Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Ginger Root Extract

Ginger Root Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt korena djumbira

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Ginger Root Extract 

    Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt korena djumbira 

    INCI ime: Glycerin, Aqua, Zingiber officinale root powder, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

    CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 23513-14-6, 7377-03-9, 26402-26-6

    Botanički naziv: Zingiber officinale

    Hemijska klasifikacija: Mikstura

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože, kondicioner za negu kose, humektans, emolijens

    Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C. 

    Opis: Ekstrakt je tamne boje, bez mirisa, Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom.

    Fitohemikalije:  Ekstrakt korena đumbira je bogat brojnim fitohemijskim jedinjenjima. Najpoznatiji bioaktivni spoj u đumbiru je  gingerol. Ovo jedinjenje je odgovorno za karakterističan pikantan ukus đumbira. Ima snažna antioksidativna i protivupalna svojstva. Pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala Shogaol je derivat gingerola koji takođe poseduje antioksidativna i protivupalna svojstva. Zingerone je još jedan derivat đumbira s antioksidativnim svojstvima. Odgovoran je za osećaj toplote koji se oseća pri konzumaciji đumbira i može doprineti njegovim potencijalnim terapijskim efektima. Gingerdiol je manje poznat spoj koji se nalazi u đumbiru, a momentalno se proučava zbog potencijalnih anti-kancerogenih svojstava. Gingerdione i Gingerenone A su jedinjenja sa izraženim antiupalnim i antioksidativnim svojstvima. Paradoli su jedinjenja koja poseduju antioksidativna i protivupalna svojstva. Ekstrakt đumbira sadrži proteine koji su proučavani zbog svojih potencijalnih koristi za zdravlje, uključujući imunomodulirajuće i antioksidativne efekte. Hlapljiva ulja koja đumbiru daju karakterističnu aromu i ukus mogu imati blaga antimikrobna svojstva. Đumbir sadrži različite glikozide  koja imaju antioksidativna i protivupalna svojstva.

    Benefiti: 

    • Protivupalno delovanje: Đumbir sadrži prirodna protivupalna jedinjenja, uključujući gingerol i zingibain, koja utiču na smirivanje i smanjenje iritacija kože. 

    • Antioksidativna zaštita: Ekstrakt je bogat antioksidansima koji mogu pomoći u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanog slobodnim radikalima, kao što su UV zračenje i zagađenje. Inhibira razgradnju kolagena inhibicijom kolagenaze enzima. Ovo doprinosi zdravijem i mlađem izgledu kože. 

    • Posvetljavanje kože: Ekstrakt se koristi kako bi se podstakla svetlina kože i izjednačio ten. Njegova antioksidativna svojstva mogu pomoći u smanjenju hiperpigmentacija i tamnih fleka.

    • Osećaj toplote: Ekstrakt đumbira može poboljšati cirkulaciju krvi u koži. Poboljšana cirkulacija može doprineti zdravijem sjaju kože i potencijalno poboljšati apsorpciju drugih sastojaka za negu kože.

    • Tretman akni: Antibakterijska svojstva đumbira mogu biti korisna u tretiranju akni i sprečavanju pojave bubuljica. Takođe može smanjiti upalne procese povezane s aknama.

    • Anti Age efekt: Sadržaj antioksidanata u ekstraktu može pomoći u borbi protiv znakova starenja, kao što su fine linije i bore. Može podsticati proizvodnju kolagena i poboljšati elastičnost kože.

    • Nega kose: Ekstrakt korena đumbira ponekad se koristi u proizvodima za negu kose kako bi podstakao rast kose i smanjio perut, zbog potencijalne sposobnosti da stimuliše teme i poboljša cirkulaciju krvi. 

    • Uticaj na vlasište: Osim za negu kose, ekstrakt može biti koristan za zdravlje temena. Može pomoći u smirivanju svraba ili iritacije temena 

    Način upotrebe: Dodaje se u vodenu fazu emulzija, a tipičan nivo upotrebe je 1-10%. 

    Primena: Kreme i losioni, maske i šamponi. Koristi se kao sredstvo za negu kože protiv starenja, protiv celulita i protiv bora. Koristi se za negu kose.

    Skladištenje (rok trajanja): Stabilan je kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029