Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Polyethylene glycol
Tenzid, solubilizator, fixator mirisa

Cena sa PDV-om:
150,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Polyethylene glycol 

    Naziv sirovine: Polietilen glikol

    Serijski broj: 50926520

    Datum proizvodnje: 03/2021

    Rok trajanja: 03/2023

    Opis: PEG (polietilen glikoli) su jedinjenja na bazi nafte, To su polimeri etilen glikola. Broj pored imena označava broja jedinica etilen glikola, ali može označavati i molekulsku masu jedinjenja. Na primjer, PEG-8 je  poznat kao Polietilen glikol 400, gde 400 predstavlja prosečnu molekulsku masu PEG-8 jedinjenja. Uglavnom se koriste u kozmetici kao ugušćivači, rastvarači, omekšivači odnosno humektansi. Koriste se u kozmetičkim osnovama krema, gelova i losiona. Pokazalo se da PEG ima i antimikrobna svojstva.

    Strukturna formula: Polietilen glikol (PEG) je polietarsko jedinjenje sa ponavljajućim jedinicama ethylen glycola. (vidi sliku). Iupak naziv:  poli(oksietilen), poli(etilen oksid).

             PEG Structural Formula V1.svg               

    CAS: 25322-68-3

    INCI: PEG-8

    Upotreba: Nejonski surfaktant, humektans, solubilizator, antistatik, nosač i fixativ mirisa široke primene (šamponi, losioni, emulzije). U kozmetici PEG-ovi se koriste kao emolijensi (pomažu omekšavanje i podmazivanje kože), kao emulgatori (pomažu da se sastojci vodene i uljne faze mešaju), i kao nosači koji pomažu penetraciju raznih kozmetičkih sastojaka u dublje slojeve kože. 

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Sertifikat analize (2)

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU