Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Apricot Kernel Oil
Ulje semenki kajsija

Cena sa PDV-om:
260,00 Din.
Pakovanje
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

Ulje semenki kajsija
icon-organic2
organic3
sustainably-sourced1
  • Apricot Kernel Oil

    Naziv sirovine: Ulje semenki kajsija

    Sinonimi: Prunus armeniaca L., Armeniaca vulgaris Lam., Armenian Plum, Ansu Apricot, Siberian Apricot, Tibetan Apricot

    Dobavljači: (1) SAD, Nature in Bottle; (2) SAD, Jedwards Internacional, (3) Španija, Textron

    Lot broj: 40011908 

    Datum proizvodnje: 08/2019

    Rok trajanja: 07/2021

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: "Expeller pressed" metoda (metoda istiskivanje presovanjem), tehnološki vrlo slična metodi "hladnog presovanja", ali je temperatura ekstrakcije ulja viša od 49°C. 

    Obrada: Rafinisano ulje, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.   

    Opis: Ulje se dobija iz koštica Prunus Armeniaca. Slično je ulju slatkog badema. Karakteristika ovog ulja je da sadrži vitamin B17. Ulje sadrži i esencijalne masne kiseline: oleinsku i linolnu, vitamine A, C, D, E i B kompleks, kao i veliki broj minerala K, Ca, Fe, Cu, i Zn. Bistra, svetlo žuta tečnost. Karakterističnog je blagog mirisa. SAP vrednost: 180-200. HLB = 7.

    INCI ime: Prunus Armeniaca Kernel Oil

    CAS: 72869-69-3; 68650-44-2

    FEMA broj: 2105

    EINECS broj: 272-046-1

    Product Code:  PCO4001

    Delovanje na kožu: Odličan emolijens, čini kožu mekom i glatkom (pruža baršunasti osećaj na koži). Ovo ulje hidrira i neguje kožu, te usporava proces starenja. Potpomaže sintezu kolagena i elastina. Poboljšava elastičnost i tonus kože. Daje koži zdrav i mladalački izgled. Korisno je ne samo za kožu, već i za zdravlje noktiju i kose. Ulje je stabilno kada se čuva u zatvorenom kontejneru, zaštićeno od svetlosti, na hladnom i suvom mestu. Rok upotrebe dve godine, a nakon otvaranja originalnog pakovanja 12 meseci.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Poboljšava teksturu kozmetičkih emulzija. Ulje se primjenjuje čisto ili kao dodatak losionima, kremama, kupkama, šamponima, sapunima i pilinzima. Neki ga čak smatraju najboljim uljem za negu kose i kože. Odlična je zamena za ulje slatkog badema u slučaju alergije na orašaste plodove.

    Testiranje na žvotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU