Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Ferulic Acid (Natural)

Ferulic Acid (Natural)
Sinonili; SpecWhite® NFA - Spec-Chem Industry Inc; Ferulic Acid - Cosroma; Ferulic Acid - Hangzhou Rebtech Novel Material Co., Ltd.; Ferulic Acid - Alpha Environmental; Zley® Ferulic Acid - Zley Holdings (Suzhou) Co., Ltd;

Cena sa PDV-om:
700,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Ferulic Acid 

    Naziv proizvoda: Ferulinska kiselina

    INCI ime: Ferulic acid

    CAS broj: 1135-24-6

    Sinonimi:  3-(4-Hydroxy-3-methoxyphenyl)-2-propenoic acid; Cinnamic acid, 4-hydroxy-3-methoxy-; 3-(4-Hydroxy-3-methoxyphenyl)acrylic acid; 3-Methoxy-4-hydroxycinnamic acid; 4-Hydroxy-3-methoxycinnamic acid; 4'-Hydroxy-3'-methoxycinnamic acid; Coniferic acid; Ferulaic acid; NSC 2821; NSC 51986; NSC 674320

    Hemijska klasifikacija: Ugljeni hidrat, fenol

    Funkcionalna kategorija: Antioksidans, konzervans, stabilizator ~ svetlosni stabilizator

    IUPAC naziv: (E)-3-(4-hydroxy-3-methoxy-phenyl)prop-2-enoic acid

                                   Ferulic acid acsv.svg

    Opis: Ferulna kiselina je hidroksicimetna kiselina. Ime je izvedeno iz roda Ferula, što se odnosi na džinovski komorač (Ferula communis). Klasifikovana je kao fenolna fitokemikalija. Estri ferulne kiseline nalaze se u zidovima biljnih ćelija, kovalentno vezani za hemicelulozu, kao što su arabinoksilani. Prisutna je u brojnim biljkama, u visokim koncentracijama u izdancima bambusa, a u žitaricama je lokalizovana u mekinjama - tvrdom spoljnom sloju zrna. Najveća poznata koncentracija glukozida ferulinske kiseline pronađena je u lanenom semenu (4,1 ± 0,2 g / kg). Beli ili svetlosmeđi kristalni prah, karakterističnog mirisa. Rastvorljiv je u prirodnim uljima do 0,2%, a praktično je nerastvorljiv u vodi (0,78 g/L). Pogodni solvens za rastvaranje: Ethoxydiglycol. Čistoća:> 98%.

    Benefiti:  

    • Moćan prirodni antioksidans (štiti kožu od oksidativnih oštećenja)

    • Prevenira i koriguje znakove starenja kože. Koristi se za korekciju hiperpigmentacija i staračkih pega

    • Koristi se za izbjeljivanje kože (inhibira tirozinazu, usporava proizvodnju melanina).

    • Pruža zaštitu od fototoksičnog delovanje UVA zraka na kožu.

    Delovanje na kožu: Veoma moćan antioksidans i sredstvo protiv starenja. Deluje kao sinergistik sa drugim antioksidansima, posebno vitaminom C i E. Neutrališe štetne slobodne radikale kao što su superoksid, hidroksilni radikal i azotni oksid. Sprečava oštećenja ćelija kože izazvana ultraljubičastom svetlošću. Može imati efekte izbeljivanja kože (inhibira proizvodnju melanina)

    Način primene:  Dodaje se u uljnu fazu emulzija ili na samom kraju procesa emulzifikacije. Uobičajne koncentracije se kreću između 0,1-2%. Samo za spoljnu upotrebu.

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Rižne mekinje Sativa Linne (Gramineae)

    Način dobijanja: Dobija se ekstrakcijom i procesom rafiniranja iz rižinih mekinja Sativa Linne (Gramineae).

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)Sertifikat analize (COA) 

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029