Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Raspberry Seed Oil

Raspberry Seed Oil
Ulje semenki maline

Cena sa PDV-om:
1500,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic865
organic516
sustainably-sourced915
 • Raspberry Seed Oil

  Naziv sirovine: Ulje semenki maline

  INCI ime: Rubus Idaeus Seed Oil

  CAS: 84929-76-0

  Botanički naziv: Rubus Idaeus

  Sinonimi: Red Raspberry Seed Oil, Rubus Idaeus Seed Oil, Framboise Seed Oil

  Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils)

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner negu kože i kose ~ Emolijens

  Metoda ekstrakcije: Hladno presovano ulje 

  Karakteristike ulja: Ulje semenki maline dobija se hladnim ceđenjem očišćenih i osušenih semenki maline (Rubus idaeus). Ulje ima karakterističnu zlatno-žutu do svetlo-crvenu boju, što je rezultat visokog sadržaja karotenoida i drugih pigmenata. Miris mu je blag i orašast sa voćnim notama, prijatan, često opisivan kao blago sladak. Viskoznost je osrednja, što omogućava lako razmazivanje ulja i brzu apsorpciju u kožu bez ostavljanja masnog osećaja na koži. Ulje ima visoku tačku vrenja, što doprinosi njegovoj stabilnosti i otpornosti na oksidaciju, a to je ključno za produženi rok trajanja i stabilnost u kozmetičkim formulacijama. Njegova pH vrednost je blago kisela do neutralna, obično između 4,5 i 5,5, što ga čini kompatibilnim sa prirodnom pH vrednošću kože.

  Fitohemikalije: Ulje od semenki maline (Rubus idaeus L.) sadrži mnoge fitohemikalije koje imaju značajan uticaj u kozmetičkoj industriji. Masne kiseline, poput omega-3 i omega-6, ključne su za održavanje zdrave kože jer pomažu u smanjenju upala i jačanju barijere kože. Tokoferoli, oblici vitamina E, pružaju snažna antioksidativna svojstva koja štite kožu od slobodnih radikala i oksidativnog stresa, čime se smanjuju oštećenja izazvana UV zračenjem. Ova jedinjenja takođe poboljšavaju elastičnost kože i pomažu u smanjenju bora. Tokotrienoli, sa sličnim antioksidativnim svojstvima, još snažnije deluju na smanjenje oštećenja kože i prevenciju starenja. Karotenoidi, uključujući beta-karoten i lutein, pomažu u zaštiti kože od UV zračenja i poboljšavaju njen tonus, pružajući prirodnu boju i bolju hidrataciju. Flavonoidi kao što su kvercetin i kempferol igraju važnu ulogu u smanjenju upala i crvenila kože, jačanju kapilara i smanjenju pojave rozacee. Ova jedinjenja takođe smanjuju oksidativni stres i pomažu u borbi protiv znakova starenja. Fitosteroli, posebno beta-sitosterol, doprinose smanjenju upala i iritacija, podržavaju regeneraciju kože i poboljšavaju hidrataciju. Antioksidanti poput elagitanina i resveratrola pružaju snažnu zaštitu protiv slobodnih radikala, smanjuju oštećenja DNK i poboljšavaju opšte zdravlje kože. Elagitanini posebno pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala i smanjenju oštećenja kože, dok resveratrol ima anti-age svojstva, poboljšava elastičnost kože i smanjuje bore. Monoterpeni kao što je limonen imaju antiseptička i antimikrobna svojstva. Ove fitohemikalije zajedno doprinose hidrataciji, zaštiti i regeneraciji kože, smanjenju upale i iritacije i pružaju anti-age efekte. Njihova upotreba u kozmetičkim proizvodima značajno poboljšava zdravlje i izgled kože, pružajući joj mladalački sjaj i zaštitu od spoljašnjih faktora stresa.

  Benefiti: 

  • Hidratacija i održavanje vlažnosti kože: Ulje od semenki maline je bogato esencijalnim masnim kiselinama (omega-3 i omega-6) koje igraju ključnu ulogu u održavanju optimalne hidratacije kože. One jačaju barijeru kože, smanjujući transepidermalni gubitak vode, što je posebno korisno za suvu i osetljivu kožu.

  • Antioksidativna zaštita: Tokoferoli (vitamin E) pružaju snažnu antioksidativnu zaštitu, štiteći kožu od slobodnih radikala i oksidativnog stresa. Tokoferoli pomažu u smanjenju oštećenja izazvanih UV zračenjem, čime se smanjuje rizik od preranog starenja kože. Sa sličnim antioksidativnim svojstvima kao tokoferoli, tokotrienoli dodatno jačaju zaštitu kože, smanjujući oštećenja i prevenciju starenja.

  • Zaštita od UV začenja: Karotenoidi (beta-karoten, lutein) igraju ključnu ulogu u zaštiti kože od štetnih UV zraka. Karotenoidi poboljšavaju tonus kože i pružaju prirodnu zaštitu, smanjujući oštećenja izazvana sunčevim zračenjem.

  • Anti-Age efekti: Antioksidativna svojstva tokoferola, tokotrienola, elagitanina i resveratrola pomažu u smanjenju pojave bora i finih linija, poboljšavaju elastičnost kože i održavaju njen mladalački izgled. Antioksidansi neutralizuju slobodne radikale, smanjujući oksidativni stres i oštećenja DNK.

  • Anti-Inflamatorna svojstva: Flavonoidi (kvercetin, kempferol) imaju snažna antiinflamatorna svojstva, što pomaže u smanjenju crvenila, iritacija i upala na koži. Flavonoidi su korisni za osobe sa problematičnom kožom sklonom aknama, rozacei i drugim inflamatornim stanjima. Fitosteroli (beta-sitosterol) pomažu u smanjenju upala i iritacija, podržavaju regeneraciju kože i poboljšavaju hidrataciju.

  • Poboljšanje tonusa i tena kože: Karotenoidi poboljšavaju ten i izgled kože, pružajući joj prirodnu boju i blistavost.

  • Antiseptička i antimikrobna svojstva: Monoterpeni (limonen) imaju antiseptička i antimikrobna svojstva koja pomažu u osvežavanju i toniranju kože. Monoterpeni smanjuju pojavu akni i drugih kožnih infekcija, poboljšavajući sveukupno zdravlje kože.

  • Regeneracija kože: Fitosteroli doprinose regeneraciji kože, poboljšavaju hidrataciju i smanjuju upale, što pomaže bržem oporavku kože od oštećenja i iritacija.

  • Nega kose: Ulje neguje, kondicionira i pomaže u održavanju zdrave kose, smanjujući lomljivost i poboljšavajući sjaj.

  • Kombinacija sa drugim uljima: Zbog visokog sadržaja fosfolipida, ulje od semenki maline povećava stabilnost drugih biljnih i orašastih ulja kada se kombinuje sa njima. Ovo ga čini idealnim za formulacije koje zahtevaju dugotrajnu stabilnost i efikasnost

  Način upotrebe: Uobičajeno se koristi u  koncentracijama od 1% do 100%  (može se koristiti čisto kao masažno ulje). Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Ulje semena crvene maline nalazi široku primenu u izradi krema, losiona, zaštitnih krema, masti, uljanih kupki, proizvoda dekorativne kozmetike i proizvoda za zaštitu od sunca i negu beba. Ulje sadrži komponente koje mogu pružiti određeni nivo zaštite od UV zračenja, međutim, tvrdnja da može adekvatno zameniti standardnu kremu za sunčanje nije naučno prihvatljiva. Za razliku od standardnih krema za sunčanje, koje prolaze rigorozna i standardizovana testiranja kako bi se utvrdila njihova efikasnost i SPF vrednost, ulje od semenki maline nije prošlo takva testiranja. Standardizovana testiranja su neophodna da bi se kvantifikovala zaštita koju proizvod pruža protiv UVB i UVA zraka i da bi se osiguralo da proizvod zadovoljava regulative i standarde potrebne za označavanje SPF vrednosti.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija:  Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

   

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029