Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Shea Butter

Shea Butter
100% prirodni Shea buter

Cena sa PDV-om:
200,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
Kantica_buteri
  • Shea Butter

    Naziv sirovine: Shea buter rafinisan

    INCI ime: Butyrospermum Parkii Butter

    CAS: 91080-23-8 / 194043-92-0

    Sinonimi: Karite Butter, Shea Tree, Shi Tree, Vitellaria paradoxa C.F.Gaertn., Butyrospermum paradoxa, Butyrospermum parkii

    Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils) 

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože, 

    Opis: Dobija se iz oraha shea drveta (Vitellaria paradoxa) i već vekovima se koristi u Africi zbog svojih hidratantnih i lekovitih svojstava. Sadrži alantoin, vitamin A i E, nesaponifikovane lipide (stearinsku i oleinsku kiselinu). Podvrgnut je procesu rafinisanja odnosno izbeljivanju i uklanjanju neugodnog mirisa. Sivo-zelenkast buter bez ili slabog mirisa. Rastvorljiv je u alkoholu ili uljima, nerastvorljiv u vodi. HLB=8.

    Benefiti: 

    • Hidratacija: Shea buter je poznat po intenzivnim hidratantnim svojstvima. Sadrži masne kiseline poput oleinske, stearinske i linolne, koje pomažu u ishrani i hidrataciji kože. Ovo ga čini posebno korisnim za suvu ili dehidriranu kožu.

    • Bogat vitaminima: Shea buter je bogat izvor vitamina A i E. Vitamin A pomaže održavanju zdravlja kože podsticanjem obnavljanja ćelija, dok je vitamin E poznat po antioksidativnim svojstvima koja pomažu u zaštiti kože od slobodnih radikala koji mogu uzrokovati prevremeno starenje.

    • Antiinflamatorno: Cimetna kiselina i drugi sastojci u shea buteru pokazuju antiinflamatorna svojstva. Deluje umirujuće, smanjuje crvenilo kože i stanja poput ekcema i dermatitisa.

    • Proizvodnja kolagena: Shea buter sadrži triterpene, koji stimulišu proizvodnju kolagena. Kolagen je ključan za očuvanje elastičnosti i čvrstine kože, što ga čini vrednim sastojkom u formulacijama protiv starenja.

    • Smanjenje ožiljaka: Regenerativna svojstva shea butera mogu pomoći u smanjenju vidljivosti ožiljaka i strija. Masaža shea buterom može doprineti poboljšanju teksture kože.

    • Zaštita od sunca: Sadrži veliku količinu tzv. neosapunjenih aktivnih supstanci rastvorenih u trigliceridima, uglavnom estrima cimetne kiseline - α-amirin cinamat (29.3%), butirospermol cinamat (14.8%), α-amirin acetat (14.1%), lupeol cinamat (9.0%), β-amirin cinamat (7.6%), lupeol acetat (7.2%), butirospermol acetat (5.8%) i β-amirin acetat (4.9%). Njih bude preko 4% u hladno presanom i nerafinisanom buteru. Te supstance apsorbuju UV zrake, pa je uz čileansku malinu i čileanski lešnik, shea buter jedan od osnovnih sastojaka kozmetike za sunčanje. Nije zamena za sunčanu kremu jer pruža niski nivo zaštite od sunca (SPF oko 6), pa se uglavnom koristiti kao prirodni dodatak proizvodima za zaštitu od sunca.

    • Prirodni emolijent: Shea buter ima kremastu teksturu koja ga čini odličnim emolijentom. Omekšava i zaglađuje površinu kože, ostavljajući je mekom i baršunastom.

    • Nega Kose: Koristan je i u negovanju kose. Može se koristiti za hidrataciju i kondicioniranje kose, pomažući u smanjenju neposlušnosti, poboljšanju teksture kose i povećanju sjaja.

    • Blag i hipoalergijski: Generalno se dobro podnosi. Smatra se hipoalergijskim, što ga čini pogodnim sastojkom za različite kozmetičke proizvode.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Pre korišćenja zagrejati ili otopiti. Dodati u masnu fazu formulacije. Tipične koncentracije se kreću od 3 - 100% (može se koristiti čist). Koristi se za izradu široke palete kozmetičkih proizvoda, uključujući losione, kreme za negu kože, proizvodi za sunčanje, balzami, emulzijskih sistema, preparati za negu jako suve kože i kože atopičara i kao buter za masažu. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Izvorna sirovina iz koje se dobija: Orah afričkog Karite stabla 

    Način dobijanja: Dobija se hladnim presovanjem Karite oraha. Buter se kasnije prečišćava heksanom i limunskom kiselinom. NE meša se sa jeftinim "filerima" kao što su hidrogenizovane biljne masti ili mineralna ulja. Ne sadrži aditive poput vode, alkohola, silicijuma, sredstava za bojenje, sintetičke mirise, paraben i konzervanse.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Poreklo sirovine: Gana

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Sertifikat analize (COA)

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029