Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Glycol Distearate

Glycol Distearate
Sabowax EGDS MB -Sabo; Empilan EGDS/A - Stockmeier Chemie; BergaCare Pearl 2 - Berg & Schmidt; Jeechem EGDS - Jeen International Co.

Cena sa PDV-om:
180,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Glycol Distearate

    Naziv sirovine: Glikol distearat

    INCI ime: Glycol Distearate

    CAS: 627-83-8

    Sinonimi: Ethylene glycol monostearate; Glycol monostearate; Octadecanoic acid, 2-hydroxyethyl ester

    Hemijska klasifikacija: Estar 

    IUPAC naziv: 1,2-Ethanediyl dioctadecanoate

            Glycol distearate.svg

    Funkcionalna kategorija: Emulgator, Modifikator viskoznosti, Sredstvo za negu kože ~ okluziv, Opalescirajuće sredstvo

    Lot broj: 20230329001

    Datum proizvodnje: 03/2023

    Rok trajanja: 03/2025

    Opis: Samoemulgujući čvrsti emulgator. Diester etilen glikola i stearinske kiseline. Koristi se za podešavanje opalescencije tečnih sapuna, losiona, krema i šampona. Daje prepoznatljiv biserni sjaj. Dobra opalescencija i bisernost se dobijaju bez ugušćivanja. Kompatibilan je sa anionskim, kationskim, neijonskim i amfoternim tenzidima. Sjajne ljuspice, slabog mirisa, nerastvorljive u vodi, disperzibilne u vodi i uljima. Tačka topljenja: 60-63° C.  HLB vrednost = 5 -6

    Benefiti:

    • Pearlescentni sastojak:  Glikol destearat se često dodaje kozmetičkim proizvodima kako bi im dao biseran ili svetlucav izgled. Poboljšava vizuelnu privlačnost kozmetičkih proizvoda i pomaže brendovima da se razlikuju od konkurencije na tržištu. Jedinstveni vizuelni efekti mogu privući potrošače i doprineti identitetu brenda.

    • Poboljšana tekstura:  Glikol destearat može uticati na teksturu proizvoda. Može doprineti kremastoj i glatkoj konzistenciji, olakšavajući nanošenje i razmazivanje proizvoda na koži ili kosi.

    • Stabilizator:  Glikol destearat može pomoći u stabilizaciji emulzija.  Podstiče formiranje emulzija i sprečava razdvajanje faza. Utiče na ravnomernu distribuciju aktivnih sastojaka u emulziji. 

    • Efekt čišćenja: U šamponima i gelovima za tuširanje, glikol destearat može doprineti kremastoj teksturi i stvaranju pene. Ovo može poboljšati ukupno iskustvo čišćenja čineći proizvode prijatnijim i efikasnijim.

    • Hidratacija:  Glikol destearat može doprineti ukupnom senzornom iskustvu hidratantnih krema i losiona. Njegova kremasta tekstura i zaglađujući efekat mogu učiniti da proizvodi deluju više hidratantno.

    • Stabilizacija pH vrednosti:  Glikol destearat može pomoći u stabilizaciji pH vrednosti kozmetičkih formulacija. To je važno za održavanje efikasnosti određenih aktivnih sastojaka čime se osigurava stabilnost finalnog proizvoda. 

    Upotreba: Dodaje se u vruću uljanu fazu. Uobičajene koncentracije koje se koriste kreću su između 2-4%. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Za losione, kreme, šampone za kosu, regeneratore, kupke, tečne sapune...

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Biljna ulja   

    Način dobijanja: Glikol distearat se dobija esterifikacijom stearinske kiseline ili njenih estara sa etilen glikolom.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Alternativa/zamena:  Glycol Stearate

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA) 

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029