Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Glyceryl Oleate

Glyceryl Oleate
Sinonimi: JeeChem GMO - JEEN International Co (USA); Rofetan® GMO - Ecogreen Oleochemicals (Stockmeier Chemie)

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Glyceryl Oleate 

    Naziv sirovine: Gliceril oleat

    INCI ime: Glyceryl Oleate 

    CAS: 25496-72-4

    Sinonimi: Monoolein, glyceryl monooleate, 2,3-dihydroxypropyl oleate, 1-monoolein, 1-oleoylglycerol, 1-oleoyl-rac-glycerol, glycerol 1-monooleate

    Hemijska klasifikacija:  Gliceril estar/derivat

    Funkcionalna kategorija: Surfaktant ~ Emulgator

    IUPAC naziv: 2,3-dihydroxypropyl (Z)-octadec-9-enoate

               

    Poreklo sirovine: USA 

    Opis: Gliceril oleat je monoester glicerina i oleinske kiseline. Bledo žuta polučvrsta materija, postaje tečnost na temperaturama iznad 21°C (70 ° F), prijatnog mirisa, Rastvorljiv je u većini ulja i organskih rastvarača, kao i u alkoholu. Međutim, relativno je slabo rastvorljiv u vodi. Tačka topljenja je obično između 20°C i 25°C. Relativno stabilan pod normalnim uslovima temperature i pH vrednosti. Ima saponifikacionu vrednost u opsegu od 160-180. Ova vrednost označava masu kalijum hidroksida potrebnu za potpunu konverziju gliceril oleata u kalijumovu so i glicerol. Indeks refrakcije je obično između 1.445 i 1.465. HLB vrednost gliceril oleata se kreće u rasponu od 3-5.  

    Benefiti:

    • Emulgator: Koristi se kao emulgator i nejonski ko-surfaktant u različitim proizvodima za negu kože i kose. Pomaže mešanju i stabilizaciji sastojaka na bazi ulja i vode, sprečavajući njihovo razdvajanje, osiguravajući glatku i ujednačenu teksturu. 

    • Humektans: Pomaže u vlaženju i prehranjivanju kože i kose. Ima svojstva obnavljanja masnoće. Može poboljšati mekoću kože i ojačati njen zaštitni sloj.

    • Unapređuje teksturu finalnog proizvoda: Zahvaljujući svojoj emolijentnoj prirodi, pruža luksuzan i svilenkast osećaj kozmetičkim proizvodima. Poboljšava teksturu krema i losiona, čineći ih lakšim za nanošenje. 

    • Kompatibilnost sa kožom i kosom: Pošto je gliceril oleat deo prirodnih lipida koji se nalaze u koži i kosi, dobro se podnosi i kompatibilan je sa ovim tkivima. 

    • Koemulgator i ugušćivač: Osim što deluje kao primarni emulgator, može poslužiti i kao ko-emulgator i ugušćivač u formulacijama ulja u vodi. To omogućava formulatorima da lako postignu željenu teksturu i stabilnost u svojim proizvodima

    Način upotrebe: Deo je uljane faze formulacije. Tipične koncentracije su između 0,5-3%. Ako se koristi u površinsko aktivnim sistemima, nivo upotrebe je 0,5-1%, što bi i dalje trebalo da drži šampone čistim i providnim. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena:  Glicerin oleat se često koristi kao sastojak u losionima i kremama za telo i lice. Kada se koristi u sapunima, pomaže u očuvanju vlage kože i sprečava isušivanje koje može nastati prilikom čestog pranja. Sastojak je šampona i regeneratora, jer pomaže u poboljšanju glatkoće kose i smanjenju krhkosti, čineći je lakšom za češljanje. Koristi se kao sredstvo za ,,omašćivanje” u gelovima za tuširanje i šamponima za kosu.  U uljnim kupkama može pomoći u hidrataciji kože tokom kupanja, što je posebno važno za osobe sa suvom i osetljivom kožom. Glicerin oleat se koristi i u nekim proizvodima za šminkanje, kao što su tečni ruževi, kako bi se postigla glatka i hidrirana tekstura proizvoda.

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Masne kiseline dobijene iz kokosovog i palminog ulja.

    Način dobijanja: Gliceril oleat se proizvodi kombinovanjem prirodne oleinske kiseline s glicerinom.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029