Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Thyme Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt timijana

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

  • Thyme Extract 

    Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt timijana 

    Poreklo sirovine: Kina, Hunan Sunshine Bio-Tech Co., Ltd    

    Opis: Timijan (lat. Thymus vulgaris), ili kako se još naziva pitoma majčina dušica, vrtni timijan i timas, je zimzelena, polužbunasta biljka. Kako domaće ime i sugeriše, bliski je srodnik majkine dušice. Poreklo ove biljne vrste je zapadni Mediteran (Španija i Francuska), odakle se proširio po celoj Evropi, a kasnije i Americi. Popularna je aromatična, začinska i lekovita biljka. U Srbiji ne raste u prirodi, ali se dosta uzgaja. Timijan se inače koristi kao lek i začin. Ulazi u sastav mnogih lekova, kako u naučnoj, tako i u narodnoj medicini. Sakuplja se gornja polovina nadzemnog dela biljke u cvetu (Thymi herba) ili samo list (Thymi folium), kao deo biljke sa najvećim sadržajem etarskog ulja i tanina. Iz prikupljene droge izdvaja se etarsko ulje (Thymi aetheroleum) i timol (Thymi thymolum). Timijan sadrži 0,5-2,5% etarskog ulja, malo smole, oko 10% tanina, gorke materije i saponozide

    INCI ime: Glycerin, Aqua, Thyme Extract, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

    CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 84929-51-1, 7377-03-9, 26402-26-6

    Delovanje na kožu: Brojna istraživanja su pokazala da ekstrakt timijan, kao i njegovo etarsko ulje imaju snažno antioksidativno dejstvo. Glavne komponente prisutne u timijanu koje su odgovorne za antioksidativno delovanje su timol i karvakrol. Ova jedinjenja se odlikuju i antimikrobnom aktivnošću. Takođe potvrđena je jaka antioksidativna aktivnost jednog bifenilnog jedinjenja timijana – 3,4,3’,4’-tetrahidroksi-5,5’-diizopropil-2,2’-dimetilbifenil, kao i flavonoida – eridiktiola.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Samo za spoljnu upotrebu. Ekstrakt se dodaje vodenoj fazi formulacije. Preporučene koncentracije u kozmetičkim proizvodima za negu kože su od 1 do 10%. 

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize,

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU