Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Magnesium Chloride

Magnesium Chloride
Magnezijum hlorid

Cena sa PDV-om:
300,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Magnesium Chloride 

  Naziv sirovine: Magnezijum hlorid 

  INCI naziv: Magnesium chloride 

  CAS: 7786-30-3

  Hemijska klasifikacija: Neorganska so

  Funkcionalna kategorija: Sredstvo za ugušćivanje, apsorbent, sredstvo za podešavanje pH 

  Opis sirovine: Magnezijum hlorid je neorgansko hemijsko jedinjenje. Ubraja se u najznačajnije soli magnezijuma. Njegova molekulska formula je MgCl2. U formi je bezbojnih kristala, veoma se dobro rastvara u vodi. Gustina: 2,32 g/cm³, temperatura topljenja: 714°C, temperatura ključanja: 1412°C (1685 K), iz vodenih rastvora se izdvaja u obliku heksahidrata MgCl2 * 6H2O gustine 1,57 g/cm³. Koristi se kao sredstvo za povećanje viskoziteta ili sredstvo za ugušćivanje, kao apsorbent i sredstvo za podešavanje pH vrednosti kozmetičkih proizvoda.  

  Benefiti: 

  • Uticaj na kožu: Magnezijum pomaže u održavanju zdravlja ćelija kože, podržavajući njihovo normalno funkcionisanje i proces regeneracije kože. Magnezijum je neophodan za normalno funkcionisanje enzima koji su uključeni u "popravku" DNK. Popravak DNK (dezoksiribonukleinske kiseline) je proces u kojem organizam popravlja oštećenja na DNK lancu, čime se održava integritet genetskog materijala. Oštećenja na DNK lancu mogu biti izazvana različitim faktorima, uključujući UV zračenje, hemikalije, slobodne radikale, genetske mutacije ili procese starenja. Kada dođe do oštećenja na DNK, organizam aktivira različite mehanizme popravke kako bi očuvao integritet genetskog materijala. Magnezijum igra ključnu ulogu u ovim procesima.  

  • Regulacija proizvodnje sebuma: Magnezijum može uticati na proizvodnju sebuma, prirodne masti kože. Regulacijom lučenja sebuma može uticati na smanjenje nastanka bubuljica i pojavu akni.  

  • Zaštita od UV zračenja: UV zračenje može izazvati oksidativni stres u koži, što može dovesti do oštećenja ćelija i pojave sunčevih pega. Magnezijum pomaže u zaštiti ćelija kože od oksidativnog stresa, čime doprinosi očuvanju zdravlja i lepote kože.

  • Umirujuće delovanje na kožu: Klinička ispitivanja su pokazala da topikalna primena magnezijuma može značajno poboljšati stanje kože kod problema poput pelenskog dermatitisa kod dece. Ovaj efekat se pripisuje sposobnosti magnezijuma da umanji upalne procese i smiri iritiranu kožu.

  • Jačanje barijerne funkcije kože: Magnezijum sprečava gubitak vode iz kože i štiti je od spoljnih uticaja. Nedostatak magnezijuma može dovesti do oštećenja barijere kože i pojave suve kože. Stoga, dodavanje magnezijuma koži može pomoći u očuvanju njenog zdravlja, doprinoseći boljoj barijernoj funkciji kože.

  Način primene: Standardna upotreba magnezijum-hlorida u kozmetici je 0.2–1%, u zavisnosti od potreba formulacije. Magnezijum-hlorid u rastvorima na bazi vode slabo penetrira u kožu jer ne može proći kroz lipide kože. Ako se koristi u kozmetičkim proizvodima magnezijum-hlorid ima lokalni uticaj na površini kože i verovatno će samo mali deo prodreti u dublje slojeve kože. Za bolje prodiranje magnezijuma kroz kožu, koriste se specifične formulacije ili tehnike, poput nanočestica ili lipozoma, koje mogu poboljšati apsorpciju aktivnih sastojaka. Magnezijum-hlorid se smatra bezbednim za upotrebu u kozmetici.

  Upotreba: U kozmetici i proizvodima za ličnu negu, koristi se za formulisanje mnogih vrsta proizvoda uključujući proizvode za bebe, proizvode za kupanje, sapune i deterdžente, izradu losionia za telo i ruke, proizvoda za čišćenje, šminke za oči i proizvoda za negu kose. Povećava hidrataciju ćelija i održava kožu blistavom. 

  Dobijanje: Dobija se iz karnalita. Drugi način je zagrevanjem MgCl2 · 6H2O u atmosferi gasovitog hlorovodonika. Treči način je delovanjem hlorovodonične kiseline na magnezijum karbonat, magnezijum hidroksid, magnezijum oksid ili metalni magnezijum.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)  

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029