Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Hydroxypropyl Guar

Hydroxypropyl Guar
Hydroxypropyl guar

Cena sa PDV-om:
1400,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Hydroxypropyl Guar 

  Naziv sirovine: Hidroksipropil guar

  INCI ime: Hydroxypropyl guar

  CAS: 39421-75-5

  Sinonimi: Luvocare® Guar - Lehmann&Voss&Co. (Germany); 2-Hydroxypropyl guar gum, 2-hydroxypropyl etherguar gum, propoxylatedgum guar 2-hydroxypropyl ether, Hydroxypropyt gua

  Hemijska klasifikacija: Gume, hidrofilni koloidi i derivati

                             Guar hydroxypropyltrimonium chloride - Wikipedia

  Funkcionalna kategorija: Modifikator viskoznosti, Ugušćivač, Stabilizator emulzija, Sredstvo za vezivanje 

  Lot broj: 25117

  Datum proizvodnje: 11/2023

  Rok trajanja: 11/2025

  Poreklo sirovine: Nemačka

  Opis: Nejonski polimer, modifikovani oblik guar gume izveden iz prirodne guar gume (Cyanopsis Tetragonoloba). Rastvorljiv je u hladnoj vodi i formira bistre rastvore. Ima sposobnost formiranja gelova i povećanja viskoznosti rastvora. Ovo svojstvo ga čini korisnim u kozmetičkoj industriji za regulisanje teksture i stabilnosti proizvoda. Stabilan je u širokom spektru pH vrednosti, uključujući i kisela i bazna okruženja. Takođe je stabilan na visokim temperaturama. Kompatibilan je sa mnogim drugim polimernim sistemima i surfaktantima. Zahvaljujući tome može se koristi u formulacijama sa brojnim drugim sastojcima kako bi se postigle određene osobine proizvoda. Kompatibilan je sa alkoholnim rastvorima koji sadrže do 30% etanola. Hidroksipropil guar može formirati tanki, fleksibilni film na površini kože. Viskoznost 3000-5000 cps (1% rastvor). Fini  belo-žučkasti prah  bez specifičnog mirisa. Veličina ćestica je od 90 do 100 Mesha. 

  Benefiti: 

  • Ugušćivač i stabilizator: Deluje kao sredstvo za ugušćivanje i stabilizator u kozmetičkim formulacijama. Povećava viskoznost proizvoda, pružajući im glatku i luksuznu teksturu. 

  • Svojstvo formiranja filma: Na površini kože ili kose može formirati tanak, fleksibilan film. Taj film pomaže zadržavanju vlage, poboljšava trajnost šminke i pruža zaštitnu barijeru protiv štetnih uticaja okoline.

  • Kondicioner: Hidroksipropil guar ima svojstva kondicioniranja koja ga čine korisnim u proizvodima za negu kose. Može poboljšati upravljivost kose, smanjiti statički elektricitet i poboljšati mekoću i glatkoću kose.

  • Kompatibilnost sa drugim sastojcima: Kompatibilan je sa raznim kozmetičkim sastojcima, uključujući surfaktante, emolijense i aktivna jedinjenja. Lako se može inkorporirati u razne formulacije. 

  • Umiruje i hidrira kožu: Pomaže u hidrataciji kože i sprečavaju gubitka vlage. Umiruje iritiranu odnosno osetljivu kožu, što ga čini pogodnim za proizvode namenjene suvoj ili osetljivoj koži.

  • Poboljšava razmazivost: Može poboljšati razmazivost kozmetičkih formulacija, omogućavajući bolju aplikaciju i raspodelu proizvoda na koži ili kosi.

  Način upotrebe: Deo je vodene faze formulacije. Dobro izmešati, i neutralizovati pH u cilju povećanja viskoznosti. Tipičan nivo upotrebe 0.1-1.5%. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Zbog svojih multifunkcionalnih svojstava, Hydroxypropyl Guar se često koristi u raznim kozmetičkim proizvodima, uključujući losione, kreme, regeneratore za kosu, gelove za stilizovanje i proizvode dekorativne kozmetike. U proizvodima za negu kose, poput šampona i regeneratora, može poboljšati upravljivost i teksturu kose. Olakšava raščešljavanje i omekšava kosu, što je čini lakšom za oblikovanje.

  Izvorna sirovina iz koje se dobija: Seme biljke Ciamopsis Tetragonolobus

  Način dobijanja: Dobija je termo-mehaničkom obradom semena zrna guar da bi se dobio galaktomanan koji se zatim podvrgava reakciji sa alkilen oksidom (propilenom) u prisustvu alkalnog katalizatora (kao što je natrijum hidroksid).

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO  

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA) 

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029