Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Papaya Seed Oil
Prirodno biljno ulje/Emolijens

Cena sa PDV-om:
1500,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
Ulje3
icon-organic665
sustainably-sourced6152
organic7763
 • Papaya Seed Oil

  Naziv sirovine: Ulje papaje

  Botanički naziv: Carica papaya

  Lot broj: 40251245

  Datum proizvodnje: 10/2022

  Rok trajanja: 10/2024

  Int. Shipping: HS Code 1515908002

  Metoda ekstrakcije: Hladno presovano ulje

  Botanički opis: Papaja (lat. Carica papaya) je drvenasta biljka iz porodice Caricaceae. Poreklom je iz tropskih krajeva Amerike. Prvi put je kultivisana u Meksiku, a trenutno se uzgaja u većini tropskih zemalja, i u Sjedinjenim Američkim Državama (Florida, Havaji i dr.). Papaja raste kao drvo, sa stablom visine 5–10 m. Listovi rastu na gornjim delovima grana, dužina liske je 50–70 cm. Plod je jestiv, ima glatku koru žute ili zelenkaste boje, ovalnog je oblika. Mesnati dio ploda je jarko narandžast, mekan i sladak. Unutar mesnatog dela ploda nalazi se veliki broj crnog semenja. Plod je bogat likopenom, vitaminom C, kao i brojnim mineralima. Sadrži takođe različite fitohemikalije, uključujući karotenoide i polifenole, kao i benzil izotiocijanat i benzil glukozinat. Semenke sadrže cijanogenu supstancu prunasin.

  Karakteristike ulja: Bistro, bledo žuto ulje, karaterističnog mirisa. Profil masnih kiselina je sličan maslinovom ulje: najveći je udio oleinske, zatim palmitinske kiseline, dok polinezasićenih masnih kiselina ima relativno malo, a od njih najviše linolne kiseline. Ulje sadrži 4.0 – 23.3 g/kg benzil izotiocijanata. Ova supstanca nastaje u semenkama iz benzil glukozinata, pod utjecajem enzima mirozinaze. Slobodni benzil izotiocijanat se dobro rastvara u uljnom matriksu tokom proizvodnje ulja. Ova supstanca je posebno zanimljiva jer smanjuje upalne procese. Klinička ispitivanja su pokazala da ulje papaje zbog sadržaja benzil izoticijanata poseduje antitumorsko delovanje.

  INCI naziv: Carica Papaya (Papaya) Seed Oil

  CAS:  84012-30-6

  Poreklo sirovine: Indija

  Delovanje na kožu: Ulje smiruje upale i iritacije. Reguliše rad lojnih žlezda, pa se često primenjuje u formulacijama za tretiranje akni i psorijaze. Sprečava pojavu ožiljaka i ubrzava regeneraciju kože nakon manjih povreda.  Omekšava kožu dajući joj elastičnost. Ima odlična svojstva čišćenja jer uklanja izumrle ćelije epidermisa, obnavlja ćelije i oslobađa od toksina. Ujednačava ten i efekat poboljšanja je veoma brzo vidljiv. Odgovara osobama sa mešovitom i masnom kožom. Ulje se koristi i za negu kose jer sprečava "cvetanje" krajeva i daje joj zdrav sjaj i volumen. Kosu čini sjajnom, mekom i jakom. Uklanja perut. Takođe  pomaže u ispravljanju kovrdžave kose. Olakšava raščešljavanje i oblikovanje kose.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Može se dodati raznim kozmetičkim formulacijama kao deo masne faze. Koristi se u koncentracijama od 1-100%. Može se koristiti i u osnovnom obliku, npr. kao ulje za masažu. Koristi se u kremama za zaštitu kože, losionima, uljima za kupanje, u proizvodima za zaštitu od sunca i kozmetičkim proizvodima za bebe i decu. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Testiranje na žvotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

  GMO: Nije GMO

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla.

  Dokumentacija: Bezbednosni list

  Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Tehnički podaci, Sertifikat analize, Sertifikat analize (2)

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU