Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Apricot Kernel Oil

Apricot Kernel Oil
Ulje semenki kajsija

Cena sa PDV-om:
260,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic2
organic3
sustainably-sourced1
 • Apricot Kernel Oil

  Naziv sirovine: Ulje semenki kajsija

  INCI ime: Prunus Armeniaca Kernel Oil

  CAS: 72869-69-3

  Sinonimi: Prunus armeniaca L., Armeniaca vulgaris Lam., Armenian Plum, Ansu Apricot, Siberian Apricot, Tibetan Apricot

  Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils) 

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose ~ Emolijens

  Metoda ekstrakcije: Expeller-pressed

  Tip obrade: RBD

  Karakteristike ulja: Ulje se dobija iz koštica Prunus Armeniaca expeller-pressed metodom. Ulje koštica kajsije po osobinama je slično ulju slatkog badema. Sadrži esencijalne masne kiseline: oleinsku i linolnu, vitamine A, C, D, E i B kompleks, kao i veliki broj minerala K, Ca, Fe, Cu, i Zn. Karakteristika ovog ulja je da sadrži i vitamin B17. Bistra, svetlo žuta tečnost, karakterističnog blagog mirisa. HLB = 7. Ulje je visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.   

  Benefiti: 

  • Vitamin E: Ulje je bogato vitaminom E, koji je moćan antioksidans. Vitamin E pomaže u zaštiti ćelija organizma od oksidativnih oštećenja koja izazivaju slobodni radikali. 

  • Fitosteroli: Beta-sitosterol ima sposobnost da hidrira kožu, smanjuje gubitak vlage. Smatra se da ima i protivupalna svojstva. Kampesterol poseduje hidratantna svojstva i umirujući efekat na upalne reakcije kože.  Stigmasterol je poznat po svom umirujućem i regenerativnom dejstvu na kožu. Pomaže u obnovi i održavanju zdravlja kože.

  • Polifenoli: Ulje kajsije sadrži kvercetin, kafeinsku kiselinu i hlorogensku kiselinu. Ova polifenolna jedinjenja su poznata po svojim antioksidativnim i antiinflamatornim efektima. Pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i mogu pomoći u neutralizaciji slobodnih radikala. 

  • Oleinska kiselina: Ulje koštice kajsije je dobar izvor oleinske kiseline, koja je mononezasićena masna kiselina. Oleinska kiselina je poznata po svojim hidratantnim i omekšavajućim svojstvima za kožu i kosu.

  • Linolna kiselina: Ulje koštica kajsije takođe sadrži linolnu kiselinu, omega-6 masnu kiselinu. Linolna kiselina ima važnu ulogu u održavanju integriteta kožne barijere i pomaže u hidrataciji kože.

  • Delovanje na kožu: Odličan emolijens, čini kožu mekom i glatkom (pruža baršunasti osećaj na koži). Pomaže sintezu kolagena i elastina. Poboljšava elastičnost i tonus kože. Usporava proces starenja. Daje koži zdrav i mladalački izgled.  

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Poboljšava teksturu kozmetičkih emulzija. Ulje se primjenjuje čisto ili kao dodatak kremama, losionima, kupkama, šamponima, sapunima i pilinzima. Neki ga smatraju najboljim uljem za negu kose i kože. Odlična je zamena za ulje slatkog badema u slučaju alergije na orašaste plodove.

  Testiranje na žvotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029