Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Gotu Kola Powder

Gotu Kola Powder
Koncentrovani prah Gotu Kole 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Gotu Kola Powder 

  Naziv sirovine:  Koncentrovani prah Gotu Kola 10:1 

  INCI naziv: Centella asiatica extract

  CAS: 84696-21-9 

  Botanički naziv: Centella asiatica (L.) Urban

  Sinonimi: Hydrocotyle asiatica L., Indian pennywort, Hydrocotyle asiatique, Asiatischer Wassernabel), Tiger Grass, Asiatic pennywort, Indian pennywort,  Spade leaf. 

  Kvalitet proizvoda: Proizvod je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da je količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. 

  Poreklo sirovine: Kina

  Opis: Centella asiatica, azijski pirinač ili gotu kola je mala, zeljasta, višegodišnja biljka. Stanište ove biljke su močvarna područja u Aziji, a raste i u Indiji, Japanu, Indoneziji, Južnoj Africi, Šri Lanki i Južnom Pacifiku. Pripada porodici Umbelliferae (Apiaceae). Ima tanku, puzajuću stabljiku koje se ukorenjuje na čvorovima. Listovi su zeleni, zaobljeni i glatki sa oblikom koji podseća na bubreg i nalaze se na dugim peteljkama. Stvara male, roze do bele cvetove u malim, zaobljenim štitovima. Plod je mala, mrežasta nejestiva koštunica. Ova biljka je poznata po svojim lekovitim svojstvima, posebno u tradicionalnoj azijskoj medicini. Od aktivnih principa sadrži pentaciklične triterpenoide, uključujući aziatikozid, brahmozid, azijsku kiselinu i brahmičnu kiselinu (kalasična kiselina). Drugi sastojci uključuju centelozu, centelozid i madecassoside.

  Benefiti:  

  • Povećana proizvodnja kolagena: Aktivni sastojci u ekstraktu, posebno aziatikozid i madecassoside, utiču na gensku ekspresiju vezanu za sintezu kolagena, doprinoseći "upregulaciji" gena koji su odgovorni za proizvodnju kolagena tipa I i III. Ovo dovodi do povećane proizvodnje i sekrecije kolagenskih vlakana u koži, što je ključno za elastičnost i čvrstinu kože. Ekstrakt Gotu Kole pomaže u smanjenju pojavljivanja sitnih linija i bora, što ga čini odličnim sastojkom za anti-age formulacije.  

  • Antioksidativna zaštita: Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji mogu oštetiti ćelije, uključujući i fibroblaste koji su odgovorni za proizvodnju kolagena. Gotu Kola sadrži snažne antioksidanse, kao što su triterpenoidi (uključujući azijsku kiselinu, madecassoside i asiaticoside), koji mogu neutralisati slobodne radikale, štiteći na taj način ćelije kože i kolagenska vlakna. 

  • Zaštita od UV zračenja:  Gotu Kola pruža dodatnu zaštitu fibroblastima i kolagenu od oštećenja uzrokovanih UV zračenjem, delujući kao prirodni UV filter koji doprinosi smanjenju fotostarenja.

  • Modulacija upalnog odgovora: Gotu Kola pokazuje protivupalna svojstva. Smanjenjem upalnog procesa na koži, stvara povoljnije okruženje za proizvodnju kolagena.

  • Poboljšanje cirkulacije: Poboljšanjem mikrocirkulacije u koži, Gotu Kola može doprineti boljem dotoku hranljivih materija i kiseonika do ćelija kože. Ovo može dodatno podstaći proizvodnju kolagena.

  • Smanjenje strija: Novija istraživanja sugerišu da Gotu Kola može pomoći u smanjenju pojavljivanja strija, što je čini popularnim izborom za proizvode za negu kože posle trudnoće.

  Upotreba: Koristi za izradu vodeno-glicerinskih ekstrakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetičkih poluproizvoda. Preporučene koncentracije se kreću od 1-10%. 

  Skladištenje (rok trajanja): Stabilan je kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Približan rok upotrebe 2 godine.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029