Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Tamanu Seed Oil
Tamanu (kalofil) ulje

Cena sa PDV-om:
1700,00 Din.
Pakovanje
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

  • Tamanu Seed Oil

    Naziv sirovine: Tamanu (kalofil) ulje  

    Sinonimi: Calophyllum inophyllum L., Alexandrian Laurel, Indian Laurel, Kamanu, Kamani, Ati Tree, Beach Calophyllum, Beach Touriga, Indian Doomba Oiltree, Tacamahac Tree

    Zemlja porekla: Indija

    Proizvođač: Nature in Bottle, SAD 

    Lot broj: 40221908

    Datum proizvodnje: 08/2019

    Rok trajanja: 07/2021

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: Hladno presovano ulje  

    Obrada: Ulje je rafinisano, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Ulje je pakovano u inertnoj atmosferi azota.   

    Opis: Tamanu drvo raste samoniklo u Polineziji i jugoistočnoj Aziji, a kultivisano je na Madagaskaru i Havajima. Stablo je visoko 30-ak metara, debele, kvrgave kore i velikih grana. Lišće je čvrsto, tamno zeleno, ovalno, s malim belim cvetovima sa žutim središtem i arome koja podseća na limetu. Plod veličine marelice sadrži semenke sa žutom jezgrom, od kojih se nakon branja, hladnim presovanjem dobiva ulje koje je gusto, zelenkaste boje, a zimi ga je potrebno ugrejati pre izlivanja iz bočice.

    CAS: 241148-25-4 ; 223748-12-7

    INCI: Calophyllum inophyllum (Tamanu) Oil

    Product Code:  PCO4022

    Osobine: Deluje antibakterijski, antivirusno, fungicidno, protuupalno. Pospešuje zacjeljivanje rana i regeneraciju kože.  Delotvorno je kod opekotina, ožiljaka na koži, strija, akni, popucalih kapilara, vena. Stimuliše sintezu kolagena pa se koristi kao sastojak u anti-age kozmetičkim proizvodima. Kosi vraća vlagu, sjaj i pospešuje rast kose.  Dokazano je da sadrži aktivne sastojke koji imaju snažna fotozaštitna svojstva i mogu delovati kao UV filteri.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Može se koristiti u svom osnovnom obliku, osim kod izrazito osetljive kože, gdje se preporučuje upotreba u koncentracijama od 30-50%.

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU