Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Green Tea Powder

Green Tea Powder
Koncentrovani prah zelenog čaja 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Green Tea Powder 

  Naziv sirovine: Koncentrovani prah zelenog čaja 10:1 

  INCI naziv: Camellia Sinensis Extract

  CAS: 84650-60-2 

  Sinonimi: Ekstrakt Tearubigina, Ekstrakt Asama/Cejlonski Ekstrakt, Ekstrakt Kofeinskog Čaja, Tea Leaf Extract, Theaflavin Extract, Thearubigin Extract, Fermented Tea Extract, Assam Extract/Ceylon Extract, Tea Tannin Extract, Caffeinated Tea Extract

  Kvalitet proizvoda: Proizvod je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da je količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. 

  Poreklo sirovine: Kina

  Opis: Pulvis zelenog čaja se dobija iz lišća drvenaste biljke Camellia sinensis. Drvo obično naraste do visine od 2-5 metara, ali može biti i niže u slučajevima kada se uzgaja za proizvodnju čaja. Biljka ima sjajne zelene listove sa nazubljenim ivicama dužine 4-15 cm. Proizvodi male, bele cvetove sa slatkim mirisom, koji daju plodove sa semenkama. Listovi i pupoljci listova se beru za proizvodnju čaja, a varijacije u obradi dovode do različitih vrsta čaja (kao što su zeleni, crni, oolong i beli čajevi). Biljka preferira kiselo zemljište i može rasti u različitim klimatskim uslovima, od tropskih do subtropskih regija. Ekstrakt zelenog čaja sadrži brojne fitohemikalije: snažne teaflavinske antioksidanse: Theaflavin (TF), Theaflavin-3-gallate (TF-3-G) i Theaflavin-3,3'-digallate (TFDG)), katehine - fenolne antioksidanse: Epikatehin (EC), Epigalokatehin (EGC), Epikatehin galat (ECG), Epigalokatehin galat (EGCG)). Ekstrakt sadrži i važne fitohemikalije kao što su:  Kofein, Teobromin i Teofilin, amino kiselinu - L-teanin i tanine koji su odgovorni za karakterističan gorki ukus i adstrigentna dejstva: proantocijanidine i Galnu kiselinu i njene estarske forme.  

   Benefiti:

  • Antioksidativna svojstva: Mehanizam antioksidativnog delovanja zelenog čaja se zasniva na neutralizaciji slobodnih radikala. Polifenoli, kao što su epigalokatehin galat (EGCG), mogu efikasno da doniraju elektrone slobodnim radikalima, čime ih stabilizuju i sprečavaju dalje oštećenje ćelija. Neki polifenoli mogu da se vežu za metalne ione, poput gvožđa i bakra, koji mogu katalizovati proizvodnju slobodnih radikala, smanjujući time njihovu raspoloživost za učestvovanje u reakcijama koje generišu slobodne radikale. Komponente zelenog čaja mogu da povećaju aktivnost enzima u telu koji učestvuju u neutralizaciji slobodnih radikala, kao što su superoksid dismutaza (SOD), katalaza i glutation peroksidaza. Pomažući u zaštiti kože od spoljašnjih stresora kao što su razna zagađenja i UV zračenje, smanjuju znakove starenja kože. 

  • Protivupalni efekti: Protivupalni efekat zelenog čaja temelji se na prisustvu polifenola, poput teoflavina i tearubigina, kao i drugih antioksidanata. Ove supstance mogu smanjiti upalu tako što neutrališu slobodne radikale i inhibiraju molekule koje pokreću upalne reakcije. Ekstrakt zelenog čaja može pomoći u smirivanju iritirane kože, smanjujući crvenilo i oticanje. Korisno je za stanja kao što su akne i rozacea.

  • Hidratacija: Ekstrakt crnog čaja podstiče obnovu i održava prirodnu funkciju barijere kože. Kada je kožna barijera zdrava i funkcionalna, koža efikasnije zadržava vlagu, što rezultira boljom hidratacijom, elastičnošću i mekoćom kože. Dodavanjem ekstrakta crnog čaja u kozmetičke formule, može se doprineti sveukupnom zdravlju i hidrataciji kože. 

  • Zatezanje kože: Kofein u ekstraktu crnog čaja ima efekat zatezanja kože, što može pomoći u smanjenju pojave sitnih linija i bora, dajući koži čvršći i mlađi izgled.

  • Posvetljivanje kože: Ekstrakt crnog čaja može pomoći u poboljšanju tena kože posvetljivanjem kože i smanjenjem pojave tamnih mrlja i hiperpigmentacije.

  • Zaštita od foto-starenja: Antioksidansi u ekstraktu crnog čaja mogu zaštititi kožu od foto-starenja do kojeg može doći dugotrajnim izlaganjem UV zracima sunca. Neutrališući slobodne radikale nastale usled UV zračenja, antioksidansi smanjuju oštećenje DNK i upalu. Takođe podstiču proizvodnju kolagena i elastina, čuvajući elastičnost i mladolikost kože.

  • Smanjenje otoka: Kofein u ekstraktu crnog čaja poboljšavajući cirkulaciju krvi i smanjujući zadržavanje tečnosti pomaže u smanjenju otoka i tamnih krugova ispod očiju.

  Upotreba: Koristi za izradu vodeno-glicerinskih ekstakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetičkih poluproizvoda. Preporučene koncentracije se kreću od 5-10%.

  Skladištenje (rok trajanja): Stabilan je kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Približan rok upotrebe 2 godine.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029