Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Glyceryl Stearate Citrate

Glyceryl Stearate Citrate
Sinonimi: Sabowax CE - SABO S.p.A; Ercawax CE - ErcaWilmar; Axol® C 62 Pellets MB - Evonik; Dracorin® CE F - Symrise

Cena sa PDV-om:
240,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Glyceryl Stearate Citrate

  Naziv sirovine: Gliceril stearat citrat

  INCI ime: Glyceryl stearate citrate

  CAS: 55840-13-6, 86418-55-5

  Hemijska klasifikacija: Gliceril estar - derivat 

  Funkcionalna kategorija: Surfaktant, ~ emulgator, Kondicioner za negu kože, Emolijens

  Lot broj: 20230877

  Datum proizvodnje: 08/2023

  Rok trajanja: 08/2025

  Opis:  Gliceril stearat citrat je anjonski U/V emulgator i emolijens, estar glicerina, stearinske kiseline i limunske kiseline. Široko se koristi u kozmetici i proizvodima za ličnu negu kao emulgator i sredstvo za kondicioniranje kože. Njegova svojstva ga čine posebno pogodnim za formulacije gde se želi lagana, glatka tekstura. Pogodan je za izradu emulzija koje imaju blago kiseli pH i emulzija sa UV filterima. HLB vrednost 12. Rastvorljiv je u ulju i samo delimično u vodi.

  IUPAC naziv: 1,2,3-Propanetricarboxylic acid, 2-hydroxy-, ester with 1,2,3-propanetriol monooctadecanoate

                    Related image

  Osobine: Potentni emulgator za izradu U/V emulzija. Podržava konzistenciju i povećava kapacitet vezivanja ulja. Može se koristiti kao ko-emulgator u tkz. "PEG free" formulacijama. Čini kožu mekom i glatkom. Može se koristiti kod osoba sa osetljivom kožom.

  Benefiti: 

  • Emulgujuća svojstva: Deluje kao efikasan emulgator, pomažući u mešanju i stabilizaciji uljane i vodene faze proizvoda. Ovo je ključno za kreiranje losiona, krema i drugih emulgiranih formulacija koje imaju uniformnu teksturu i izgled.

  • Kondicioniranje kože: Kao sredstvo za kondicioniranje kože pomaže u omekšavanju i zaglađivanju kože. Hidrira i poboljšava teksturu kože, što je posebno korisno u proizvodima namenjenim suvoj ili osetljivoj koži.

  • Hidratantni efekti: Zadržava vlagu u koži, smanjujući gubitak vode i održavajući kožu hidriranom duže vreme. Ova hidratacija je ključna za održavanje elastičnosti kože i njenog ukupno zdravog izgleda.

  • Poboljšana tekstura: Gliceril stearat citrat može poboljšati senzorne karakteristike kozmetičkih proizvoda. Pomaže u postizanju poželjne konzistencije, čineći proizvode lakšim za nanošenje

  • Stabilnost: Doprinosi stabilnosti kozmetičkih formulacija, sprečavajući razdvajanje sastojaka, produžavajući rok trajanja proizvoda. 

  • Kompatibilnost sa osetljivom kožom: Ne izaziva iritacije ili nepoželjne reakcije, što ga čini odličnim izborom za formulacije koje su namenjene osobama sa osetljivom kožom.

  • Prirodno poreklo: Dobija se iz biljnih izvora, pa je privlačan onima koji traže proizvode sa sastojcima prirodnog porekla. Ovo je u skladu sa rastućom potražnjom potrošača za prirodnijim i održivijim kozmetičkim proizvodima.

  • Ekološki prihvatljiva opcija: Budući da je biorazgradiv smatra se ekološki prihvatljivim sastojkom. Ovaj aspekt je sve važniji potrošačima koji su svesni ekološkog uticaja svojih odluka prilikom  kupovine kozmetičkih sirovina 

  Upotreba: Pelete se dodaju u vruću fazu ulja (oko 80°C / 176°F). Masna faza se meša do homogenizacije, a zatim se kombinuje sa toplom vodenom fazom. Tipičan nivo upotrebe 1,5-2,5%. Stvara stabilne emulzije u rasponu pH 5,5 – 8,0. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Kreme, losioni, proizvodi za negu bebe, sredstva za zaštitu od sunca i posle sunčanja.

  Izvorna sirovina iz koje se dobija: Sojino ulje   

  Način dobijanja: Gliceril stearat citrat je kombinacija glicerin mono-/distearata i estara limunske kiseline iz mono- i diglicerida. Gliceril stearat se dobija reakcijom glicerina sa stearinskom kiselinom, dobijenom iz sojinog ulja.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP),  Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029