Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Kumkumadi Tailam Oil

Kumkumadi Tailam Oil
Kumkumadi Tailam ulje

Cena sa PDV-om:
1400,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 •  Kumkumadi Tailam Oil 

  Naziv sirovine: Kumkumadi Tailam ulje  

  Opis ulja: Ulje Kumkumadi Tailam je infuziono ulje koje se dobija maceracijom 24 različitih ajurveda biljaka i začina u odgovarajućem biljnom ulju. Tokom maceracije lekovite supstance polako prelaze iz biljnog materijala u biljno ulje pri čemu dolazi do sumiranja lekovitosti biljnog ulja i biljaka koja se maceriraju. Neki od ekstrakata su neverovatno skupi i vredni za Ayurvedu. Glavna komponenta ulja je kašmirski šafran (lat. Crocus sativus). Šafran je inače poznat kao odličan antioksidans. Među lekovitim biljkama koje se koriste ima i onih koje rastu samo na Himalajima, a potrebno ih je sakupljati i pripremati na poseban način. Himalajska trešnja (lat. Prunus cerasoides) ima izvrsne efekte izbeljivanja i zacelivanja rana. Ekstrakt ovog drveta omekšava i neguje kožu. Crvena sandalovina (lat. Pterocarpus santalinus), poseduje izvrsno antiseptičko delovanje, pospešuje zarastanje ožiljaka i ublažava sve vrste upala. Vetiver (lat. Vetiveria zizanioides)  ublažava crvenilo, oticanje i iritaciju.  Kurkuma koži lica vraća elastičnost, tonizira je i ujednačava tonus.  Laksha (lat. Laccifer lacca) je vrsta smole sakupljena iz kore drveća Lac. Sastojci ove smole neguju kožu, čiste čelije kože i stvaraju zaštitni sloj na površini kože.  Manjishta (lat..Rubia cordifolia) poboljšava cirkulaciju krvi. U Indiji se Kumkumadi Tailam ulje opisuje kao „čudesni eliksir“ i kozmetika na bazi ovog ulja se koristi u ovoj zemlji od pamtiveka. Kao "carrier oil" koristi se hladno ceđeno ulje susama. Kumkumadi Tailam ajurveda ulje je kozmetički proizvod i namenjen je samo spoljašnju upotrebu i ne koristi se peroralno.  

     

  Kesar, Keshara

  Crocus sativus

  Lal Chandan (Red Sandalwood)

  Pterocarpus santalinus

  Manjishta (Indian Madder)

  Rubia cordifolia

  Madhuyashti, Mulethi (Licorice)

  Glycyrrhiza glabra

  Daruhaldi (Indian Barberry)

  Berberis aristata

  Usheera, Khus, Khas Khas (Vetiver)

  Vetiveria zizanioides

  Padmaka (Wild Himalayan Cherry)

  Prunus cerasoides

  Neelkamal (Blue Water Lily)

  Nymphaea stellata

  Bargad, Nyagrodha (Indian Banyan)

  Ficus benghalensis

  Plaksha, Pakar (Java Fig)

  Ficus lacor

  Kamal Kesar (Indian Lotus Saffron)

  Nelumbo nucifera

  Bel

  Aegle marmelos

  Agnimantha (Dusky Fire Brand Bark)

  Premna mucronata

  Shyonaka (Indian Trumpet Flower)

  Oroxylum indicum

  Gambhari, Gamhar

  Gmelina arborea

  Patala

  Stereospermum suaveolens

  Shalaparni

  Desmodium gangeticum

  Prisni parni, Prishnaparni

  Uraria picta

  Gokshur, Gokharu

  Tribulus terrestris

  Brihati

  Solanum indicum

  Kantakari (Yellow Berried Nightshade)

  Solanum xanthocarpum

  Mahua, Madhuka

  Madhuca longifolia

  Patranga (Sappanwood)

  Caesalpinia sappan

   

  Upotreba ulja: Kumkumadi ulje poboljšava teksturu kože, čineći je mekšom i glatkijom, dok istovremeno posvetljuje ten i daje koži prirodni sjaj. Efikasno je u ublažavanju različitih kožnih problema poput akni, ožiljaka, bubuljica i bora. Redovnom upotrebom ovog ulja moguće je smanjiti pojavu ovih problema i održavati zdrav izgled kože.

  Glavni sastojak ulja, šafran, poznat je po svojoj sposobnosti da transformiše ton kože i posvetli ten. Bogat je antioksidansima koji štite kožu od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Osim šafrana, Kumkumadi ulje sadrži i druge biljne sastojke poput polena lotosa i Neelkamala (plavi lokvanj), koji su bogati biljnim hranljivim materijama i doprinose njegovim lekovitim svojstvima.

  Hladni i umirujući sastojci kao što su Lal Chandan (crveni sandal), Khus (vetiver) i plod Bael čine ovo ulje idealnim za upotrebu u tropskim klimatskim uslovima. Ovi sastojci pomažu u smirivanju upaljene kože, smanjenju masnoće i sprečavanju pojave akni. Esencija biljaka kao što su Java smokva i Mahua daje Kumkumadi Tailumu snažan lekoviti efekat na kožu, dok sastojci poput sladića tretiraju površinske probleme kao što su diskoloracija i staračke pege.

  Kumkumadi ulje je moćan ajurvedski preparat koji značajno poboljšava zdravlje i izgled kože. Njegova redovna upotreba može pomoći u postizanju blistavog tena, smanjenju pojave ožiljaka i akni, te održavanju mladalačkog izgleda kože. Kombinacija šafrana, biljnih hranljivih materija i umirujućih sastojaka čini ovo ulje idealnim za sve tipove kože, posebno za one koji žive u toplim klimatskim uslovima.

   Proizvod je odličan za negu kože vrata, lica i dekoltea. Može se koristiti i za negu kože oko očiju i za negu celog tela. Ayurveda preporučuje upotrebu ulja i za negu sluznica, genitalija i usana. Ulje se nanosi na čisto, blago vlažno lice. Tri do pet kapi ulja treba rasporediti po celoj koži ili po problematičnim područjima. Preporučuje se lagana masaža prstima i ostavljanje supstance na licu 10-20 minuta. Ulje se može isprati toplom tekućom vodom. Na početku tretmana ulje se koristiti neprekidno dva puta ili tri puta dnevno tokom sedam dana. Ulje čisti i sužava pore, stimulira proizvodnju kolagena i elastina, zahvaljujući čemu koža postaje elastična i čvrsta. U tretmanu staračkih pega, najbolje ga je ostaviti na licu tokom noći.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS),  Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)  

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029