Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Ginger Root Powder

Ginger Root Powder
Koncentrovani prah korena đumbira 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Ginger Root Powder 

  Naziv sirovine: Koncentrovani prah korena đumbira 10:1

  INCI naziv: Zingiber officinale root powder

  CAS: 84696-15-1

  Botanički naziv: Zingiber officinale 

  Kvalitet proizvoda: Proizvod je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da je količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. 

  Poreklo sirovine: Kina

  Opis: Đumbir (lat. Zingiber officinale) je višegodišnja začinska biljka iz porodica Zingiberaceae. Poreklom je iz Kine, odakle su je ljudi proširili u Indiju, jugoistočnu Aziju i zapadnu Afriku i na područje Kariba. Biljka ima debele rizome, mesnate podzemne delove, koji se šire horizontalno. Imaju žuto-smeđu spoljašnjost i svetložutu, vlaknastu unutrašnjost. Rizomi se granaju u mnogo smerova, što đumbiru omogućava da se širi i formira nove biljke. Ovi rizomi su poznati po svojoj aromi i pikantnom, oštrom ukusu, zbog čega su veoma cenjeni u kulinarstvu i medicini. Stabljika je uspravna, ima izgled sličan trsci, a listovi su uski i kopljasti. Biljka proizvodi grozdove žuto-zelenih cvetova sa ljubičastim usnama, obično raspoređenim u konusolikim cvastima. Đumbir je bogat brojnim fitohemikalijama koje doprinose njegovim lekovitim svojstvima. Između ostalog sadrži: gingerol, shogaole, zingeron, paradol, kurkumin, terpenoide, uključujući zingiberen i bisabolene i brojne flavonoide. Sadržaj etarskog ulja u suvom rizomu iznosi 1,5-3%. Takođe sadrži vitamine C, B1, B2 i esencijalne aminokiseline.

  Benefiti: 

  • Antioksidativna zaštita: Đumbir sadrži moćne antioksidanse koji pomažu u zaštiti kože od spoljašnjih stresora poput zagađenja i UV zračenja. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji mogu oštetiti ćelije, uključujući DNK, proteine i lipide u ćelijskim membranama, što može dovesti do ćelijske disfunkcije i ubrzanog starenja. Antioksidansi u đumbiru, kao što su gingeroli, mogu direktno reagovati sa slobodnim radikalima, neutrališući ih i sprečavajući lančanu reakciju oksidativnog oštećenja. Ovi antioksidansi mogu pomoći u sprečavanju pojavljivanja znakova starenja kože, kao što su bore i fine linije. 
    
  • Poboljšanje antioksidativnih odbrambenih sistema: Đumbir može stimulisati aktivnost antioksidativnih enzima u telu, kao što su superoksid dismutaza (SOD), glutation peroksidaza i katalaza. Ovi enzimi pomažu u razlaganju i uklanjanju slobodnih radikala, dodatno štiteći ćelije od oksidativnog stresa.

  • Inhibicija formiranja novih slobodnih radikala: Gingeroli i shogaoli mogu inhibirati enzime koji učestvuju u sintezi upalnih medijatora koji mogu generisati slobodne radikale.

  • Zaštita od lipidne peroksidacije: Lipidna peroksidacija je proces u kojem slobodni radikali oštećuju lipide u ćelijskim membranama, što može dovesti do ćelijske disfunkcije i smrti. Antioksidansi iz đumbira mogu pomoći u zaštiti lipidnih struktura u ćelijskim membranama.

  • Smanjenje proizvodnje upalnih citokina: Đumbir može uticati na smanjenje nivoa proinflamatornih citokina kao što su tumor nekroza faktor-alfa (TNF-α) i interleukini (IL-1, IL-6, IL-8). Smanjenjem njihove produkcije đumbir doprinosi smanjenju upale.

  • Modulacija imunog sistema: Đumbir može uticati na aktivnost određenih imunih ćelija, kao što su makrofagi, T-ćelije i B-ćelije, modulirajući njihovu aktivnost i proizvodnju upalnih medijatora. Ovo delovanje pomaže u smanjenju prekomernog imunog odgovora koji može doprineti hroničnim upalnim stanjima.

  • Termički efekti: Đumbir može proizvesti efekat blagog zagrevanja kad se lokalno primeni (na primer, u obliku balzama ili kreme), što može pomoći u olakšanju bolova u mišićima i zglobovima. Poznato je da đumbir stimuliše cirkulaciju krvi. Poboljšana cirkulacija pomaže u dostavi hranljivih materija do ćelija kože.

  • Stimulacija proizvodnje kolagena: Podsticanjem proizvodnje kolagena i pružanjem antioksidativne zaštite, đumbir može pomoći u održavanju elastičnosti i čvrstine kože, što je neophodno za mladolik izgled.

  Upotreba: Koristi za izradu vodeno-glicerinskih ekstrakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetičkih poluproizvoda. Preporučene koncentracije se kreću od 1-10%.

  Skladištenje (rok trajanja): Stabilan je kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Približan rok upotrebe 2 godine.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029