Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Rose Hip Oil

Rose Hip Oil
Ulje šipurka

Cena sa PDV-om:
1500,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic553
organic368
sustainably-sourced467
 • Rose Hip Oil

  Naziv sirovine: Ulje šipurka / divlje ruže 

  INCI ime: Rosa Rubiginosa (Rose Hip) Seed Oil 

  CAS: 84603-93-0

  Botanički naziv: Rosa Canina 

  Sinonimi: Rosa rubiginosa L. Rosa eglanteria Rosa mosqueta Rosa canina Rosa moschata, Wild Rose, Dog Rose, Rose Haw, Rose Hep, Sweet Briar

  Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils)

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner negu kože i kose ~ Emolijens

  Metoda ekstrakcije: Hladno presovano 

  Tip obrade: RBD  

  Poreklo sirovine: Italija

  Karakteristike ulja: Ulje šipurka je prirodno ulje ekstrahovano iz semena šipurka /divlje ruže. Ima laganu i nemasnu teksturu. Smatra se suvim uljem, što znači da se lako upija  i ne ostavlja masne ostatke na koži. To čini ovo ulje pogodnim za sve tipove kože. Ima dobru stabilnost zahvaljujući visokom sadržaju antioksidanasa i niskoj podložnosti oksidaciji. Ulje je rafinisano. Ima relativno nisku gustinu i obično je lakše od vode. Ima blago kiselu pH vrednost, koja se obično kreće između 4,5 do 6,0. Refraktivni indeks ulja divlje ruže je obično između 1,470 i 1,480.  Sadržaj karotenoida, koji su prirodni pigmenti, određuju boju ulja. Rafinisano ulje je bistra, žućkasta tečnost. Ulje je nerastvorljivo u vodi,  teško rastvorljivo u alkoholu, a rastvorljivo je u organskim otapalima. Miris može varirati u intenzitetu u zavisnosti od kvaliteta ulja, procesa ekstrakcije i metode rafinisanja.  

  Fitohemikalije:  Najvažniji aktivni sastojak u ulju šipka je trans-retinoična kiselina. Ova kiselina je prirodni prekursor vitamina A (retinola) i verovatno je ključ njenih lekovitih svojstava. Od masnih kiselina , ulje sadrži oleinsku kiselinu, koja spada u grupu mononezasićenih masnih kiselina, zatim, linoleinsku kiselinu (omega-6) koja je  esencijalna masna kiselina. Ona čini oko 45-50% ukupnih masnih kiselina. Alfa-linolenska kiselina (omega-3) je još jedna esencijalna masna kiselina, ali prisutna je u manjim količinama. Ona čini oko 30-35% ukupnih masnih kiselina ulja.. Palmitinska kiselina je zasićena masna kiselina i ona čini oko 3-4%.  Ona doprinosi stabilnosti ulja i ima hidratantna svojstva. Stearinska kiselina se nalazi u manjim količinama u ulju (oko 1-2%). Ulje je bogato karotenoidima, uključujući beta-karoten i likopen. Ove fitohemikalije su moćni antioksidansi koji pomažu u zaštiti kože od oksidativnog stresa i doprinose smanjenju štetnih efekata slobodnih radikala. Ulje sadrži fenolne kiseline, kao što su galna i elagična kiselina, određene flavonoide, kao što su kvercetin i kaempferol i neke karboksilne kiseline, kao što su cimetna i jabučna kiselina. Ulje sadrži fitosterole, biljne sastojke koji imaju strukturu sličnu holesterolu. Ulje je bogato vitaminima A, C i E.  

  Benefiti: 

  • Hidratacija kože: Ulje divlje ruže je bogato esencijalnim masnim kiselinama, uključujući omega-3 i omega-6 masne kiseline, koje duboko hidriraju kožu. Redovna upotreba ulja može sprečiti gubitak vlage i održati kožu mekom i glatkom.

  • Regeneracija kože: Zahvaljujući prisustvu vitamina A (retinola) i antioksidanasa, ulje ima regenerativna svojstva. Može pomoći u obnavljanju kože, saniranju ožiljaka, strija i nepravilnosti na koži.

  • Anti-Aging efekat: Antioksidansi, kao što su vitamin C, vitamin E i karotenoidi, pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji doprinose ubrzanom starenju kože. Korišćenje ulja divlje ruže može pomoći u smanjenju vidljivosti bora i finih linija, čime se koža održava mlađom i zdravijom.

  • Umirujući efekat: Ulje ima prirodna antiinflamatorna svojstva koja pomažu u smirivanju iritirane i upaljene kože. Ovo čini ulje šipurka korisnim za tretiranje akni, crvenila i osetljivosti kože.

  • Hrani i revitalizuje kosu: Ulje se može koristiti za negu kose. Njegove hranljive komponente prehranjuju kosu, jačajući je, smanjujući lomljivost i poboljšavajući njen izgled i sjaj.

  • Uticaj na nokte: Redovna primena ulja pomaže hidrataciji i jačanju noktiju, smanjujući lomljenje noktiju. 

  • Astringentno dejstvo: Ulje ima blago astringentno dejstvo koje pomaže u smanjenju proširenih pora i regulisanju lučenja sebuma, što je posebno korisno za masnu i kombinovanu kožu.

  • Smanjenjuje pigmentaciju: Neki sastojci u ulju divlje ruže, poput vitamina C i beta-karotena, mogu pomoći u smanjenju hiperpigmentacija i uticat na posvetljivanje tamnih mrlja na koži.

  Način upotrebe: Može se dodati raznim kozmetičkim formulacijama u osnovnom obliku ili kao deo masne faze. Koristi su u koncentracijama od 1% do 100%. Može se koristiti i u čistom obliku, npr. kao ulje za masažu.

  Primena: Ulje se koristi u kremama za zaštitu kože, losionima, mastima, uljima za kupanje, u proizvodima za zaštitu od sunca i kozmetičkim proizvodina za negu beba. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Testiranje na žvotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Sertifikat analize (COA)Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029