Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Sodium Stearate

Cena sa PDV-om:
900,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Sodium Stearate

    Naziv sirovine  Natrijum stearat 

    INCI naziv: Sodium Stearate

    CAS: 822-16-2

    Hemijska klasifikacija: Sapun

    IUPAC naziv: Sodium octadecanoate

                          Стеариц Ацид Содиум Салт Струцтурал Формула V.2.свг

    Funkcionalna kategorija:  Surfaktant ~ Sredstv za čišćenje, Emulgator,  Modifikator viskoziteta 

    Lot broj: 2K2311881

    Datum proizvodnje: 11/2023

    Rok trajanja: 11/2025 

    Poreklo sirovine: SAD

    Opis: Natrijum stearat je natrijumova so stearinske kiseline. Sadrži pretežno natrijumove soli zasićenih masnih kiselina C16 i C18.  Beli prah, veličina čestica je približno 0,4 mikrometara. rastvorljiv je u toploj vodi, alkoholu i kozmetičkim estrima. Kada se rastvori u vodi, disocira na natrijumove jone (Na+) i stearatne jone, koji potiču od stearinske kiseline. Natrijum stearat je alkalna supstanca i može doprineti povećanju pH vrednosti rastvora. Tačka topljenja obično oko 120-130°C. Vrednost HLB=18. 

    Benefiti:

    • Surfaktant:  Natrijum stearat je anionsko površinski aktivno sredstvo, što znači da ima svojstva slična deterdžentima. Pomaže u čišćenju tako što razgrađuje masnoće i prljavštinu na koži i omogućava ispiranje nečistoća vodom.

    • Emulgator: Može delovati kao emulgator za stabilizaciju emulzija tipa ulje-u-vodi, omogućavajući mešanje vodene i uljane faze u kozmetičkim formulacijama. 

    • Ugušćivač: Deluje kao ugušćivač i sredstvo za geliranje. Povečava viskoznost kozmetičkim formulacijama i poboljšava njihovu teksturu.

    • Binder: U određenim formulacijama, može delovati kao agens za vezivanje, pomažući proizvodu da zadrži oblik i formu, posebno u čvrstim proizvodima poput sapuna i proizvoda u stiku. 

    Način upotrebe: Dodaje se u vruću vodenu fazu (približno 80°C/176°F) i meša do homogenizacije. Obično se koristi 0,5-20% (deodorantni stikovi 4-8%, sapuni 5-20%, ko-emulgator <1%). Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Kozmetički stikovi (npr. dezodoransi), obojena kozmetika, sapuni, kreme, losioni, kreme za sunčanje, proizvodi za negu posle sunčanja.

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Biljna ulja

    Način dobijanja: Dobija se saponifikacijom biljnih ulja i masti. Dobijena stearinska kiselina se zatim dalje prečišćava reakcijom sa natrijum hidroksidom.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)    

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029