Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Gum Arabic

Gum Arabic
Arapska guma

Cena sa PDV-om:
1000,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Gum Arabic

    Naziv sirovine: Arapska guma

    INCI ime: Acacia gum

    CAS: 9000-01-5

    Sinonimi: Gum Acacia, Kordofan Gum, Gum Senegal, Acacia Vera, Gummi Africanum, Gummae Mimosae, Sudan Gum Arabic, Somali Gum, Yellow Thorn, Mogadore Gum, Indian Gum and Australian Gum.

    Hemijska klasifikacija: Gume, hidrofilni koloidi i derivati

    Funkcionalna kategorija:  Emulgator, Modifikator viskoznosti (ugušćivač), Sredstvo za vezivanje, Stabilizator emulzija

    Opis:  Arapska guma ili akacijeva guma je prirodni, osušeni eksudat iz stabljika i grana grma Acacia senegal (Acacia verek). Guma izlazi iz stabla odmah posle perioda kiša, pre nego što se razvije lišće, kad suvi istočni vetrovi sve ugreju i osuše (u Sudanu, Kordofanu i Senegambiji), a od toga puca kora i iz nje curi guma. Guma sadrži različite polisaharide (skrobove) kao što su arabino-galaktan, arabinoza, galaktoza, ramnoza i glukuronska kiselina. Molekulska masa može varirati. Obično se kreće od oko 200.000 do 600.000 Daltona. Svetlo žuti do beli  prah, bez posebno izraženog  mirisa,  rastvorljiv u vodi i u alkoholima, ali nerastvorljiv u organskim rastvaračima. Formira bistru i viskoznu tečnost. Ima higroskopska svojstva, što znači da može apsorbovati i zadržavati vlagu iz okoline. pH vrednost se kreće između 4 i 5. Stvara blage emulzije ulja u vodi (HLB 10-11)

    Benefiti:  

    • Emulgator: Pomaže u mešanju i stabilizaciji vodeno-uljnih sastojaka u kozmetičkim formulacijama. 

    • Ugušćivač: Koristi se kao ugušćivač, utiče na teksturu krema, losiona i drugih kozmetičkih proizvoda, poboljšavajući njihovu konzistenciju i stabilnost.

    • Deluje kao vezivni sastojak: Deluje kao "binder", pomažući da se sastojci drže zajedno sprečavajći njihovo odvajanje. Često se koristi u prahu za fiksiranje senki za oči i rumenila, kako bi im dao oblik i koheziju.

    • Poseduje svojstvo stvaranje filma: Kada se na kožu nanese vodeni rastvor arapske gume formira se tanaki film koji pruža zaštitnu barijeru. Ovaj film pomaže zadržavanju vlage, smanjujući gubitak vode, održavajući kožu hidriranom. 

    • Umirujuće dejstvo: Ima umirujuća svojstva i može pomoći u smirivanju kožnih iritacija. Često se koristi u proizvodima za negu kože namenjenim osetljivoj koži ili formulacijama za sanaciju upala i crvenila kože.

    • Prirodan i održiv sastojak: Dobija se iz prirodnih izvora, što ovaj sastojak čini poželjnim izborom za one koji traže prirodne i održive sastojke u kozmetici. Biološki je razgradiv i ekološki prihvatljiv.

    • Hipoalergeničan i nežan: Gum Arabic je poznat po svojoj hipoalergeničnoj prirodi. Malo je verovatno da izazove alergijske reakcije. Blag je prema koži i pogodan za upotrebu u raznim kozmetičkim proizvodima, čak i kod osoba sa osetljivom kožom.

    Način upotrebe: Dodaje se u vodenu fazu formulacija, uobičajena koncentracija od 1-10%. Samo za spoljnu upotrebu.

    Primena: Kreme, losioni, balzami, pomade, šamponi, kupke, proizvodi za šminkanje (npr. maskare, gelovi za obrve i trepavice).

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni List (MSDS), Sertifikat analize (COA) 

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029