Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Bisabolol Natural

Bisabolol Natural
Antioksidans

Cena sa PDV-om:
700,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Bisabolol Natural

  Naziv sirovine: Prirodni bisabolol 

  INCI naziv: Bisabolol

  CAS: 23089-26-1

  Sinonimi: (-)-alpha-Bisabolol; (+)-alpha-Bisabolol. alpha-Bisabolol; Kamillosan; Levomenol

  Hemijska klasifikacija: Alkohol  (Terpenoid - Seskviterpen)

  Funcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože, Antioksidans, Antiinflamotorna supstanca 

  IUPAC naziv:  6-methyl-2-(4-methylcyclohex-3-en-1-yl) hept-5-en-2-ol

                       (+)-α-Bisabolol

  Poreklo sirovine: Kinaimages/0001DOKUMENTACIJA/TDS/Bisabolol_Natural_TDS_ENG.pdf

  Opis: Monociklični, nezasićeni, seskviterpenski alkohol. Pojavljuje se u dve konfiguracije α i β. U prirodi se nalazi kao aktivni sastojak kamilice (Matricaria chamomilla).  U velikim količinama je prisutan u drvu Candeia, (Vanillosmopsis erithropappa/Eremanthus erithropappus). Iako su se ove biljke tradicionalno koristile vekovima, bisobolol je izolovan iz njih tek nedavno i prepoznat kao aktivni princip. Prirodni bisabolol je bistra, bezbojna do svetlo žuta tečnost. Nerastvorljiv je u vodi i glicerinu, ali se lako rastvora u etanolu, uljima i ugljovodoničnim emolijensima (npr. izododekan).

  Delovanje na kožu i benefiti: Bisabolol deluje kao antioksidans, ima antiinflamatorna i anti-apoptotička svojstva. Anti-apoptotička svojstva se odnose na sposobnost supstance da spreči ili smanji apoptozu, odnosno proces programirane ćelijske smrti. Supstance sa anti-apoptotičkim svojstvima mogu zaštititi ćelije od stresa, oštećenja i smrti, čime pomažu u očuvanju funkcionalnosti tkiva i organa.

  • Zaštita ćelija kože: Anti-apoptotičke supstance pomažu u zaštiti ćelija kože od štetnih faktora kao što su UV zračenje, zagađenje i oksidativni stres. 

  • Smanjenje znakova starenja: Jedan od glavnih uzroka starenja kože je gubitak ćelija zbog apoptoze. Anti-apoptotičke supstance mogu usporiti proces starenja kože tako što štite ćelije kože i održavaju njihov integritet, što rezultira čvršćom, glatkom i mlađom kožom.

  • Regeneracija kože: Bisabolol može poboljšati sposobnost kože da se regeneriše i obnovi, što je posebno korisno za tretmane oporavka kože nakon oštećenja poput opekotina od sunca, ožiljaka i iritacija

  • Poboljšanje hidratacije: Bisabolol može pomoći u održavanju hidratacije kože tako što čuva ćelije koje su odgovorne za barijernu funkciju kože. To može doprineti mekšoj i elastičnijoj koži.

  • Smanjenje upala: S obzirom da mnoge anti-apoptotičke supstance takođe imaju antiinflamatorna svojstva, one mogu smanjiti upale i crvenilo kože, što je korisno za osobe sa osetljivom ili iritiranom kožom.

  •  Pojačivač apsorpcije: Bisabolol pojačava perkutanu apsorpciju aktivnih kozmetičkih sastojaka ("skin-penetration enhancer")

  Način upotrebe: Dodaje se u masnu  fazu emulzija. Uobičajno se koristi u koncentracijama od 0,1% do 1,0%. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Nalazi široku primenu u formulaciji krema, losiona, losiona za pre/posle sunčanja, kozmetičkih proizvoda za negu osetljive kože, proizvoda posle brijanja, proizvoda za bebe, proizvoda za čišćenje.

  Izvorna sirovina iz koje se dobija: Drvo Candeia (Vanillosmopsis erithropappa / Eremanthus erithropappus) 

  Način dobijanja: Direktna destilacija vodenom parom iz tropskog grmlja.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP)Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA) 

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029