Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Glycerin 99,5%

Glycerin 99,5%
Sinonimi: Glycerin 99,5% - Pharma; Glycerine Natural 99.5 - Vigon

Cena sa PDV-om:
140,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Glycerin 99,5% 

    INCI ime: Glycerin

    CAS: 56-81-5

    Sinonimi: propane-1,2,3-triol, glycerol, glycyl alcohol, propane-1,2,3-triol, trihydroxypropane

    Hemijska klasifikacija: Polyol

    Funkcionalna kategorija: Sredstvo za kondicioniranje kože ~ Humektans, Sredstvo za kondicioniranje kose, Zaštitno sredstvo ~ Koža, Rastvarač, Modifikator viskoznosti 

    Strukturna formula: propan-1,2,3-triol

                   Glicerol

    Opis: Glicerin (glicerol)  je jednostavno hemijsko jedinjenje koje se sastoji od tri ugljenikova atoma, osam vodonikovih atoma i tri hidroksilne (-OH) grupe. Svaki ugljenik u lanacu je vezan za jednu hidroksilnu grupu (-OH). Prisustvo ovih grupa čini glicerin alkoholom, tačnije, triolom jer sadrži tri hidroksilne grupe. Hidroksilne grupe čine glicerin izrazito polarnim. Ove grupe mogu da formiraju vodonične veze sa vodom i drugim polarnim molekulima, što objašnjava njegovu dobru rastvorljivost u vodi. Nerastvorljiv je u uljima i mnogim hidrofobnim rastvaračima. Glicerin je bistra, bezbojna, bezmirisna viskozna tečnost. Ima sladak ukus. Tačka ključanja je oko 290°C. Gustina, otprilike 1,26 g/mL na 25°C. Glicerin je higroskopan (apsorbuje vodu iz vazduha); Generalno je stabilan, ali može reagovati sa jakim oksidacionim sredstvima. 99,5% glicerin ukazuje na visoku čistoću. pa se kao takav često koristi u farmaceutskim formulacijama, kozmetici kao humektans i u prehrambenoj industriji. 

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se kao humektans i rastvarač u koncentraciji od 3-5%. Deo je vodene faze polifaznih sistema. Vlaži kožu i ima zaštitno dejstvo; smanjuje iritacije i svrab. Preporučuje za negu osetljivih, ispucalih i otvrdlih delova kože (laktovi, pete) kao i za negu kose. Kosa postaje meka i hidrirana ukoliko se pre pranja kapne par kapi glicerina u šampon. Koristi se u brojnim proizvodima za lice, kao što su sapuni, losioni za telo, proizvodi za povećanje hidratacije kože, pilinzi, maske za lice, kao i šamponi i regeneratori za kosu. Samo za spoljašnju upotrebu. 

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Glicerin biljnog porekla proizvodi se iz prirodnih izvora, biljnih ulja soje, uljane repice i suncokreta. 100% bez derivata palminog ulja   

    Način dobijanja: Glicerin se proizvodi tradicionalnom metodom: hidrolizom masti i fermentacijom šećera (saponifikacija neutralnih ulja) korišćenjem alkalnih karbonata.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP)Sertifikat analize (COA) 

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029