Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Evening Primrose Oil
Ulje žutog noćurka

Cena sa PDV-om:
900,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic66
organic4
sustainably-sourced99
 • Evening Primrose Oil

  Naziv sirovine: Ulje žutog noćurka

  INCI ime: Oenothera Biennis Oil

  CAS: 90028-66-3

  Sinonimi: Oenothera biennis L., Evening Star, Sun Drop, King's Cure-all, Weedy Evening Primrose, German Rampion, Hog Weed

  Lot broj: 40652210

  Datum proizvodnje: 10/2022

  Rok trajanja: 09/2024

  Metoda ekstrakcije: Hladno presovano ulje  (26-32°C)

  Tip obrade: RBD

  Karakteristike ulja:  Prirodno biljno ulje. Dobija se iz semena biljke Oenothera biennis. Ulje je svetložute boje, ima karakterističan orašasti i blago sladak miris. Ulje nije rastvorljivo u vodi, ali jeste u organskim rastvaračima i ostalim fiksnim uljima. Gustina ulja može varirati, ali je uglavnom manje gusto od vode.  Ulje je poznato po visokom sadržaju gama-linolenske kiseline (GLA), koja je esencijalna masna kiselina, Može sadržavati oko 9-16% GLA. GLA i ostali hranljivi sastojci ovog ulja su od ključnog značaja za strukturu ćelije i jačanje elastičnih svojstava kože. Osim GLA, ulje sadrži i druge masne kiseline kao što su linolna (LA), oleinska, palmitinska i stearinska kiselina. Ulje sadrži tokoferole, koji su tip vitamina E. Tokoferoli deluju kao antioksidansi i pomažu u zaštiti ulja od oksidativnog oštećenja. Ulje sadrži fitosterole i karotenoide. Ulje takođe sadrži flavonoide i polifenole, koji mogu imati različite bioaktivne efekte. Ulje noćurka zbog velikog udela nezasićenih masnih kiselina manje je stabilno od ostalih ulja i podložan je bržem kvarenju. Obavezno je čuvanje na suvom, hladnom i tamnom mestu.

  Benefiti: 

  • Hidratacija kože: Ulje nočurka je bogato masnim kiselinama, uključujući gama-linolensku kiselinu (GLA), koja pomaže održavanju barijerne funkcije kože. Često se koristi u hidratantnim kremama i losionima kako bi se poboljšala hidratacija i sprečilo gubitak vode iz kože.

  • Antiinflamatorna svojstva: GLA prisutna u ulju ima antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći smirivanju iritirane kože i smanjenju crvenila. Ulje je pogodno za proizvode namenjene osetljivoj ili upaljenoj koži.

  • Elastičnost kože: Esencijalne masne kiseline u ulju doprinose održavanju elastičnosti i čvrstoće kože. Koristi se za negu kože lica i tela, kao i za regeneraciju kože oko noktiju.

  • Kontrola lučenja sebuma: Antiinflamatorna i hidratantna svojstva ulja mogu pomoći u uspostavljanju ravnoteže u proizvodnji sebuma i smanjenju pojave bubuljica.

  • Negovanje kose: Ulje nočurka se koristi u proizvodima za negu kose. Ulje  hidrira vlasište, smanjuje perut, utiče na jačanje kose i poboljšava sjaj i teksturu kose.
  •  
  • Ožiljci i strije: Zahvaljujući sposobnosti regeneracije i obnove kože ulje nočurka usporava proces starenja i ubrzava proces zarastanja manjih rana na koži, smanjujući vidljivost ožiljaka i strija. 

  • Skidanje šminke: Blaga i hranjiva svojstva ulja čine ga pogodnim za skidanje šminke. 

  • Zaštita od sunca: Iako nije zamena za sunčanu kremu, antioksidansi u ulju nočurka mogu pružiti određeni nivo zaštite od oštećenja kože uzrokovanih UV zračenjem.

  Način upotrebe: Može se dodati raznim kozmetičkim formulacijama kao deo masne faze. Koristi se u koncentracijama od 1-100%. Može se koristiti i u čistom obliku, kao ulje za masažu. Ulje  nočurka se koristi u kremama za zaštitu kože, losionima, mastima, uljima za kupanje, u proizvodima za zaštitu od sunca i kozmetičkim proizvodima za bebe i decu. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029