Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Sorbitan Oleate

Sorbitan Oleate
Sabosorb MO - SABO S.p.A (italy), Kosteran-O/1 VL - Stockmeier Chemie (Germany)

Cena sa PDV-om:
240,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Sorbitan Oleate

  Naziv sirovine: Sorbitan oleat 

  INCI ime: Sorbitan oleate

  CAS: 1338-43-8

  Sinonimi: Sorbitan monooleate (Span 80), Sorbitan (Z)-mono-9-octadecenoate

  Hemijska klasifikacija: Derivat sorbitana 

  Funkcionalna kategorija: Surfaktankt ~ Emulgator 

  Lot broj: 2028854

  Datum proizvodnje: 07/2023

  Rok trajanja: 07/2025

  Opis: Sorbitan oleat je monoestar oleinske kiseline i anhidrida heksitola koji se dobija iz sorbitola. Nejonski, tečni emulgator biljnog porekla. Žuta viskozna tečnost, blagog mirisa. Rastvorljiv je u organskim rastvaračima kao što su etanol, eter i hloroform. Disperguje se u vodi. HLB vrednost 4.3 (daje emulzije V/U).

  Benefiti: 

  • Emulgator: Omogućuje mešanje vode i ulja. Često se koristi sa polisorbatima ili drugim emulgatorima visokih HLB vrednosti. Poseduje surfaktantna svojstva, što dodatno doprinosi njegovoj sposobnosti stabilizacije i disperzije nesolubilnih supstanci.

  • Poboljšava teksturu: Stvara glatke i kremaste teksture kozmetičkih proizvoda. Doprinosi luksuznom osećaju i lakšem nanošenju krema i losiona, čineći ih prijatnijim za korišćenje.

  • Hidratacija: Poboljšava hidratantni efekat kozmetičkih proizvoda. Pomaže u zadržavanju vlage i održavanju hidratacije kože, što je korisno za različite formulacije proizvoda za negu kože.

  • Poboljšava penetraciju aktivnih sastojaka: Poboljšava prodiranje aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože, povećavajući njihovu efikasnost.

  • Stabilnost: Doprinosi stabilnosti kozmetičkih proizvoda, pomažući u sprečavanju odvajanja faza i održavanju homogenosti formulacije tokom vremena.

  • Kompatibilnost: Kompatibilan je sa različitim kozmetičkim sastojcima, omogućavajući formulisanje raznovrsnih proizvoda bez brige o interakcijama sastojaka.

  • Dobra podnošljivost: Smatra se blagim i neiritirajućim agensom za kožu, što ga čini pogodnim za upotrebu u raznim kozmetičkim proizvodima, pa i onih koji su namenjeni osetljivoj koži.

  Način upotrebe: Deo je masne faze i dodaje se formulaciji u uobičajenim koncentracijama između 2-10%. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Sorbitan oleate se često koristi kao emulgator u kremama i losionima kako bi se postigla stabilna i homogena tekstura. Dodaje se u razne hidratantne proizvode kako bi se održala vlaga u koži i sprečilo isušivanje. U gelovima i kremama za čišćenje kože, deluje kao surfaktant koji pomaže u uklanjanju nečistoća i viška masnoće, ostavljajući kožu čistom i osveženom. Kada se koristi u šamponima, pomaže u ravnomernom raspoređivanju ulja i omekšava vlasište. Takođe, doprinosi mekoći i glatkoći kose kada se koristi u regeneratorima. Dodaje se u sredstva za sunčanje kako bi se poboljšala distribucija i raspršivanje aktivnih sastojaka za zaštitu od sunca na koži. U kozmetičkim uljima i serumima, pomaže u očuvanju stabilnosti i omogućava lakše nanošenje ovih proizvoda na kožu. Sorbitan oleate se takođe koristi u formulacijama određenih kozmetičkih proizvoda poput pudera, ruževa, maskara i drugih dekorativnih proizvoda, kako bi se postigla glatka tekstura i poboljšala distribucija boje.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Sorbitol, oleinska kiselina   

  Način dobijanja: Sorbitan oleat se dobija esterifikacijom sorbitana sa oleinskom kiselinom u smeši masnih kiselina bez rastvarača i rastaljenog anhidrovanog sorbitola sa hemijskim katalizatorima.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)  

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029