Međutim, može degradirati tokom vremena ukoliko se izloži ekstremnim temperaturama, svetlu ili vazduhu. Vanilil butil etar je kompatibilan sa širokim spektrom sastojaka u kozmetičkim proizvodima i proizvodima za ličnu negu.

  Benefiti:  

  • Efekat zagrevanja: Nakon nanošenja na kožu izaziva efekat zagrevanja. U prvih pet minuta taj efekt se pojačava i traje do dva sata. Osećaj toplote može biti prijatan i umirujući za korisnike i često se koristi u proizvodima poput masažnih ulja, krema i losiona.

  • Poboljšava cirkulaciju krvi: Ubrzava mikrocirkulaciju i stimulira metabolizam potkožnog masnog tkiva. 

  • Analgetički učinak: Poseduje blagi analgetski učinak što ga čini vrednim sastojkom u proizvodima namenjenim za ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima.

  • Podnošljivost: VBE je strukturno sličan prirodnim agensima za zagrevanje kao što je kapsaicin koji se nalazi u ljutim papričicama. Ima prednost u odnosu na kapsaicin jer manje iritira kožu od njega.  

  • Rastvorljivost: VBE je rastvorljiv u većini rastvarača koji se obično koriste u formulacijama za ličnu negu. Sposobnost dobre rastvorljivosti ga čini svestranim sastojkom koji se lako može uključiti u različite kozmetičke proizvode.

  • Prijatan miris: VBE obično ima blag miris vanile, što može poboljšati ukupno senzorno iskustvo kozmetičkog proizvoda.

  • Stabilnost: Radi se o stabilnom sastojku, što znači da zadržava svoju efikasnost i senzorne osobine tokom vremena, osiguravajući kvalitet i doslednost proizvoda.

  Način upotrebe: Obično se u formulacijama koristi u koncentracijama od 0,2 do 1%. Gotovom proizvodu se dodaje u "cool down" fazi,  kada se temperatura spusti ispod 40 °C. 

  Primena: Zahvaljujući svojoj sposobnosti da stvori osećaj toplote na koži, Vanilil Butil Etar se može koristiti u proizvodima za ublažavanje bolova, kao što su balzami ili gelovi za sportsku masažu. Često se koristi u proizvodima za tretiranje celulita. Kada se koristi u kombinaciji s drugim sastojcima  može pomoći u povećanju apsorpcije aktivnih sastojaka, što može poboljšati efikasnost proizvoda za negu kože.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize, Sertifikat analize (COA), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029