Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Palmitoyl Tripeptide-38

Palmitoyl Tripeptide-38
Proizvođači i zaštićena imena: WKPep® M-synthetic 6 - Shenzhen Winkey Technology Co., Ltd. (China); Peptiboost® Skin Matrix L - Gfn-Selco; Palmitoyl tripeptide-38 - Hangzhou Rebtech Novel Material Co., Ltd.(China); SpecPed™ PT38P (Palmitoyl Tripeptide-38)- Spec-Chem Industry Inc (China);

Cena sa PDV-om:
800,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Palmitoyl Tripeptide-38

  Naziv sirovine: Palmitoil Tripeptid 38

  INCI ime: Glycerin, Water, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Palmitoyl Tripeptide-38, Gluconolactone, Sodium benzoate

  CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 1447824-23-8, 1101175-36-3, 90-80-2, 532-32-1

  Sinonimi: Matrixyl Synthe 6; Matrixyl synthe'6; N-palmitoyl-L-lysyl-S,S-dioxo-L-methionyl-L-lysine; N2-(1-Oxohexadecyl)-L-lysyl-S,S-dioxido-L-methionyl-L-lysine

  Sekvenca: Pal-Lys-Met(O2)-Lys-OH

  Hemijska klasifikacija: Mikstura/Peptidi

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, Sredstvo za zaštitu od sunca, Denaturant, Helatni agens/sekvestrant

  IUPAC naziv:  ((S)-2-((S)-6-amino-2-palmitamidohexanamido)-4-(methylsulfonyl)butanoyl)-L-lysine 

               Palmitoyl Tripeptide-38

  Hemijsko-fizičke osobine: Palmitoil Tripeptid-38 je sintetski molekul. Sintetizovan je u laboratorijskim uslovima s ciljem da se poboljšaju određeni biološki procesi u koži, kao što su stimulacija sinteze kolagena i hijaluronske kiseline. Molekul Palmitoil Tripeptid-38 se sastoji od palmitinske kiseline vezane za tripeptidni lanac. Palmitinska kiselina je kovalentno vezana za amino grupu prvog lizina putem amidne veze, formirajući palmitoil grupu. Palmitinska kiselina predstavlja hidrofobni deo molekula, povećava njegovu lipofilnost i omogućava bolju penetraciju tripeptida u kožu. Tripeptid koji deluje kao aktivni deo molekula sastoji se od tri aminokiseline po sledećem redosledu: Lizin (Lys), Lizin (Lys), Serin (Ser). Svaka od ovih aminokiselina ima specifične funkcionalne grupe koje igraju važnu ulogu u strukturi i funkciji molekula. Prvi Lizin (Lys) je esencijalna aminokiselina sa pozitivno naelektrisanim bočnim lancem, kao i drugi lizin. Serin je neesencijalna aminokiselina sa hidroksilnom grupom u bočnom lancu. Aminokiseline Lizina omogućavaju formiranje stabilnih peptidnih veza, dok serin sa svojom hidroksilnom grupom povećava polarnost i hidrataciju molekula. Zahvaljujući svojoj specifičnoj hemijskoj strukturi koju u osnovi čini sekvenca: Pal-Lys-Met(O2)-Lys-OH, Palmitoil Tripeptid-38 stimuliše sintezu kolagena i hijaluronske kiseline, poboljšavajući elastičnost kože i smanjujući vidljivost bora. U svom osnovnom obliku javlja se u formi belog do bledožutog praha. Rastvorljiv je u etilen glikolu. Stabilan je u pH rasponu od 3,0 do 6,0. Sadržaj peptida: 200-270 ppm (HPLC). Bistra tečnost, bez mirisa, rastvorljiva u vodi. Proizvod je konzervisan glukonolaktonom i sodium benzoatom. 

  Delovanje na kožu: Palmitoil tripeptid 38 je izveden iz tripeptida KMK koji se prirodno nalazi u kolagenu VI i lamininu. In vitro studije su pokazale da pokazuje efekat sličan matrikinu koji stimuliše sintezu šest glavnih proteina: kolagena I, II, IV, fibronektina, hijaluronske kiseline i laminina 5. Palmitoil tripeptid 38 se vezuje za ćelijske receptore i utiče na čitav niz fizioloških procesa. Da bi ispoljio svoje dejstvo, neophodno je da prođe kutanu barijeru, kako bi došao do vijabilnog epidermisa (keratinociti), bazalnog sloja (melanociti, nervni završeci), dermisa (fibroblasti), pa čak i hipodermisa (adipociti). Stimuliše sintezu kolagena, elastina, proteoglikana i glikozaminoglikana. Hemijski  je čist, biodegradabilan, netoksičan i pogodan za inovacije. Životni vek mu je  kratak, jer se razgrađuje pod dejstvom proteolitičkih enzima. Ova osobina  ga čini vrlo bezbednim i efikasnim kozmetički aktivnim sastojkom.

  Benefiti: 

  • Anti-Age efekt: Palmitoil Tripeptid-38 je poznat po svojim anti-aging svojstvima. Može pomoći u smanjenju vidljivosti sitnih linija i bora tako što podstiče proizvodnju kolagena u koži.

  • Efekt učvršćivanja kože: Ovaj peptid može poboljšati čvrstoću i elastičnost kože, što dovodi do mlađeg i toniranog izgleda. Pomaže u obnavljanju strukture kože.

  • Hidratacija kože: Palmitoil Tripeptid-38 može poboljšati prirodne sposobnosti kože zadržavajući vlagu. Dobro hidrirana koža izgleda punije i zdravije.

  • Smanjenje staračkih fleka: Neka istraživanja sugerišu da Palmitoil Tripeptid-38 može pomoći u smanjenju vidljivosti staračkih fleka i hiperpigmentacija. 

  • Regeneracija kože: Može podržati prirodne mehanizme regeneracije kože, pomažući oporavak oštećene kože. 

  • Zaštita od UV zračenja: Palmitoil Tripeptid-38 može pružiti određeni nivo zaštite od štetnih efekata UV zračenja jačanjem prirodne barijere kože.

  Način upotrebe:  Dodaje se vodenoj fazi formulacije. Uobičajne koncentracije koje se koriste su između 2 i 4%. 

  Primena: Kreme i serumi za lice protiv starenja i bora, Može se kombinovati sa drugim agensima u anti-age proizvodima. U kozmetičkim proizvodima primenjuje se i kao ovlaživač kože. Čuva se u frižideru. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Izvorne sirovine: Aminokiseline (lizin i metionin sulfon)   

  Način dobijanja: Palmitoil tripeptid-38 se proizvodi sintetski iz aminokiselina lizina i metionin sulfona.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Poreklo sirovine: SAD 

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP)Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029