Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Provitamin B5 Powder

Provitamin B5 Powder
Sinonimi: Dl-Panthenol (Vitamin B5) - Alpha Environmental; DL-Panthenol - Zhejiang Hangzhou Xinfu Pharmaceutical Co.Ltd.; DL-Panthenol - Sandream Specialties

Cena sa PDV-om:
1200,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Provitamin B5 Powder 

  Naziv sirovine: Vitamin B5 u prahu

  INCI ime: dl-panthenol

  CAS: 16485-10-2

  Hemijska klasifikacija: Amid, alkohol

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose

  Opis:  DL-Panthenol je beli, higroskopan prašak. To je racemska smeša dekstro- i levorotatornih izomera panthenola, alkoholnog analoga pantotenske kiseline. Lako je rastvorljiv u vodi, metanolu, propilen glikolu, hloroformu i u etru; slabo je rastvorljiv u glicerinu, nerastvorljiv u biljnim uljima, mineralnim uljima i mastima. Izuzetno je stabilan i poznat je po svojoj svestranosti i korisnim efektima na kožu i kosu. Široko se koristi u kozmetici, u proizvodima za ličnu negu i proizvodima za negu kože beba zbog svojih hidratantnih i lekovitih svojstava. Pomaže u jačanju barijerne funkcije kože i umiruje iritacije. Zadržava vlagu u kosi i povećava elastičnost i čvrstoću kose. 

  Benefiti: 

  • Hidratacija:  DL-Panthenol, kada se nanese na kožu, pretvara se u vitamin B5 (pantotensku kiselinu). Ovaj proces omogućava DL-Panthenolu da prodre u dublje slojeve kože, gde deluje kao humektans, privlačeći vodu iz okoline, zadržavajući vlagu unutar kože. Ovo povećava hidrataciju i elastičnost kože, čineći je mekom i glatkom. Pored toga, vitamin B5 pomaže u regeneraciji i održavanju zdrave barijere kože, štiteći je od spoljašnih iritansa. Brojne studije su pokazale da panthenol u koncentraciji od 1% brzo povećava hidrataciju kože i istovremeno smanjuje transepidermalni gubitak vode (količinu vode koja isparava kroz kožu). 

  • Umirujući efekat na kožu: DL-panthenol može pomoći u ublažavanju iritacija, crvenila i upala kože. Često se koristi u proizvodima namenjenim osetljivoj ili iritiranoj koži.
  • Zarastanje rana: Podržava prirodni proces zarastanja kože. Podstiče obnovu tkiva i regeneraciju kože, što je korisno u proizvodima namenjenim tretiranju manjih posekotina, opekotina i rana. Može pomoći u smanjenju vidljivosti ožiljaka.

  • Nega kose: DL-panthenol se često nalazi u proizvodima za negu kose poput šampona, regeneratora i maski za kosu. Zadržavajući vlažnost pomaže poboljšanju elastičnosti kose i smanjenju ispucalih vrhova. Može poboljšati izgled kose dodavanjem sjaja i smanjenjem "neposlušnosti" dlaka. 

  • Nega noktiju: Koristan je i za zdravlje noktiju. Može pomoći u jačanju noktiju, sprečiti lomljivost i poboljšati njihovu fleksibilnost. Često se koristi u proizvodima za negu noktiju poput krema za zanoktice i tretmana za nokte. 

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Preporučene koncentracije u proizvodima za negu kože su od 0,5% do 5 %, u proizvodima za negu kose od 0,1% do 5 %, u proizvodima za negu noktiju 1%. Lako se inkorporira u vodenu fazu kozmetičkog proizvoda. Stabilan je u pH opsegu od 4,0 do 7,5 (optimalan pH je 6,0).

  Izvorne sirovine iz koje se dobija: propanolamin, beta-dimetilbutil-prolakton 

  Način dobijanja: Dobija se sintetskim putem kombinovanjem propanolamina i beta-dimetilbutil-prolaktona.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029