Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Evening Primrose Oil
Ulje žutog noćurka

Cena sa PDV-om:
760,00 Din.
Pakovanje
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

Ulje žutog noćurka
icon-organic66
organic4
sustainably-sourced99
  • Evening Primrose Oil

    Naziv sirovine: Ulje žutog noćurka

    Sinonimi: Oenothera biennis L., Evening Star, Sun Drop, King's Cure-all, Weedy Evening Primrose, German Rampion, Hog Weed

    Proizvođač: SAD, Nature in Bottle  

    Lot broj: 40331805

    EINECS broj: 289-859-2

    Product Code:  PCO4033

    Datum proizvodnje: 12/2019

    Rok trajanja: 11/2020

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: Hladno presovano

    Obrada: Ulje je rafinisano, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Ulje je pakovano u inertnoj atmosferi azota.   

    Opis:  Žuti noćurak je biljka koja se smatra najbogatijim prirodnim izvorom esencijalnih masnih kiselina. Najvažnija aktivna komponenta ovog ulje je γ – linolenska kiselina (GLA). poluzasićena masna kiselina koja se ne stvara u ljudskom organizmu i koju je neophodno nadoknaditi. GLA i ostali hranljivi sastojci ovog ulja su od ključnog značaja za strukturu ćelije i jačanja elastičnih svojstava kože. Ulje noćurka zbog velikog udela nezasićenih masnih kiselina manje je stabilno od ostalih ulja i podložan je bržem kvarenju. Obavezno je čuvanje na suvom, hladnom i tamnom mestu.

    Profil masnih kiselina:          

    FATTY ACID

    SPECIFICATIONS (%)

    Palmitic Acid C16:0

    5.00 – 7.00

    Stearic Acid C18:0

    1.00 – 3.00

    Oleic Acid C18:1 (n-9)

    5.00 – 10.00

    Linoleic Acid C18:2 (n-6)

    68.00 – 76.00

    Gamma-Linolenic Acid C18:3 (n-6)

    9.00 – 16.00

    INCI ime: Oenothera Biennis Oil

    CAS: 90028-66-3

    Delovanje na kožu: Koristi se za svakodnevnu negu suve i dehidrirane kože kojoj vraća vlagu, sprečava perutanje i čini je mekom i glatkom. Usporava proces starenja i ubrzava proces zarastanja manjih rana na koži. Koristi se za negu kože lica i tela, kao i za regeneraciju kože oko noktiju.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Specifičan sastav ovog ulja, obezbedio mu je primenu u skoro svim kozmetičkim proizvodima za negu kože i kose, kao što su kreme za lice, mleka za telo, preparati za skidanje šminke, balzami i serumi za negu kose, proizvodi za negu usana.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Tehnički podaci, Sertifikat analize

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU