Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Melissa (Lemon Balm) powder
Koncentrovani prah matičnjaka 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

  • Melissa (Lemon Balm) powder 

    Naziv sirovine: Koncentrovani prah matičnjaka 10:1 

    Botanički naziv: Melissa Officinalis

    Poreklo sirovine: Kina, Hunan Sunshine Bio-Tech Co., Ltd    

    Broj serije: SQT210225

    Datum proizvodnje: 02/2021

    Rok trajanja: 02/2023

    Carinska šifra: 13021970  

    Opis: Matičnjak ili pčelinja trava, matočina, pčelinjak, limun trava (lat. Melissa officinalis) je lekovita, aromatična biljka iz porodice usnatica (Lamiaceae). Matičnjak se koristi u narodnoj i zvaničnoj medicini i to njegovi listovi i etarsko ulje. Skupljaju se vršni delovi biljke na samom početku cvetanja - list i stabljika (koren ne), suše se i prerađuju. Listovi sadrže etarsko ulje (0,02-0,2%) čiji sadržaj varira zavisno od genetskog potencijala i podneblja na kome biljka raste. Koristi se u obliku čaja, biljnih kapi ili etarskog ulja. Etarsko ulje je sedativ (sredstvo za umirenje) i karminativ (sredstvo protiv naduvenosti stomaka), a može i da se utrljava spolja protiv reumatizma i neuralgija. Veoma je cenjeno u parfimerijskoj industriji, a i koriste se protiv uboda komaraca. Pored u ove svrhe, matičnjak se koristi i kod neuroza želudačno-crevnog sistema, psihovegetativnih bolesti srca, migrene. Dokazano je i njegovo antimikrobno , a deluje i na virus herpesa. 

    INCI ime: Melissa Officinalis Leaf Extract

    CAS: 84082-61-1

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Ekstrakt matičnjaka stimuliše ćelije kože čineći da ona izgleda sveže i podmlađeno. Koristi se za hidrataciju suve (kserotične) kože. Smanjuje crvenilo nakon brijanja ili depilacije. Koristi se umesto tonika za lice ili kao vodena faza prilikom pripreme maski ili upotrebe ulja za negu kože. U letnjim mesecima može se koristiti za osvežavanje kože lica i tela. Dodaje se u vodenu fazu U/V emulzija. Obično se koristi u koncentraciji od 1 do 10%. 

    Primena: Ekstrakt ašvagande nalazi primenu u izradi tonika za lice, sredstva za čišćenje lica, maski, losiona za kožu, krema.

    Skladištenje i rok trajanja: Stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla 

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU