Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Borage Oil
Ulje Boraga

Cena sa PDV-om:
910,00 Din.
Pakovanje
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

Ulje semenki Boraga
icon-organic7
organic6
sustainably-sourced2
  • Borage Oil 

    Naziv sirovine: Ulje semenki Boraga 

    Sinonimi: Borago officinalis L., Starflower 

    Dobavljači: (1) SAD, Nature in Bottle; (2) SAD. Making Cosmetics; (3) Italija, A&A Fratelli Parodi S.p.A; (4) Španija, Textron; (5) Indija, Paras Perfumers  

    Lot broj: 40471811 

    Datum proizvodnje: 11/2018

    Rok trajanja: 10/2020

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: "Expeller pressed"; Metoda istiskivanja presovanjem

    Obrada: 100% prirodno biljno ulje. Ulje je rafinisano, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Ulje je pakovano u inertnoj atmosferi azota.   

    Opis: Ulje semena Boraga se dobija iz semena biljke Borago officinalis. Specifičnost ovog ulja je u tome što sadrži veliku količinu γ-linolenske kiseline (GLA), čak više i od ulja semena crne ribizle. Poseduje visok sadržaj ω – 6 esencijalnih masnih kiselina. Ulje je bogato vitaminima A, D, E i K , što mu daje izuzetan kvalitet pri negovanju kože. Podložno je oksidaciji. Kao i ulje žutog noćurka, borago ulje je zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina vrlo osetljivo na uticaj spoljašnjih faktora. Veoma je nestabilno u prisustvu kiseonika i tragova metala (gvožde, cink, bakar); zbog velike oksidabilnosti poželjno je da sadrži neki antioksidans kao zaštitu (najčešće je to vitamin E). Zbog njegove nestabilnosti, treba ga čuvati na suvom, hladnom i tamnom mestu, kako ne bi došlo do procesa oksidacije, odnosno kvarenja ulja.

    Profil masnih kiselina: 

    FATTY ACID

    SPECIFICATIONS (%)

    Palmitic Acid C16:0

    8.00 – 13.00

    Palmitoleic Acid C16:1 (n-7)

    Maximum 0.60

    Stearic Acid C18:0

    2.00 – 6.00

    Oleic Acid C18:1 (n-9)

    14.00 – 20.00

    Linoleic Acid C18:2 (n-6)

    34.00 – 45.00

    Alpha-Linolenic Acid C18:3 (n-3)

    Maximum 0.50

    Gamma-Linolenic Acid C18:3 (n-6)

    20.00 – 25.00

    11-Eicosenoic Acid C20:1 (n-9)

    3.00 – 5.00

    Erucic Acid C22:1 (n-9)

    1.00 – 3.00

    Nervonic Acid C24:1 (n-9)

    1.00 – 2.50

    INCI naziv: Borago officinalis (Borage) Seed Oil

    CAS: 84012-16-8; 225234-12-8

    EINECS broj: 281-661-4

    Product Code:  PCO4047

    Delovanje na kožu: Pokazuje povoljno delovanje na kožu. Održava normalnu funkciju kože. Veruje se da ima sposobnost da usporava proces starenja i formiranje bora, pa je čest sastojak u formulacijama prirodnih krema. Podmlađuje, neguje, umiruje i hidrira suvu i osetljivu kožu, čisti i tonira kožu. Koristi se i za brže zarastanje manjih rana i otklanjanje ožiljaka. Odlično je u prevenciji nastanka strija i za ublažavanje ekcema, psorijaze i neurodermatitisa. Y-linolenskaa kiselina hrani ćelije i doprinosi zdravlju kože glave i kose. Podstiče rast kose i oporavlja suvu i oštećenu kosu.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se u proizvodima za negu suve kože. Koristi se kao sastojak u kremama, losionima, proizvodima za negu kose i usana i preparatima za zaštitu od sunca.

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU