Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Meadowfoam Seed Oil

Meadowfoam Seed Oil
Ulje bele limnante

Cena sa PDV-om:
960,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic854
sustainably-sourced1889
organic397
  • Meadowfoam Seed Oil 

    Naziv sirovine: Ulje bele limnante 

    Botanički naziv: Limnanthes alba

    Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils)

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner negu kože i kose ~ Emolijens

    Lot broj: 4442801

    Datum proizvodnje: 08/2021

    Rok trajanja: 08/2023

    Metoda ekstrakcije: Hladno predovano ulje

    Naknadna obrada: Rafinisano ulje, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Pakovano je u inertnoj atmosferi azota.   

    Opis: Ulje semena bele limnante je hladno ceđeno ulje koje se dobija iz semena biljke Limnanthes albe. Ovo ulje ima odlična antioksidativna svojstva i jedno je od najpopularnijih ulja u industriji aromaterapije. Slično je Jojoba ulju. Bogata tekstura čini ga savršenim izborom za balzame i masti. Sprečava gubitak vlage, formiranjem filma i na taj način sprečava isušivanje kože. Ulje je toliko superiorno da se kao antioksidans može upotrebiti za produženje roka trajanja drugih osetljivih ulja i mešavina ulja. To je žuta tečnost, bez mirisa, nerastvorljiva u vodi.

    INCI ime:
    Limnanthes Alba Seed Oil

    CAS: 153065-40-8

    Delovanje na kožu: Smatra se jednim od najboljih emolijensa, jer je prirodni izvor triglicerida i karotenoida. Sa vitaminima i sa više od 90%-tnim  sadržajem dugih lanaca masnih kiselina osigurava intenzivnu regeneraciju kože. Ima izraženo snažno antioksidativno delovanje.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Može se dodati raznim kozmetičkim formulacijama u osnovnom obliku ili kao deo masne faze. Koristi se u koncentracijama od 1% do 100%. Može se koristiti i u čistom obliku, kao ulje za masažu. Samo za spoljašnju upotrebu. Koristi se u kremama za zaštitu kože, losionima, mastima, uljima za kupanje, u proizvodima za zaštitu od sunca i kozmetičkim proizvodima za bebe.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

    GMO: Nije GMO

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS) , Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029